Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kolonie i obozy młodzieżowe

Przysiecz - Klub Urwisa Kolonie ze zwierzętami

(wiek 7-11 lat)
2299 zł
2099 zł Promocja
Termin:
19.08 - 29.08.2022

Wakacje na wsi ze zwierzętami

Klub Urwisa - kolonie ze zwierzętami (7-11 lat)

W gospodarstwie agroturystycznym "Gościnna Zagroda" czekają na Was różne gatunki zwierząt hodowlanych, gospodarskich, a nawet egzotycznych! Wymarzone miejsce na aktywne spędzenie czasu na świeżym powietrzu i poznanie zwyczajów zwierząt!

Program
Młodych poszukiwaczy przygód zapraszamy do Gościnnej Zagrody. Na terenie gospodarstwa będziemy przebywali wśród całej gromady zwierząt: psów, kotów, koni, krowy, kóz, owiec, królików, indyków, kur oraz nieco bardziej egzotycznych: pawi, danieli, świnki wietnamskiej. Wspólne poszukamy odpowiedzi na pytania: dlaczego kogut pieje? Skąd się bierze chleb? Dlaczego mleko jest zdrowe? Jak zwierzęta pomagały dawniej podróżować? Za co ludzie kochają konie? W trakcie pobytu: przejażdżka wozem taborowym ciągniętym przez parę koni, jazda na kucyku lub dużym koniu, spotkanie z ludźmi wykonującymi ciekawe, ale zanikające już zawody; poznamy artystów rękodzieła ludowego, zobaczymy, jak wyplatane są wiklinowe koszyki, poznamy pracę kowala, własnoręcznie ulepimy z gliny wakacyjne pamiątki, spotkamy się z lekarzem weterynarii, który w trakcie warsztatów opowie o niesamowitych zwyczajach zwierząt. Zrealizujemy całodzienną wycieczkę do Opola w trakcie której przespacerujemy sie po Starówce, zobaczymy opolskie Amfiteatr oraz odwiedzimy zoo w którym zobaczymy miedzy innymi goryle, lwy, żyrafy i wiele innych egzotycznych gatunków zwierząt. Ponadto: gra terenowa w lesie, konkursy artystyczne, zmagania sportowe. Będzie również ognisko z pieczeniem kiełbasek i ziemniaków.
Zakwaterowanie

10 noclegów w gospodarstwie agroturystycznym „Gościnna Zagroda” w Przysieczy (8 noclegów w terminie 28.07-05.08.2022). Pokoje 2-, 4-osobowe z łazienkami; możliwe łóżka piętrowe. Na dużym terenie gospodarstwa znajdują się m.in. plac zabaw, rekonstrukcja rycerskiego grodu warownego, mini zoo, stajnia, dwuhektarowy staw z piaszczystą plażą, wyspą i wiszącym mostem.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów (8 noclegów w terminie 28.07-05.08.2022).
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser). Możliwa dieta wegetariańska (należy zgłosić przy dokonywaniu rezerwacji); ciepłe napoje oraz woda mineralna dostępne przez cały dzień – należy zabrać bidon lub małą plastikową butelkę. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz suchy prowiant na drogę powrotną.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu zajęć i animacji.

Informacje praktyczne
Na kolonie należy zabrać: nakrycie głowy, okulary przeciwsłoneczne, krem z filtrem do opalania; na chłodniejsze i/lub deszczowe dni – cieplejszą bluzę, kurtkę lub płaszcz przeciwdeszczowy oraz bidon.
Planowany przyjazd do ośrodka 12:15-18:00 (w zależności od miejsca wsiadania). Planowany wyjazd z ośrodka 10:00-15:45 (w zależności od miejsca powrotu).
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 16:00, wyjazd nie później niż o godz. 09:00.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny – 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy – 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Przysiecz - Klub Urwisa Kolonie ze zwierzętami   (skrót: PRZYSIECZ KLUB URWISA 2022 PAX FB)
08.08 - 18.08.2022
 11 dni / OPSP0808
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróżyRezerwuj
19.08 - 29.08.2022
 11 dni / OPSP0819
2299 zł   2099 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: OPSP~PRZYSIECZ_KLUB_URWISA_2022_PAX_FB
Przysiecz to urocza wieś położona w województwie opolskim. Znana jest z idealnych warunków do rozwijającej się tam turystki agroturystycznej. Jest miejscem, w którym można odpocząć na łonie natury i aktywnie spędzić czas poprzez granie w przeróżne gry i zabawy na świeżym powietrzu. Wiele wytyczonych ścieżek w pobliskich lasach, czy to pieszych czy rowerowych, sprawi że zrelaksujesz się z dala od zgiełku miasta. Niedaleko warto wybrać się na przechadzkę po Opolu, i zwiedzić jego atrakcje jak np. Zamek w Mosznej, czy Ogród Zoologiczny.
Opolszczyzna to region niepowtarzalny. Przyciąga turystów lokalną kuchnią, gwarą, tradycyjnymi tańcami i obrzędami. Położona w południowo-zachodniej części Polski, według wielu stanowi jeden z najciekawszych obszarów w naszym kraju. Ogromne bogactwo kulturowe i liczne atrakcje sprawiają, że kolonie na Opolszczyźnie będą strzałem w dziesiątkę dla osób aktywnych, szukających rozrywki, oraz dla pasjonatów historii. Przybywających turystów zachwyca przede wszystkim różnorodność przyrody, malownicze jeziora, rezerwaty i szczyty Gór Opawskich. Innych urzeka bajkowa architektura, reprezentowana m.in. przez słynny Zamek Moszna, Muzeum Wsi Opolskiej, czy popularne Biskupice z drewnianym Grodem Rycerskim. Obozy dla dzieci i młodzieży na ziemi Opolskiej to także moc wspaniałych atrakcji, w tym Fabryka Robotów inspirowana filmem Transformers, Jurapark Krasiejów z modelami dinozaurów o naturalnych rozmiarach, Zjeżdżalnia Grawitacyjna Alpine-Coaster, a także liczne parki linowe, lasy, tory wyścigowe i wakeparki.




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR