Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Last minute Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje

Strona główna   Oferta dla dorosłych


Last Minute dla dorosłych
Oferty dla młodzieży dorosłych   Sortowanie wg ceny daty liczby dni alfabetycznie

Wycieczki
Polska
Dojazd autokarem Polska - Kraków i okolice od 449 zł 649 zł 09.08.2019 (3 dni)
Dojazd autokarem Polska - Bieszczadzkim szlakiem od 649 zł 799 zł 01.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Polska - Magiczna Łemkowszczyzna od 699 zł 899 zł 01.08.2019 (4 dni)

Zagranica
Dojazd autokarem Czechy - Weekend w Pradze od 699 zł 849 zł 28.06.2019 (3 dni)
Dojazd autokarem Słowacja - Weekend na Słowacji od 699 zł 799 zł 28.06.2019 (3 dni)
Dojazd autokarem Czechy - Czeskie grody i zamki od 799 zł 1066 zł 04.07.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Węgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice od 899 zł 1096 zł 08.08.2019 (4 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Garda i Iseo od 999 zł 1409 zł 23.07.2019 (6 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Toscana Tour od 999 zł 1409 zł 23.07.2019 (6 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Viva Italia od 999 zł 1509 zł 29.06.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Capri Tour od 1399 zł 2109 zł 29.06.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Ukraina - Podróż na kresy od 1449 zł 1599 zł 13.07.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Litwa, Łotwa, Estonia - Baltic Tour od 1499 zł 1996 zł 21.07.2019 (8 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Toskania i Cinque Terre od 1499 zł 2009 zł 20.07.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Austria - Smaki Austrii od 1699 zł 2396 zł 13.07.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Szwajcaria, Francja, Niemcy - Wzdłuż Renu i Mozeli od 1799 zł 1996 zł 27.07.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Włochy - Na kraniec włoskiego obcasa od 1799 zł 2409 zł 20.07.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Włochy, Francja - Liguria i Lazurowe wybrzeże od 1799 zł 2409 zł 20.07.2019 (9 dni)
Dojazd autokarem Austria, Niemcy - Zamki Ludwika II od 1899 zł 2346 zł 13.07.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Lichtenstein, Szwajcaria, Francja - Alpejska kraina od 1999 zł 2663 zł 03.08.2019 (7 dni)
Dojazd autokarem Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Słoneczne Bałkany od 2099 zł 2796 zł 08.08.2019 (11 dni)
Dojazd autokarem Turcja - Odkrywamy Turcję od 2499 zł 3094 zł 06.07.2019 (14 dni)
Dojazd autokarem Szwajcaria - Szwajcarskie specjały od 2699 zł 3496 zł 13.07.2019 (9 dni)

Wczasy
Zagranica
Dojazd autokarem Węgry - Hajduszoboszlo - Ośrodek Wypoczynkowy Siesta*** od 1199 zł 1497 zł 11.07.2019 (10 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Victoria** od 1593 zł 1989 zł 03.07.2019 (10 dni)
Dojazd autokarem Węgry - Hajduszoboszlo - Hotel Delibab**** od 2299 zł 2872 zł 03.07.2019 (10 dni)

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.