Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Oferty zimowe Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe
Polska
Białka Tatrzańska - Obóz Archery Tag i Paintball Białka Tatrzańska - Obóz Archery Tag i Paintball 8 dni wiek 10-18
Białka Tatrzańska - Obóz narciarsko-paintballowy + Archery Tag Białka Tatrzańska - Obóz narciarsko-paintballowy + Archery Tag 8 dni wiek 10-18
Białka Tatrzańska - Obóz snowboardowo-paintballowy + Archery Tag Białka Tatrzańska - Obóz snowboardowo-paintballowy + Archery Tag 8 dni wiek 10-18
BiałkaTatrzańska - Obóz narciarski grupa początkująca BiałkaTatrzańska - Obóz narciarski grupa początkująca 8 dni wiek 7-18
BiałkaTatrzańska - Obóz narciarski grupa średniozaawansowana i zaawansowana BiałkaTatrzańska - Obóz narciarski grupa średniozaawansowana i zaawansowana 8 dni wiek 7-18
BiałkaTatrzańska - Obóz snowboardowy grupa początkująca BiałkaTatrzańska - Obóz snowboardowy grupa początkująca 8 dni wiek 7-18
BiałkaTatrzańska - Obóz snowboardowy grupa średniozaawansowana i zaawansowana BiałkaTatrzańska - Obóz snowboardowy grupa średniozaawansowana i zaawansowana 8 dni wiek 7-18
BiałkaTatrzańska - Termalny Relaks BiałkaTatrzańska - Termalny Relaks 8 dni wiek 7-18
BiałkaTatrzańska - Warsztaty Plastyczne BiałkaTatrzańska - Warsztaty Plastyczne 8 dni wiek 7-18
Bieszczady - Lesko - Obóz narciarski z Bieszczadzką Adrenaliną Bieszczady - Lesko - Obóz narciarski z Bieszczadzką Adrenaliną 8 dni wiek 7-18
Bieszczady - Lesko - Obóz rekreacyjny Bieszczadzka Adrenalina Bieszczady - Lesko - Obóz rekreacyjny Bieszczadzka Adrenalina 8 dni wiek 7-18
Bieszczady - Lesko - Obóz snowboardowy z Bieszczadzką Adrenaliną Bieszczady - Lesko - Obóz snowboardowy z Bieszczadzką Adrenaliną 8 dni wiek 7-18
Brenna - adventure camp Brenna - adventure camp 8 dni wiek 10-16
Brenna - obóz jeździecki Brenna - obóz jeździecki 8 dni wiek 10-16
Brenna - obóz paintballowy extreme camp Brenna - obóz paintballowy extreme camp 8 dni wiek 12-17
Czarna Góra -  Obóz narciarski grupa początkująca Czarna Góra - Obóz narciarski grupa początkująca 8 dni wiek 7-18
Czarna Góra -  Obóz snowboardowy grupa początkująca Czarna Góra - Obóz snowboardowy grupa początkująca 8 dni wiek 7-18
Czarna Góra - Konwent Mangi i Anime Czarna Góra - Konwent Mangi i Anime 8 dni wiek 7-18
Czarna Góra - Obóz narciarski grupa średniozaawansowana i zaawansowana Czarna Góra - Obóz narciarski grupa średniozaawansowana i zaawansowana 8 dni wiek 7-18
Czarna Góra - Obóz snowboardowy grupa średniozaawansowana i zaawansowana Czarna Góra - Obóz snowboardowy grupa średniozaawansowana i zaawansowana 8 dni wiek 7-18
Kazimierz Dolny - Obóz artystyczny Kazimierz Dolny - Obóz artystyczny 8 dni wiek 12-17
Kazimierz Dolny - Obóz języka angielskiego Kazimierz Dolny - Obóz języka angielskiego 8 dni wiek 12-17
Kazimierz Dolny - Obóz teatralno-aktorski Kazimierz Dolny - Obóz teatralno-aktorski 8 dni wiek 12-17
Pokrzywna - obóz paintball i ASG Pokrzywna - obóz paintball i ASG 8 dni wiek 9-15
Pokrzywna - obóz przygodowy Multifun Pokrzywna - obóz przygodowy Multifun 8 dni wiek 8-15
Pokrzywna - obóz zumby Pokrzywna - obóz zumby 8 dni wiek 8-15
Poronin - kolonia i obóz narciarski Poronin - kolonia i obóz narciarski 8 dni wiek 7-18
Poronin - kolonia i obóz narciarsko-taneczny Poronin - kolonia i obóz narciarsko-taneczny 8 dni wiek 7-18
Poronin - kolonia i obóz snowboardowo - taneczny Poronin - kolonia i obóz snowboardowo - taneczny 8 dni wiek 7-18
Poronin - kolonia i obóz snowboardowy Poronin - kolonia i obóz snowboardowy 8 dni wiek 7-18
Szczyrk - freestyle football Szczyrk - freestyle football 8 dni wiek 8-19
Szczyrk - obóz gamingowy Szczyrk - obóz gamingowy 8 dni wiek 8-16
Szczyrk - obóz narciarski Szczyrk - obóz narciarski 8 dni wiek 8-19
Szczyrk - obóz narciarsko snowboardowy Szczyrk - obóz narciarsko snowboardowy 8 dni wiek 8-19
Szczyrk - obóz snowboardowy Szczyrk - obóz snowboardowy 8 dni wiek 8-19
Szczyrk - obóz z Minecraftem Szczyrk - obóz z Minecraftem 8 dni wiek 8-16
Szczyrk - warsztaty wokalne Szczyrk - warsztaty wokalne 8 dni wiek 8-19
Ustroń - magia i czary Ustroń - magia i czary 8 dni wiek 9-14
Ustroń - zimowa przygoda Ustroń - zimowa przygoda 8 dni wiek 11-15
Wisła - obóz fotograficzny Wisła - obóz fotograficzny 8 dni wiek 12-17
Wisła - obóz narciarski Wisła - obóz narciarski 8 dni wiek 11-17
Wisła - obóz plastyczny Wisła - obóz plastyczny 8 dni wiek 12-17
Wisła - obóz rekreacyjny Wisła - obóz rekreacyjny 8 dni wiek 11-17
Wisła - obóz siatkarsko-narciarski Wisła - obóz siatkarsko-narciarski 8 dni wiek 12-17
Wisła - obóz siatkówki i gier halowych Wisła - obóz siatkówki i gier halowych 8 dni wiek 13-17
Wisła - obóz teatralny Wisła - obóz teatralny 8 dni wiek 11-17
Zakopane - obóz narciarski Zakopane - obóz narciarski 8 dni wiek 11-18
Zakopane - obóz narciarsko-językowy - English Snow Zakopane - obóz narciarsko-językowy - English Snow 8 dni wiek 11-18
Zakopane - obóz snowboardowo-językowy - English Snow Zakopane - obóz snowboardowo-językowy - English Snow 8 dni wiek 11-18
Zakopane - obóz snowboardowy Zakopane - obóz snowboardowy 8 dni wiek 11-18

Zagranica
Austria - Villach - obóz narciarski Austria - Villach - obóz narciarski 10 dni wiek 12-18
Austria - Villach - obóz snowboardowy Austria - Villach - obóz snowboardowy 10 dni wiek 12-18
Austria - Wildschonau - obóz narciarski Austria - Wildschonau - obóz narciarski 10 dni wiek 12-20
Austria - Wildschonau - obóz snowboardowy Austria - Wildschonau - obóz snowboardowy 10 dni wiek 12-20
Malta - Gzira - zimowy obóz rekreacyjny Malta - Gzira - zimowy obóz rekreacyjny 8 dni wiek 12-18
Słowacja - Chopok - obóz narciarski Słowacja - Chopok - obóz narciarski 8 dni wiek 11-18
Słowacja - Chopok - obóz snowboardowy Słowacja - Chopok - obóz snowboardowy 8 dni wiek 11-18
Słowenia - Bled - obóz narciarski Słowenia - Bled - obóz narciarski 10 dni wiek 12-18
Słowenia - Bled - obóz snowboardowy Słowenia - Bled - obóz snowboardowy 10 dni wiek 12-18
Włochy - Val di Fiemme - obóz narciarski Włochy - Val di Fiemme - obóz narciarski 10 dni wiek 12-18
Włochy - Val di Fiemme - obóz narciarski RACE Włochy - Val di Fiemme - obóz narciarski RACE 10 dni wiek 12-18
Włochy - Val di Fiemme - obóz snowboardowy Włochy - Val di Fiemme - obóz snowboardowy 10 dni wiek 12-18
Włochy - Val di Fiemme - obóz snowboardowy Freestyle Włochy - Val di Fiemme - obóz snowboardowy Freestyle 10 dni wiek 12-18

Klub Urwisa
Polska
Zakopane - Klub Urwisa Zakopane - Klub Urwisa "za rękę z Yeti" 8 dni wiek 7-11

Wycieczki
Zagranica
Austria - Wiedeń - Jarmark Bożonarodzeniowy Austria - Wiedeń - Jarmark Bożonarodzeniowy 2 dni
Czechy - Praga -  Jarmark Bożonarodzeniowy Czechy - Praga - Jarmark Bożonarodzeniowy 2 dni
Niemcy - Polska  - Drezno - Wrocław - Jarmark Bożonarodzeniowy Niemcy - Polska - Drezno - Wrocław - Jarmark Bożonarodzeniowy 2 dni

Egzotyczne wycieczki
Wczasy
Zagranica
Austria - Wildschonau - Hotel Alpenland Austria - Wildschonau - Hotel Alpenland 8 dni
Austria - Wildschonau - Hotel Simmerlwirt Austria - Wildschonau - Hotel Simmerlwirt 8 dni
Czechy - Szpindlerowy Młyn Czechy - Szpindlerowy Młyn 8 dni
Czechy - Szpindlerowy Młyn - Sylwester i Święta Czechy - Szpindlerowy Młyn - Sylwester i Święta 8 dni
Włochy - Livigno - Alpen Village Hotel** (NA ZAPYTANIE) Włochy - Livigno - Alpen Village Hotel** (NA ZAPYTANIE) 8 dni
Włochy - Val di Sole - Liberty Hotel Male***S (NA ZAPYTANIE) Włochy - Val di Sole - Liberty Hotel Male***S (NA ZAPYTANIE) 8 dni
Włochy - Val di Sole*** Włochy - Val di Sole*** 9 dni

Polska
Bieszczady - Hotel  Lesko Zamek Sylwester Bieszczady - Hotel Lesko Zamek Sylwester 6 dni
Bieszczady - Lesko Ski - Boże Narodzenie Bieszczady - Lesko Ski - Boże Narodzenie 5 dni
Bieszczady - Polańczyk -  Sylwester nad Soliną (NA ZAPYTANIE) Bieszczady - Polańczyk - Sylwester nad Soliną (NA ZAPYTANIE) 5 dni
Jarosławiec - Hotel Szlak Bursztynowy - Bajkowe Boże Narodzenie (NA ZAPYTANIE) Jarosławiec - Hotel Szlak Bursztynowy - Bajkowe Boże Narodzenie (NA ZAPYTANIE) 6 dni
Mielno - Hotel  Medical SPA UNITRAL - Ferie w klimacie STAR WARS  (NA ZAPYTANIE) Mielno - Hotel Medical SPA UNITRAL - Ferie w klimacie STAR WARS (NA ZAPYTANIE) 8 dni
Murzasichle - Willa Tatry - Boże Narodzenie (NA ZAPYTANIE) Murzasichle - Willa Tatry - Boże Narodzenie (NA ZAPYTANIE) 6 dni
Murzasichle - Willa Tatry - Sylwester (NA ZAPYTANIE) Murzasichle - Willa Tatry - Sylwester (NA ZAPYTANIE) 4, 5, 6 dni

Kursy językowe
Zagranica
Malta - zimowy kurs j. angielskiego Junior Family IELS Malta - zimowy kurs j. angielskiego Junior Family IELS 8, 15 dni wiek 14-18
Malta - zimowy kurs j. angielskiego Junior Residence IELS Malta - zimowy kurs j. angielskiego Junior Residence IELS 8, 15 dni wiek 12-18

Kursy językowe indywidualne
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.