Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Rabka Zdrój - kolonia przygodowa Wakacje

bezpieczne
podróże
OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Rabka-Zdrój
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Aktywne

Przygoda

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Rabka zdroj

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Rabka zdroj


Rabka Zdrój - kolonia przygodowa (wiek 7-11)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Rabka Zdrój ponownie zyskuje ogromną sympatię turystów. Miejscowość, której Kapituła Orderu Uśmiechu przyznała tytuł "Miasta Dzieci Świata" odkrywa przed Wami swoje atrakcje, a jest ich naprawdę mnóstwo! Czeka na Was zrewitalizowany rabczański Park Zdrojowy ze strefą słońca i cienia, tężniami solankowymi, podświetlanymi fontannami i placami zabaw. Bliskość szlaków turystycznych z pewnością zachęci do górskich wędrówek, a zagospodarowane brzegi potoków do leżakowania i biwaków. Poza tym mamy dla Was wiele atrakcji programowych: spotkanie z czworonożnymi bohaterami psich zaprzęgów, warsztaty kulinarne z Szefem Kuchni, malowanie na szkle pod okiem ludowego artysty i urozmaicony program animacyjny.
Nie zwlekaj - spędź wakacje w Rabce- Zdrój. Tu Dzień Dziecka trwa całe lato!

Program

Kolonia przygodowa (7-11)
Ten obóz to gwarancja lata bez nudy! Zapewnimy Wam odpowiednie proporcje wypoczynku i wakacyjnej rozrywki. Zajrzycie do tężni solankowych - naturalnego bogactwa Rabki – gdzie poczujecie solankowy mikroklimat i dowiecie się dlaczego gałązki tarniny są takie istotne. W Parku Zdrojowym pojeździcie gokartami i odwiedzicie miasteczko ruchu drogowego, gdzie poznacie zasady ruchu drogowego, a nawet spróbujecie samodzielnie kierować ruchem. Na rabczańskich bulwarach nad Poniczanką będziecie podziwiać wodne atrakcje i fontanny - muzyka i świetlne iluminacje czekają! Z kompasem i mapą wyruszycie w góry i jak starczy sił dotrzecie do Bacówki na Maciejowej. Na warsztatach kulinarnych, pod okiem doświadczonego Szefa Kuchni, zostaniecie małymi kuchcikami – przygotujecie owocowe i warzywne szaszłyki oraz pyszne owocowe soki. Pod okiem doświadczonych musherów i trenerów psów poznacie „Śnieżne psy” czyli czworonożnych bohaterów psich zaprzęgów, dowiecie się co mówi pies i jak go wyszkolić, a przejażdżka psim zaprzęgiem i canicross nie będą miały przed Wami żadnych tajemnic. W Rabkolandzie - jednym z najlepszych parków rozrywki w Małopolsce czeka 5 stref zabaw, w których wybawicie się za wszystkie czasy. Dolina Trzmiela, Wioski Wikingów, Kopalnia Złota, Szalone Samochodziki, zjeżdżalnie, karuzele, Latający Autobus - to tylko niektóre atrakcje parku. Co tu można odkryć i w co się bawić? Dowiecie się z nami. Poza tym, będzie dużo zabawy i wiele różnorodnych zajęć: baloniada, tworzenie wakacyjnych bransoletek, budowa kamiennych mega-rzeźb, ognisko, dyskoteki, karaoke i planszówki. Wspólnie będziemy tworzyć pamiątkową obozową kronikę, czytać ulubione książki i oglądać filmy.

Program fakultatywny

Warsztaty z robotyki (2-3 godziny). Cena 55 PLN
Wycieczka na basen kryty do Naprawy. Cena 60 PLN
Park Linowy w Parku Zdrojowym – przejazd busem, przejście jedną z tras parku. Cena 85 PLN
Paintball w Parku Linowym - przejazd busem, rozgrywka. Cena 85 PLN
Wycieczka do Energylandii - największego Parku Rozrywki w Zatorze. Cena 199 PLN

Zakwaterowanie

Dom Wczasowy „Benia” znajduje się w spokojnej dzielnicy Rabki – Ponice, ok 2,5 km od centurm miasteczka, nad górskim potokiem i tuż przy lesie.
Obiekt jest ogrodzony, pokoje 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami i TV, większość z balkonami. Do dyspozycji uczestników: teren rekreacyjny wokół ośrodka, zadaszona wiata, plac zabaw ze zjeżdżalnią huśtwawkami, ruchomym mostkiem, boisko do piłki nożnej i siatkówki, tenis stołowy, świetlica ze sprzętem nagłaśniającym. Odległość od rabaczańskiego Parku Zdrojowego - ok 30 min pieszo.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) – w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Smaczna kuchnia domowa. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu i suchy prowiant na drogę powrotną. Możliwość zamówienia diety: wegetariańskiej/ bezglutenowej - za dopłatą 100 PLN/turnus.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna i instruktorska. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Zajęcia prowadzone są przez doświadczonych, wykwalifikowanych wychowawców. Kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników.
Zabierz ze sobą: legitymację szkolną, wypełnioną kartę kwalifikacyjną, ręcznik kąpielowy, mały plecak na wycieczki, ciepły sweter lub polar, dres, kurtę przeciwdeszczową, nakrycie głowy, buty sportowe i obuwie za kostkę do górskich wędrówek, preparat do ochrony przed komarami, krem z filtrem UV. Prosimy podpisać bagaż uczestnika.
Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Rabka Zdrój - kolonia przygodowa   (skrót: RABKA ZDROJ KOLONIA PRZYGODOWA 2022 PAX FB)
06.07 - 16.07.2022
 11 dni / KPOG0706
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
17.07 - 27.07.2022
 11 dni / KPOG0717
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
28.07 - 07.08.2022
 11 dni / KPOG0728
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
08.08 - 18.08.2022
 11 dni / KPOG0808
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOG~RABKA_ZDROJ_KOLONIA_PRZYGODOWA_2022_PAX_FB



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogš być, np. adres IP Twojego urzšdzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urzšdzeniach Użytkowników, o ile pozwolš one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR