Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Polska - Bieszczady - Nie licząc godzin i lat Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Polska

Podróże na emeryturze

Wycieczki w miejscowości

Polańczyk


Polska - Bieszczady - Nie licząc godzin i lat
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii
Program

Dzień 1 Przyjazd i zakwaterowanie w godzinach popołudniowych. Obiadokolacja z MUZYKĄ NA ŻYWO!

Dzień 2 JEZIORO SOLIŃSKIE I OKOLICE –wycieczka szlakiem Bieszczadzkiego Morza. POLAŃCZYK – rejs statkiem wycieczkowym; SOLINA – spacer po największej w Polsce zaporze oraz bieszczadzkich Krupówkach; MYCZKOWCE- druga z Bieszczadzkich zapór, Muzeum Ekumeniczne, Minii Zoo, Ogród Biblijny. Powrót do ośrodka na obiadokolację.

Dzień 3 Wycieczka Pętlą Bieszczadzką: Dolina Solinki, Wetlina – CHATKA PUCHATKA lub spacer do schroniska Pod Małą Rawką, Cisna z punktem kupna „Bieszczadzkich Dusiołków” na wszelaki rodzaj szczęściaJ Zabierzemy Cię na niezwykłą wyprawę Doliną Rabskiego Potoku. Przeniesiecie się w barwny świat „kolorowych wozów” – zaprzęgniętych w kare konie! Ze śpiewem na ustach i bieszczadzkim trunkiem w dłoni, przemierzycie Szlak Rabskiego Potoku! Ujrzycie unikalne gołoborza i kamieniołomy, towarzyszyć Wam będzie Wodzirej! Powrót do ośrodka na obiadokolację.

Dzień 4 Przeniesiemy się w dawne Bieszczady… Zapraszamy do Miasta Królewskiego SANOK. To tutaj znajduje się największe w Polsce Muzeum Etnograficzne z pięknie odrestaurowanym Rynkiem Galicyjskim! Spacer po Starówce; Dziedziniec Zamku Królewskiego z punktem widokowym. W drodze powrotnej- ruiny klasztoru Karmelitów Bosych w Zagórzu. Historyczne miejsce z początku XVIII w. Powrót do ośrodka na obiadokolację.

Dzień 5 Śniadanie. Wyjazd w drogę powrotną.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 4 noclegi w pensjonacie lub hotelu o standardzie **/*** w okolicy Polańczyka. Pokoje 2,3,4-osobowe z łazienkami, TV.

Wyżywienie: 4 śniadania oraz 4 obiadokolacje.

Transport: autokar turystyczny

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.

Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:

-kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni) – koszt: 250 zł

-dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.

Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.

Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.

Świadczenia rozpoczynają się obiadokolacją w dniu przyjazdu i kończą śniadaniem.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Polska - Bieszczady - Nie licząc godzin i lat   (skrót: NIE LICZAC GODZIN I LAT PAX HB)
02.09 - 06.09.2019
 5 dni / APSB0902
1465 zł   949 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: APSB~NIE_LICZAC_GODZIN_I_LAT_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.