Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Ponik - Mania 4x4 OFF ROAD Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Tematyczne

Motoryzacja

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Ponik

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Ponik


Ponik - Mania 4x4 OFF ROAD (wiek )
Informacje
Galeria




» przejdź do galerii

Na obozach w PONIKU wakacje spędza się aktywnie. W otoczonym lasem Ośrodku, położonym nad zbiornikiem wodnym z piaszczystą plażą, w sercu Jury Krakowsko-Częstochowskiej, w bliskości tajemniczych jaskiń i zamków na szlaku Orlich Gniazd, nie ma czasu na nudę! Każdy może tu znaleźć nowe lub rozwinąć swoje stare zamiłowania. Poza zajęciami specjalistycznymi, związanymi z wybranym rodzajem aktywności czekają na Was atrakcje wspólne dla wszystkich obozów, takie jak: zajęcia strzeleckie - z pneumatycznej broni krótkiej i długiej, strzelanie do tarcz, celów ruchomych i nieruchomych, orientering - wyznaczanie azymutu, obsługa kompasu i busoli, "czytanie mapy", zabawy terenowe, kajakarstwo, pierwsza pomoc - transport rannego i pomoc w trudnym terenie, marsze na orientację w terenie. W programie również zajęcia sportowe i rekreacyjne - m.in.: koszykówka, piłka nożna, siatkówka, ogniska z kiełbaskami, turnieje na świeżym powietrzu, plażowanie, dyskoteka.
Do dyspozycji uczestników są kajaki, rowery, kijki do nordic-walking. Dla chętnych, w razie niepogody, obozowy turniej gier komputerowych - w tym WORMS-ów.



Program

Mania 4x4 OFF ROAD (14-18 lat)

Obóz o tematyce MOTORYZACYJNO-TERENOWEJ, dla osób interesujących się motoryzacją, mechaniką oraz jazdą terenową. Jeżeli jesteś prawdziwym fanem
terenówek, chcesz przeżyć prawdziwą motoryzacyjną przygodę, poczuć namiastkę rajdów CAMEL TROPHY lub PARYŻ-DAKAR musisz być z nami tego lata na Jurze – idealnym miejscu dla tego typu aktywności.

Na obozie będziemy poruszali się po piaszczystym terenie pustynnym, z ostrymi podjazdami i zjazdami. Kilkukrotnie wybierzemy się na wyprawy terenowe połączone z przeprawami, gdzie zajdzie konieczność wydobycia samochodu z błotnej przeszkody, za pomocą przyrządów (wyciągarka, liny, lewarki, bloczki itp.). Każdy uczestnik będzie samodzielnie prowadził w terenie quada, minikrosa (mały motocykl) oraz będzie uczestniczył w wyprawach samochodem terenowym 4x4. Przed każdym wyjazdem w teren uczestnicy będą sprawdzać stan techniczny pojazdu i dowiedzą się na co należy zwrócić szczególną uwagę, aby pojazd był sprawny.

W trakcje zajęć z mechaniki nauczymy się jak wymienić koło w trudnym terenie (co wcale nie jest proste), dowiemy się co sprawia, że silnik zapala lub nie, jakie urządzenie odpowiada za napęd na 4 koła, jak sprawdzić stany olejów w poszczególnych podzespołach itd.. Nabędziemy też umiejętność doboru ekwipunku, ubioru, pożywienia w zależności od rodzaju wyprawy. Wszelkie zajęcia terenowe będą odbywały się na specjalnym, 36 hektarowym torze off roadowym, a także na Pustyni Siedleckiej i bezdrożach jury.

Należy zabrać 2-3 komplety odzieży do wybrudzenia. Mile widziane również własne kaski ochronne, tzw. żółw ochronny lub cała zbroja do motocrossu. Zabrać : odzież oraz buty do wybrudzenia i zmoczenia w terenie – 3 komplety, rękawice do jazdy quadem – najlepiej 2 pary. Mile widziane: własny kask, zbroja do jazdy quadem tzw „żółw”, buty motocrossowe

Program fakultatywny

Całodniowa wycieczka do Ogrodzieńca i Parku Wodnego Jura – wodny relaks w parku wodnym oraz zwiedzanie przepięknego zamku ogrodzienieckiego oraz grodu Birów. Chętne osoby będą również mogły skorzystać z dodatkowych atrakcji w Ogrodzieńcu np. park miniatur, park rozrywki, park doświadczeń fizycznych, dom strachów, tor saneczkowy. Cena – 65 zł (min. 7 osób).

Wycieczka nad zalew w Poraju – przejazd, pływanie na bananie i kole wodnym oraz relaks nad wodą. Cena – 70 zł (min. 7 osób).

Jazda quadem – 25 zł.

Przejażdżka autem terenowym – 15 zł (min. 5 os.).

Możliwość dokupienia dodatkowych zajęć painballowych (100 kulek) w cenie 20 zł.

Dodatkowe zajęcia na ściance wspinaczkowej – 15 zł.



Zakwaterowanie

Ośrodek „Ponik”

Położenie:
Na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej, w pobliżu Janowa i Złotego Potoku, na leśnym, ogrodzonym obszarze.
Pokoje:
Zakwaterowanie w 4-, 5 osobowych, drewnianych domkach letniskowych z łazienkami.
Do dyspozycji uczestników:
Na terenie ośrodka znajdują się dwa jeziorka z czystą wodą, z jednego będziecie mogli korzystać jako kąpieliska (ma ono piaszczystą plażę oraz boisko do siatkówki plażowej). Tam odbywać się będzie większość zajęć wodnych. Na zielonej wyspie będziemy wieczorami spędzać czas przy ognisku. Do waszej dyspozycji jest również świetlica z tenisem stołowym, piłkarzykami i grami zręcznościowymi, sklepik, boiska do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki.



Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów
Wyżywienie:
Całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) – w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Możliwość zamówienia (najpóźniej 7 dni przed rozpoczęciem obozu) diety wegetariańskiej (bez dopłaty). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.
Transport:
Autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
Ubezpieczenie: NNW - 15.000 PLN

Opieka pedagogiczna, medyczna, instruktorska i ratownicza. Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Program obozów zostanie odpowiednio dostosowany do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Od każdego uczestnika przy zakwaterowaniu pobieramy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kaski, ochronniki słuchu, okulary, uprzęże i kamizelki asekuracyjne). Zabierz ze sobą karimatę, menażkę i sztućce, odpowiedni strój i obuwie do zajęć przewidzianych programem, mały plecak, ciepły sweter/polar, nakrycie głowy, dres, kurtkę nieprzemakalną, odzież i buty za kostki z twardą podeszwą do pieszych wędrówek, latarkę z bateriami, strój kąpielowy, preparat przeciw komarom. Mile widziane: odzież moro, buty wojskowe, busole. Jeżeli grasz na jakim instrumencie zabierz go ze sobą. Każdy uczestnik, na koniec obozu, otrzyma upominek – niespodziankę. Obozy przeznaczone są dla osób lubiących aktywność ruchową.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 16.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 12.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz 15.00, wyjazd nie później niż o godz. 13.00.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Ponik - Mania 4x4 OFF ROAD     (skrót: PONIK JURA MANIA 4X4 OFF ROAD PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
KPOJ081717.08 - 27.08Impreza w trakcie realizacji Plan podróży11 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.