Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Polska - Między Wisłą a Bugiem Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki Sandomierz Puławy Kazimierz Dolny Janowiec Kozłówka Lublin Zamość
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Polska

Polska na weekend

Wycieczki w miejscowości

Sandomierz

Puławy

Kazimierz dolny

Janowiec

Kozłówka

Lublin

Zamość


Polska - Między Wisłą a Bugiem
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Sandomierz - Puławy - Kazimierz Dolny - Janowiec - Kozłówka - Lublin - Zamość

- Sandomierz "Śladami Ojca Mateusza"
- Puławy - "Polskie Ateny"
- Kazimierz - perła nad Wisłą
- Pałac w Kozłówce
- Zabytkowy Lublin
- Renesansowy Zamość

Program

1 dzień:
Wyjazd z poszczególnych miast według rozkładu jazdy. Przejazd do Sandomierza, malowniczo położonego nad Wisłą. Podczas zwiedzania zobaczymy: Bramę Opatowską, która od wielu lat uważana jest za symbol miasta, Pałac Biskupi, Bazylikę Katedralną z XIV wieku wybudowaną w stylu gotyckim, Dom Długosza z Muzeum Diecezjalnym, Collegium Gostomianum, zamek królewski oraz kościół św. Jakuba z oryginalnym romańskim portalem i unikalny wąwóz królowej Jadwigi. Przejdziemy przez „Ucho Igielne” - jedyną zachowaną furtą, spośród dwóch niegdyś istniejących w systemie murów obronnych. Udamy się na sandomierski Rynek z pięknymi kamieniczkami, przyjazną atmosferą i stojącym w centralnym punkcie Ratuszem o gotyckim rodowodzie. Podziwiać będziemy m.in. zabytkowe budowle - Kamienicę Pod Skrzydłami z renesansowym portalem, Konwikt Boboli oraz słynną Kamienicę Oleśnickich z podcieniami. Czas wolny. Następnie przejazd do Puław, zakwaterowanie w hotelu, nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu udamy się na zwiedzanie Puław. „Polskie Ateny”- takie miano zyskały Puławy na przełomie XVIII i XIX w. kiedy rezydencja Czartoryskich stała się drugim po Warszawie ośrodkiem życia politycznego i kulturalnego na ziemiach polskich. W Puławach pospacerujemy po kompleksie pałacowo- parkowym. Przepiękny park utworzony przez księżną Izabelę w stylu angielskim z umieszczonymi budowlami i rzeźbami zachwyca do dziś. Zobaczymy m.in.: Pałac, Świątynię Sybilli - najważniejszy dla Puław obiekt historyczny wzniesiony w latach 1798- 1801 na wzór Świątyni Westy w Tivoli pod Rzymem, Domek Chiński, Pałac Marynki, Domek Grecki (niegdyś oranżeria, dziś biblioteka miejska) oraz Domek Żółty, zwany też Aleksandryjskim, gdyż zatrzymywał się w nim podczas pobytu w Polsce car Aleksander II. Następnie przejazd do Kazimierza Dolnego, zwanego „perłą renesansu”, jednego z najcenniejszych i najbardziej urokliwych miejsc w Polsce. Zobaczymy: rynek z pięknymi renesansowymi kamieniczkami oraz Mały Rynek – centrum dawnej dzielnicy żydowskiej z jatkami i synagogą, ruiny zamku z XIV wieku zbudowanego przez Kazimierza Wielkiego, średniowieczną kamienną wieżę z XIII wieku, zwaną Basztą - najstarszy zabytek miasta, kościół Farny, kościół i klasztor Franciszkanów. Wejdziemy na Górę Trzech Krzyży, z której roztacza się przepiękna panorama miasta. Odwiedzimy słynną piekarnię, aby kupić pieczywo w kształcie koguta. Następnie przejdziemy na przystań, skąd wyruszymy w rejs po Wiśle w kierunku Janowca, zabytkowej wioski Męćmierz i rezerwatu ptasiego ”Krowia Wyspa”. Przejazd autokarem przez most na Wiśle do Janowca, gdzie zwiedzimy położony na skarpie wspaniały i tajemniczy renesansowy zamek. W czasach świetności wielkością dorównywał on Wawelowi. Podobno zamieszkuje w nim duch Czarnej Damy, a z jego murów roztacza się przepiękny widok na dolinę Wisły. W godzinach wieczornych powrót do hotelu, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Kozłówki i zwiedzanie z przewodnikiem rezydencji magnackiej, m.in.: Pałacu Zamoyskich z wnętrzami z przełomu XIX i XX wieku w stylu Drugiego Cesarstwa, Kaplicy i Powozowni z ekspozycją poświęconą dawnym podróżom, a także pięknych ogrodów dawnej rezydencji. Następnie przejazd do Lublina, jednego z najstarszych polskich miast. Zwiedzimy Wzgórze Zamkowe z kaplicą św. Trójcy na dziedzińcu zamku - wybudowaną w stylu gotyckim przez Kazimierza Wielkiego i ozdobioną freskami w stylu bizantyjsko-ruskim z polecenia Władysława Jagiełły. To piękny przykład przenikania kultur wschodu i zachodu. Innym bardzo ważnym zabytkiem na dziedzińcu zamku jest wieża Donżon z XIII w. z tarasem widokowym pokazującym wspaniałą panoramę miasta. Zobaczymy również: Bramę Grodzką, Bazylikę Ojców Dominikanów, rynek z otaczającymi go kamienicami i budynkiem Trybunału Koronnego, Archikatedrę z wnętrzem pokrytym iluzjonistyczną polichromią, wejdziemy do zakrystii akustycznej, skarbca i krypt przy katedrze. Następnie Brama Krakowska - dawna brama wjazdowa zbudowana wraz z murami miejskimi w XIV wieku oraz Nowy Ratusz. Wieczorem przejazd do hotelu w okolicach Zamościa, nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu i wykwaterowaniu udamy się na zwiedzanie Zamościa, miasta założonego w 1580 roku przez Jana Zamoyskiego, nazywanego „Perłą Renesansu” i „Padwą Północy”. Układ miasta przetrwał do dzisiaj w stanie praktycznie niezmienionym i jest wspaniałym przykładem realizacji założeń renesansowego miasta idealnego. Stare Miasto ze swoimi licznymi zabytkami zostało wpisane na Listę Światowego Dziedzictwa Kultury UNESCO. Zwiedzanie miasta z przewodnikiem, m.in. Rynek Wielki – najbardziej reprezentacyjna część miasta z ratuszem i kamienicami ormiańskimi z Muzeum Okręgowym. W prochowni przy bastionie III zobaczymy projekcję multimedialną „Historia twierdzy i miasta Zamość”, a następnie Starą i Nową Bramę Lwowską, Bastion VII, Nadszaniec, dawny Kościół Klarysek przy Rynku Wodnym, Katedrę, Bramę Szczebrzeską, Dawny Pałac Zamoyskich, Pomnik Jana Zamoyskiego, Rynek Solny, Kościół św. Katarzyny, Synagogę, park miejski z elementami dawnej twierdzy, Nową Bramę Lubelską i Rotundę. Po zwiedzaniu czas wolny. W drodze powrotnej krótki przystanek w Szczebrzeszynie - historycznym mieście z renesansowymi kościołami, synagogą oraz cerkwią, gdzie będzie okazja na zrobienie zdjęcia ze słynnym chrząszczem, który „brzmi w trzcinie”. Wyjazd w drogę powrotną

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelach o standardzie **/*** : 2 noclegi w Puławach, 1 nocleg w okolicy Zamościa. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania, możliwość wykupienia 3 obiadokolacji w cenie 90 zł za osobę.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, video i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdu z Katowic i Krakowa. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice - Sandomierz (ok. 300 km) - ok. 5 godz.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, przewodnicy lokalni, Tour Guide. Koszt – ok. 240 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Polska - Między Wisłą a Bugiem   (skrót: MIEDZY WISLA A BUGIEM PAX BB)
22.08 - 25.08.2019
 4 dni / KPTB0822
899 zł   764 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
12.09 - 15.09.2019
 4 dni / KPTB0912
899 zł   674 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPTB~MIEDZY_WISLA_A_BUGIEM_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.