Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Niemcy - Północne Niemcy Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki Poczdam Berlin Stralsund Rostock Wismar Schwerin Lübeck Hamburg
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Niemcy

Europa Środkowa

Wycieczki w miejscowości

Poczdam

Berlin

Stralsund

Rostock

Wismar

Schwerin

Lbeck

Hamburg


Niemcy - Północne Niemcy
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Poczdam - miasto pałaców i ogrodów - Berlin - stolica zjednoczonych Niemiec - Najpiękniejsze miasta hanzeatyckie:
Stralsund, Rostock, Wismar, Schwerin - Lubeka - miasto 7 wież i marcepana - Hamburg - perła północy

Program

1 dzień:

Wyjazd z Polski zgodnie z rozkładem jazdy. Przejazd do Poczdamu. Udamy się do zespołu parkowo-pałacowego Sanssouci, wpisanego na listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Następnie udamy się na spacer po zabytkowym śródmieściu, który rozpoczniemy od Starego Rynku. Zobaczymy m.in. kościół św. Mikołaja oraz Stary Ratusz, następnie Nowy Rynek z XVII i XVIII wieku, jeden z najlepiej zachowanych barokowych placów w Europie. Na koniec zobaczymy słynną dzielnice miasta: Dzielnicę Holenderską. Zakwaterowanie w okolicy Berlina, nocleg.

2 dzień:

Po śniadaniu przejazd do stolicy Niemiec gdzie zobaczymy: Mur Berliński (a dokładnie jego pozostałości), Alexanderplatz, neorenesansowy Czerwony Ratusz, Wieżę Telewizyjną - wysoką na 365 metrów wizytówkę Berlina, Neue Wache - centralny pomnik Federalnych Niemiec, Uniwersytet Humboldta - wychowankami którego byli bracia Grimm oraz Albert Einstein, główną aleję Berlina - Unter den Linden, Reichstag - siedzibę parlamentu. Podczas spaceru zobaczymy również Bramę Brandenburską - symboliczne wrota miasta i Plac Poczdamski – wspaniały, nowoczesny kompleks architektoniczny, a zarazem nowe centrum Berlina, w którym barwnie toczy się życie. Powrót do hotelu na nocleg.

3 dzień:

Po śniadaniu wykwaterowanie i przejazd na zwiedzanie Stralsundu – uznawanego dziś za jedno z najpiękniejszych miast północnych Niemiec. Spacer po zabytkowej starówce (wpisanej na listę UNESCO), gdzie odwiedzimy wnętrza potężnych kościołów parafialnych św. Marii, św. Mikołaja i św. Jakuba kształtujące sylwetkę miasta i tworzących jedyny w swoim rodzaju zarys słynnej architektury sakralnej miast hanzeatyckich. Zobaczymy także średniowieczne mury i bramy miejskie, ratusz, Kamienicę Wulflama, domy kupieckie. Czas wolny na starówce. Następnie udamy się na największa wyspa Niemiec – Rugie, a tam odwiedzimy Königsstuhl National Park Centre słynącego z klifów kredowych, gdzie będziemy zachwycać się przepięknym widokiem na Morze Bałtyckie, panorama z wysokiej na 118 m skały Königsstuhl. Przejazd do hotelu, nocleg.

4 dzień:

Po śniadaniu przejazd do Rostocku i spacer po starym mieście, gdzie zwiedzimy kościół Mariacki z zegarem astronomicznym z XV wieku. Będziemy także podziwiać Nowy Rynek z charakterystycznym dla Rostocku ratuszem z siedmioma wieżyczkami, fragmenty murów miejskich, Bramę Kamienną, Plac Uniwersytecki. Następnie udamy się do Wismaru - zabytkowego miasta portowego nad Bałtykiem. Spacer po starówce (wpisanej na listę UNESCO), z gotyckimi kościołami św. Mikołaja i św. Jerzego, okazałym rynkiem z renesansową studnią „Wasserkunst” i starym portem ze spichlerzami oraz browarem. Przyjazd do hotelu, nocleg.

5 dzień:

Po śniadaniu przejazd do Schwerin, miasta o przepięknym krajobrazie usytuowanym na siedmiu jeziorach. Zobaczymy słynny Zamek Schweriński, który wznosi się na wyspie, leżącej pomiędzy dwoma jeziorami. Udamy się na spacer po starym mieście i zobaczymy: gotycka katedra Najświętszej Maryi Panny i św. Jana, XIX wieczny arsenał, ratusz miejski XVIII wieczny kościół św. Mikołaja oraz zabytkowy budynek Poczty Głównej. Następnie przejazd do Lubeki zwanej „królową Hanzy”. Będziemy mogli podziwiać wyjątkową, otoczoną wodą starówkę (wpisaną na listę UNESCO), z zachwycającymi średniowiecznymi zabudowaniami z czerwonej cegły i wąskimi uliczkami. Zobaczymy także Bramę Holsztyńską – symbol miasta, najstarszy w Niemczech ratusz, szpital św. Ducha, Dom Buddenbrooków oraz udamy się do wnętrz gotyckich kościołów św. Piotra i NMP. Czas wolny. Przejazd na nocleg w okolicy Hamburga.

6 dzień:

Po śniadaniu przejazd do Hamburga - jednego z największych portów handlowych świata. Udamy się na promenadę Alster, niezwykłą Dzielnica Spichlerzy - największy na świecie zabytkowy kompleks magazynowy, w którym pięknie wyeksponowano spichlerze z licznymi kawiarniami i tawernami, a następnie na Stare Miasto z neorenesansowym ratuszem, pełnym splendoru i przepychu. Zwiedzimy także najpiękniejszy budynek sakralny miasta - kościół św. Michała - który jest przykładem łabskiego baroku. Dla chętnych rejs statkiem po Łabie, a potem czas wolny. W godzinach popołudniowych przejazd (pociągiem lub niemieckim autokarem) do Bremy nazywanej także „Rzymem północy“ Spacer po zabytkowej części miasta: rynek, gotycki Stary Ratusz z ozdobną fasadą, „czterej muzykanci z Bremy“, czyli osioł, pies, kot i kogut z baśni braci Grimm, pomnik Rolanda. Czas wolny. W godzinach wieczornych wyjazd z Bremy w drogę powrotną do Polski.

7 dzień:

Powrót do Polski w godzinach przedpołudniowych.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
5 noclegów w hotelach o standardzie **/*** lub pensjonatach: 2 w okolicy Berlina, 2 w okolicy Rostocku/Wismaru, 1 w okolicy Hamburga. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, w większości hoteli z TV.

Wyżywienie:
5 śniadań,

Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.

Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.

Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie. Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola, Wrocławia.
Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Wrocław -Poczdam (ok. 300km) - ok. 3,5 godz. Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 2400

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:

- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, opłaty lokalne, przejazdy komunikacją miejską, Tour Guide. Koszt - ok.130 EUR,

- rejsu statkiem po Łabie w Hamburgu – ok. 18 EUR.



Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Niemcy - Północne Niemcy   (skrót: POLNOCNE NIEMCY PAX BB)
24.07 - 30.07.2021
 7 dni / KDTN0724
2856 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
21.08 - 27.08.2021
 7 dni / KDTN0821
2856 zł   1999 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KDTN~POLNOCNE_NIEMCY_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Signal Iduna    Subwencja PFR