Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Ponik na Jurze - MultiMania Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Ponik
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Rekreacyjne

Interdyscyplinarny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Ponik

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Ponik


Ponik na Jurze - MultiMania (wiek 10-18)
Informacje
Galeria




» przejdź do galerii

Na obozach w Poniku wakacje spędza się aktywnie. W otoczonym lasem ośrodku, w sercu Jury Krakowsko- Częstochowskiej,
w bliskości tajemniczych jaskiń i zamków na szlaku Orlich Gniazd, nie ma czasu na nudę! Każdy może tu znaleźć nowe lub rozwinąć
swoje stare zamiłowania. Możesz spróbować swoich sił we wspinaczce, paintballu i survivalu, pływać kajakiem, jeździć rowerem,
zobaczyć średniowieczne zamki oraz zasmakować OFF ROADU w jurajskich plenerach. Poza zajęciami specjalistycznymi, związanymi
z wybranym rodzajem aktywności czekają na Was atrakcje wspólne dla wszystkich obozów, takie jak: zajęcia strzeleckie - z
pneumatycznej broni krótkiej i długiej, strzelanie do celów ruchomych i nieruchomych, orientering - wyznaczanie azymutu, obsługa
kompasu i busoli, "czytanie mapy", gry terenowe, pierwsza pomoc - transport rannego i pomoc w trudnym terenie, marsze na orientację
w terenie. W programie również zajęcia sportowe i rekreacyjne - m.in.: gry sportowe, ogniska z kiełbaskami, turnieje na świeżym
powietrzu, plażowanie, dyskoteka. Do dyspozycji uczestników są rowery i kajaki. Dla chętnych, w razie niepogody, obozowy turniej
gier komputerowych. Wszystkie zajęcia specjalistyczne odbywać się będą z zastosowaniem niezbędnych elementów zapewniających
bezpieczeństwo (kaski, ochronniki słuchu, okulary, uprzęże i kamizelki asekuracyjne).

Program

Multi Mania (10-14), (15-18 lat)
Na uczestników tego obozu każdego dnia czekają nowe, niezwykłe przygody i poznawanie nowych aktywności. Multi Mania to wiele różnorodnych zajęć, z którymi mogłeś nie mieć jeszcze doświadczeń, a które być może rozbudzą w Tobie nową pasję. Zajęcia strzeleckie: paintball – gra scenariuszowa z wykorzystaniem broni na żelowe kulki wypełnione farbą (każdy uczestnik ma do dyspozycji 200 kul). Strzelanie z łuku i wiatrówki. Zajęcia Off -Road: jazda quadem po specjalnym torze off -roadowym oraz przejażdżka autem terenowym. Zajęcia sportowe: gry, turnieje i zabawy sportowe. Zajęcia wspinaczkowe: techniki asekuracji, ścianka wspinaczkowa lub inne alternatywne zajęcia wspinaczkowe, nauka wiązania węzłów i zabawy linowe. Zajęcia survivalowe: budowa szałasów, nauka rozpalania ognisk i wyznaczanie północy w terenie, a dla chętnych nocleg w lesie. Zajęcia wodniackie: kajakarstwo, zabawy wodne i podwodne, wieczór szantowy, nauka alfabetu Morse’a. Wycieczka rowerowa: pokonywanie bezdroży Jury na rowerach. Wizyta w stadninie i przejażdżka konna po jurajskich ścieżkach.

Program fakultatywny

Jazda quadem – 25 PLN.
Przejażdżka autem terenowym – 20 PLN (min. 5 os.).
Dodatkowe zajęcia paintballowe, do wykorzystania 100 kulek - 20 PLN.
Dodatkowe zajęcia na ściance wspinaczkowej – 15 PLN.
Przejażdżka wojskowym terenowym samochodem ciężarowym marki KRAZ -50 PLN (min 10 osób).
Całodniowa wycieczka do Ogrodzieńca i Parku Wodnego Jura – wodny relaks w parku wodnym oraz zwiedzanie przepięknego zamku ogrodzienieckiego oraz grodu Birów. Chętne osoby będą również mogły skorzystać z dodatkowych atrakcji w Ogrodzieńcu np. park miniatur, park rozrywki, park doświadczeń fizycznych, dom strachów, tor saneczkowy. Cena – 75 PLN (min. 7 osób).

Zakwaterowanie

Ośrodek "Ponik" na Jurze Krakowsko-Częstochowskiej, w pobliżu Janowa i Złotego Potoku.
Obiekt położony jest na leśnym, ogrodzonym obszarze. Zakwaterowanie w 2-3-4-,5-osobowych, drewnianych domkach letniskowych z łazienkami. Na terenie ośrodka znajduje się boisko do siatkówki plażowej i dwa jeziorka z czystą wodą, z jednego będziecie mogli korzystać jako kąpieliska (ma ono piaszczystą plażę). Tu odbywać się będzie większość zajęć wodnych. Wieczory przy ognisku spędzać będziemy na wyspie – urozmaicającej krajobraz Ponika. Do waszej dyspozycji jest również świetlica z tenisem stołowym, piłkarzykami i grami zręcznościowymi, sklepik, boiska do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów.
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki + deser) – serwowane w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w Ośrodku Ponik w formie bufetu. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Brak możliwości realizacji diet.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, medyczna, instruktorska i ratownicza. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Od uczestników powyżej 13-go roku życia przy zakwaterowaniu pobieramy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Zabierz ze sobą legitymację szkolną, odpowiedni strój i obuwie do zajęć przewidzianych programem, mały plecak na piesze wycieczki, ciepły sweter/polar, nakrycie głowy, dres, kurtkę nieprzemakalną, buty za kostkę z twardą podeszwą, latarkę z bateriami, strój kąpielowy, preparat przeciw komarom. Obozy przeznaczone są dla osób lubiących aktywność ruchową. Program obozów zostanie odpowienio dostosowany do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Mile widziane: odzież moro, buty wojskowe, busole. Na obozy: mania przetrwania, mania strzelania, mania wspinania, Extreme Camp, Off oad,
Quady - należy zabrać: śpiwór, karimatę, menażkę i niezbędnik/sztućce.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 16.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 12.30.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 15.00, wyjazd nie później niż o godz. 13.00.

Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Ponik - obóz MultiMania Ośrodek Ponik   (skrót: PONIK MULTIMANIA OSRODEK PONIK PAX FB)
26.06 - 06.07.2021
 11 dni / KPOJ0626
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
07.07 - 17.07.2021
 11 dni / KPOJ0707
1699 zł Plan podróżyRezerwuj
18.07 - 28.07.2021
 11 dni / KPOJ0718
1699 zł Plan podróżyRezerwuj
29.07 - 08.08.2021
 11 dni / KPOJ0729
1699 zł Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOJ~114
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Signal Iduna    Subwencja PFR