Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Niemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego intensywny Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kursy Berlin
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe

Niemcy

Językowe

Język niemiecki

Kursy językowe w miejscowości

Berlin


Niemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego intensywny (wiek 12-18)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Niemiecki bezstresowo

Kurs intensywny - Intensive Deutsch in Berlin 12-18 lat

Berlin - stolica zjednoczonych Niemiec, nowoczesna metropolia, gdzie życie praktycznie nie zamiera. Kurs pod patronatem Niemieckiego Towarzystwa Oświatowego w Opolu i przy udziale Instytutu Dydaktyki Języka Niemieckiego Uniwersytetu Humboldta w Berlinie organizujemy już po raz dziewiętnasty. Poza nauką na wybranym kursie bogaty program kulturalny, zwiedzanie zabytków i atrakcji Berlina oraz Poczdamu. W programie wycieczek każdego dnia zobaczymy coś interesującego. Zwiedzimy Berlin śladami znanych berlińczyków: naukowców, poetów i pisarzy. W czasie lekcji muzealnych dowiemy się więcej o obrazach Galerii Narodowej i eksponatach Muzeum Pergamońskiego. Zobaczymy z bliska najpiękniejszą mieszkankę Berlina - posąg Nefretete w Muzeum Nowym. Będziemy na Uniwersytecie Humboldta, a z wysokości kopuły Reichstagu zachwycać się będziemy wspaniałą panoramą miasta. Zobaczymy symbole Berlina - Bramę Brandenburską i Alexanderplatz oraz najnowszą architekturę niemiecką na Potsdamer Platz. Pójdziemy do Muzeum Historii Naturalnej ze zrekonstruowanym szkieletem największego na świecie dinozaura, zwiedzimy tajną siedzibę Gestapo, w której się mieści Muzeum Terroru. Ponadto odwiedzimy Ogrody Świata. W trakcie całodziennej wycieczki do Poczdamu zwiedzanie min. wpisanego na listę Dziedzictwa Kultury UNESCO zespołu parkowo - pałacowego Sanssouci i uniwersyteckiego ogrodu botanicznego. Dzięki tym wycieczkom poznacie najciekawsze miejsca historii i kultury Niemiec. Realizacja projektu "Niemiecki w Praktyce - Praktisches Deutsch mit Berlinern", terenowe gry miejskie i zabawy edukacyjne dadzą szansę praktycznego wykorzystania nabytych umiejętności językowych. Cały program realizowany jest środkami komunikacji miejskiej. W czasie wolnym gry i zabawy sportowe, dyskoteki, projekcje filmowe oraz konkursy językowe z nag

Program

40 godzin lekcyjnych na różnych poziomach zaawansowania (w tym 10 godzin w ramach projektu Niemiecki w praktyce i 10 godzin z niemieckim native speakerem). Kurs przeznaczony dla tych, którzy chcą poszerzyć zdobytą już wiedzę w stosunkowo krótkim czasie. Prowadzone zajęcia mają na celu nie tylko wyjaśnienie trudnych problemów gramatycznych, ale przede wszystkim rozwinięcie i utrwalenie najważniejszych umiejętności językowych, takich jak: komunikowanie się w języku niemieckim, udział w dialogu i dyskusji, poprawa rozumienia ze słuchu, jak również pisanie prostych form użytkowych. Podczas zajęć z polskim lektorem i niemieckim native speakerem uczestnicy kursu biorą udział w projektach językowych, które mają pomóc wyćwiczyć zdobyte umiejętności językowe, a szczególnie mówienie i reagowanie w prostych sytuacjach codziennych. Studenci uczestniczą w tych samych zajęciach językowych, co uczestnicy obozu młodzieżowego (nie gwarantujemy oddzielnych grup studenckich); dodatkowo spotkania z niemieckim filmem i muzyką młodzieżową. Na zakończenie kursu istnieje możliwość zdania egzaminów ZERTIFIKAT DEUTSCH GOETHE INSTITUT poziom B1 lub poziom B2 oraz egzaminu TESTDaF, który jest honorowany przy ubieganiu się o miejsce na studiach przez wszystkie wyższe uczelnie w Niemczech. Przed przystąpieniem do egzaminów bezpłatny test sprawdzający. Egzamin zostanie przeprowadzony pod warunkiem zgłoszenia się minimum 10 osób na dany poziom. Całkowity koszt egzaminu wynosi 120 EUR (płatne na miejscu w Berlinie). Skorzystaj z szansy, oceń swoje umiejętności i rozwiąż przykładowe testy językowe: almatur. opole.pl/testyjezykowe/.

Niemiecki w praktyce - Praktisches Deutsch mit Berlinern
W ramach zajęć wszyscy uczestnicy, niezależnie od wybranego rodzaju kursu, biorą udział w projektach językowych polegających na praktycznym zastosowaniu poznanych słówek i prostych zwrotów językowych w komunikowaniu się z Niemcami. Zabawy językowe, gry miejskie, lekcje muzealne i ćwiczenia w praktycznym zastosowaniu poznanych wyrażeń językowych pozwolą skutecznie porozumieć się po niemiecku w sklepie, na dworcu, banku czy lotnisku. Zadania projektowe, przygotowanie przez każdego kursanta opisu wybranego miejsca w języku niemieckim, zostaną omówione aby utrwalić i rozszerzyć jego umiejętności językowe. Udział w projektach to niepowtarzalna możliwość praktycznego poznania języka i kultury niemieckiej. Niezapomniana przygoda językowa niezależnie od stopnia znajomości języka.

Program fakultatywny

Rejs po Szprewie i AquaDom. W czasie rejsu zobaczymy najciekawsze zabytki Berlina z perspektywy rzeki. AquaDom to największe w Europie cylindryczne akwarium z wodą morską. Program realizowany jest przy udziale minimum 10 osób, koszt około 20 EUR/os.


Zakwaterowanie

12 noclegów w świetnie położonym, nowoczesnym hotelu A&O Berlin Kolumbus. W pobliżu: centrum handlowe, ogólnodostępne place zabaw, boiska sportowe i tereny zielone. W hotelu sale seminaryjne i klubowe. Pokoje 4-osobowe z łazienkami, łóżka piętrowe. W pokojach telewizor z programami satelitarnymi i bezpłatne WiFi. Uczestnicy muszą zabrać ze sobą ręczniki.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 12 noclegów w świetnie położonym, nowoczesnym hotelu A&O Berlin Kolumbus. W pobliżu: centrum handlowe, ogólnodostępne place zabaw, boiska sportowe i tereny zielone. W hotelu sale seminaryjne i klubowe. Pokoje 4-osobowe z łazienkami, łóżka piętrowe. W pokojach telewizor z programami satelitarnymi i bezpłatne WiFi. Uczestnicy muszą zabrać ze sobą ręczniki.
Wyżywienie: całodzienne (3 x dziennie; możliwa dieta wegetariańska – prosimy zgłaszać przy zapisie na kurs). Śniadania (w formie bufetu) oraz kolacje (serwowane) podawane są w hotelu. Obiad w stołówce sąsiadującej z hotelem. Wszystkie posiłki z bezpłatnymi napojami Pierwszy posiłek – kolacja w dniu przyjazdu, ostatni – obiad w dniu wyjazdu oraz kolacja w Polsce po przekroczeniu granicy.
Transport: autokar turystyczny z klimatyzacją, DVD i barkiem lub mikrobus z klimatyzacją,
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A. NNW 15.000PLN, KL 20.000EUR
Opieka pedagogiczna, zajęcia z języka niemieckiego z polskimi lektorami i niemieckimi native speakerami (ilość godzin uzależniona jest od rodzaju wykupionego kursu).
Pakiet powitalny: plan metra, mapa miasta, zestaw fiszek „Niemiecki w podróży” materiały dydaktyczne, informacje o atrakcjach miasta, zeszyt i długopis. Na zakończenie kursu – certyfifikat jego ukończenia.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje: dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w rozkładzie jazdy, opłat za komunikację miejską w Berlinie, biletów wstępu niezbędnych do realizacji programu turystycznego i obowiązującej od 2014r. opłaty miejskiej. Opłata obowiązkowa ok. 100 EUR obejmuje: bilety komunikacji miejskiej, bilety wstępu do zwiedzanych obiektów oraz opłatę miejską (wpłata w Berlinie u kierownika obozu). Dodatkowo zalecane kieszonkowe około 70 EUR (w tym pobierana przy zakwaterowaniu kaucja w wysokości 10 EUR, zwracana w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone szkody) + ok 20 EUR na ewentualny rejs po Szprewie.
Kwalifikacja uczestników do poszczególnych grup zaawansowania odbywa się na podstawie testu przeprowadzonego na początku kursu.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- opłaty za bilety wstępu i realizacje programu - ok. 100 EUR,
- programu fakultatywnego.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Niemcy - Berlin - kurs języka niemieckiego intensywny   (skrót: BERLIN KOLUMBUS INTENSYWNY PAX FB)
25.06 - 08.07.2019
 14 dni / ODJB0625
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróżyRezerwuj
07.07 - 20.07.2019
 14 dni / ODJB0707
3349 zł Plan podróżyRezerwuj
19.07 - 01.08.2019
 14 dni / ODJB0719
3349 zł Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: ODJB~BERLIN_KOLUMBUS_INTENSYWNY_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.