Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Obozy młodzieżowe Aktywne Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Obozy młodzieżowe

Aktywne



Obozy młodzieżowe Aktywne

Obozy młodzieżowe
Polska
Giby - obóz Świat 5 Przygód Giby - obóz Świat 5 Przygód 10 dni wiek 9-18
Janów Lubelski - jazda konna Janów Lubelski - jazda konna 11 dni wiek 12-17
Janów Lubelski - obóz paintball i survival Janów Lubelski - obóz paintball i survival 11 dni wiek 14-17
Jarosławiec - obóz Jazdy Konnej Jarosławiec - obóz Jazdy Konnej 9 dni wiek 7-18
Kołobrzeg - obóz Jazdy Konnej Kołobrzeg - obóz Jazdy Konnej 9 dni wiek 8-18
Kortowo - FunFestival - obóz jazdy konnej Kortowo - FunFestival - obóz jazdy konnej 10 dni wiek 12-18
Kortowo - FunFestival - obóz survival i paintball Kortowo - FunFestival - obóz survival i paintball 10 dni wiek 12-18
Lesko SKI - 9 Przygód w 9 dni Lesko SKI - 9 Przygód w 9 dni 8 dni wiek 8-18
Lesko SKI - Paintball Lesko SKI - Paintball 8 dni wiek 10-18
Lesko SKI - Survival Lesko SKI - Survival 8 dni wiek 10-18
Murzasichle - obóz paintballowy Murzasichle - obóz paintballowy 8 dni wiek 12-18
Muszyna - obóz Fabryka Adrenaliny - 8 dni Muszyna - obóz Fabryka Adrenaliny - 8 dni 8 dni wiek 10-18
Opolszczyzna Bory Niemodlińskie - rajd konny - 8 dni Opolszczyzna Bory Niemodlińskie - rajd konny - 8 dni 8 dni wiek 13-18
Pokrzywna - kolonia Świat Małego Paintballa Pokrzywna - kolonia Świat Małego Paintballa 8 dni wiek 10-13
Pokrzywna - obóz Świat ASG Pokrzywna - obóz Świat ASG 8 dni wiek 13-17
Pokrzywna - obóz Świat Paintballa Pokrzywna - obóz Świat Paintballa 8 dni wiek 13-17
Pokrzywna - obóz Świat Paintballa&ASG Pokrzywna - obóz Świat Paintballa&ASG 8 dni wiek 12-17
Pokrzywna - obóz Świat Przygody Pokrzywna - obóz Świat Przygody 8 dni wiek 9-16
Pokrzywna - obóz Świat Żywiołów Pokrzywna - obóz Świat Żywiołów 8 dni wiek 10-17
Wiączyń Dolny - obóz jazdy konnej Wiączyń Dolny - obóz jazdy konnej 8, 11 dni wiek 10-17
Zamrzenica - Sztuka Przetrwania Zamrzenica - Sztuka Przetrwania 8, 11 dni wiek 12-18
Zbrosławice - kurs jeździectwa Zbrosławice - kurs jeździectwa 8 dni wiek 10-18

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.