Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Spała
Kolonie i obozy młodzieżowe

Spała - obóz ASG

Spała to otoczona lasami Puszczy Nadpilickiej miejscowość wypoczynkowa będąca świadkiem polowań carów rosyjskich, prezydentów Mościckiego i Wojciechowskiego oraz Marszałka Piłsudskiego. Płynąca przez Spałę rzeka Pilica, rezerwaty przyrody, stare kopalnie piasku szklarskiego, tajemnicze bunkry z czasów II Wojny Światowej to jedne z wielu atrakcji tego regionu. Sąsiedztwo Centralnego Ośrodka Przygotowań Olimpijskich powoduje, że każdy dzień w Spale to możliwość spotkania z najbardziej znanymi polskimi sportowcami. Liczne ścieżki rowerowe i szlaki turystyczne umożliwią Wam z kolei lepsze poznanie tych okolic. Zamieszkacie w położonym w lesie, dwukondygnacyjnym ośrodku "Zacisze". Będziecie korzystać z hektarowego, ogrodzonego i oświetlonego terenu ośrodka, jadalni, zadaszonego kompleksu altan wokół miejsca na ognisko i grilla, bilardu, piłkarzyków i tenisa stołowego. W dni deszczowe zajęcia odbywać się będą w jednej z wielu sal na terenie obiektu. W całym obiekcie bezpłatny dostęp do Internetu free Wi-Fi! Zajęcia prowadzić będzie kadra złożona z instruktorów strzelectwa, kajakarstwa i innych form rekreacji. Do wyboru będzie obóz ASG, gdzie dużo zajęć odbędzie się w opuszczonych halach fabrycznych i wojskowych fortyfikacjach z czasów II Wojny Światowej, obóz przygodowy, gdzie jedna atrakcja gonić będzie kolejną, dla miłośników jazd konnych - obóz jeździecki z zajęciami w pobliskiej stadninie, a dla najmłodszych atrakcyjna i bezpieczna kolonia przygodowa. Oprócz zajęć realizowanych na poszczególnych obozach będziecie brali udział w programie wspólnym, na który złoży się: terenoznawstwo ("czytanie mapy", posługiwanie się busolą, odnajdowanie północnego kierunku, nocne podchody i gry terenowe); strzelectwo: z proc i łuków oraz krótkiej i długiej broni pneumatycznej, wycieczki piesze (do fortyfikacji z czasów II Wojny Światowej i ścieżkami edukacyjnymi po Rezerwacie Spała); dyskoteki, wieczory filmowe i ogniska; turnieje sportowe (tenis stołowy, bilard, kometka, "mokra siatkówka", kręgle); plażowanie nad Pilicą połączone z "Baloniadą"; konkursy plastyczne i muzyczne.

Program
ASG Decydujące Starcie (ASG)
(12-15 lat), (15-18 lat)

Zajęcia ASG: szkolenie z zasad bezpieczeństwa i obsługi broni, podstawy działania leśnego, strzelanie dynamiczne, poruszanie się w szykach bojowych,
ubezpieczanie grupy i partnera, dostosowanie odpowiedniej taktyki (konwojowanie rannego, działanie na tyłach wroga, zasadzka i podstawy działań snajperskich); część zajęć prowadzona będzie nocą.

Zajęcia taktyczne: formacje bojowe, rozmieszczanie stanowisk ogniowych, zasadzka, obstawianie drogi, ubezpieczanie konwojów, odbicie zakładników i działania dywersyjne.
Zajęcia zwiadowczo - szpiegowskie: kamuflaż, bezszelestne poruszanie się, obserwacja osób, sporządzanie szkiców terenu, szyfrowanie wiadomości.

Zajęcia strzeleckie: ćwiczenie odpowiedniej postawy strzeleckiej, obsługa broni jedną ręką, ogień zaporowy, postępowanie przy zacięciu się broni, strzelanie do ruchomego celu.

Trening saperski: z wykorzystaniem macek saperskich i wykrywaczy metali. Zajęcia w strefie zagrożonej atakiem chemicznym z użyciem masek przeciwgazowych i kombinezonów przeciwchemicznych.

Taktyka czarna: ćwiczenie techniki walki w budynkach (wchodzenie i przeszukiwanie pomieszczeń, zabezpieczanie obiektu, metody postępowania
z zakładnikami, komunikacja niewerbalna i sygnały dowodzenia).

Survival militarny: pozyskiwanie i uzdatnianie wody, „zielona kuchnia”, niewidoczne obozowisko, rozpalanie ognisk, nauka pierwszej pomocy (budowa noszy, transport rannego), strzelanie z łuku i nocny biwak w lesie.

Militarny spływ pontonowy: rzeką Pilicą ze Spały do Inowłodza. Nocne i dzienne gry terenowe oraz dwudniowa, kończąca obóz taktyczna zabawa typu MILSIM z wieloma zadaniami (rozpoznanie terenu, zdobycie zrzutu z bronią i amunicją, przeprowadzenie ataku na bazę wroga).

Zajęcia sprawnościowe: musztra, zaprawy poranne, marszobiegi.

Wyprawa piesza: do niemieckiego ośrodka dowodzenia Anlage Mitte z czasów II Wojny Światowej w Konewce – zwiedzanie schronów, przejście 80 metrowymi, podziemnymi kanałami między bunkrami.

Każdy uczestnik otrzyma blaszki identyfikacyjne.
Zakwaterowanie

Ośrodek Konferencyjno - Szkoleniowy „Zacisze” – 10 noclegów w pokojach 2-, 3- i 4-osobowych z łazienkami i lodówkami. Położony w lesie, dwukondygnacyjny ośrodkek „Zacisze” , na terenie ośrodka jadalnia, kawiarnia z letnim ogródkiem, zadaszony kompleks altan wokół miejsca na ognisko i grilla, boiska do siatkówki plażowej, bilardu, piłkarzyków i tenisa stołowego. W dni deszczowe zajęcia odbywać się będą w jednej z wielu sal na terenie obiektu. Rewelacja w całym obiekcie bezpłatny dostęp do Internetu free Wi-Fi!

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Ośrodku Konferencyjno – Szkoleniowym „Zacisze”, pokoje 2, 3 i 4 -osobowe z łazienkami i lodówkami.

Wyżywienie: 4 x dziennie. Posiłki serwowane do stolików. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu
oraz prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora najpóźniej na 21
dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta może być dodatkowo płatna). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.

Transport: autokar z klimatyzacją.

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka kadry pedagogicznej i instruktorskiej. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Ze względu na warunki atmosferyczne i stan psychofizyczny większości uczestników program może ulec zmianie. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kaski, kamizelki asekuracyjne, okulary lub gogle i maski ochronne, mundury (paintball, uprzęże alpinistyczne). Dodatkowo od każdego uczestnika pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Jeśli takich strat nie będzie kaucję w całości oddamy w dniu wyjazdu. Istnieje możliwość zakupu mundurów wojskowych z demobilu oraz innych akcesoriów militarnych i survivalowych. Na zakończenie obozu każdy otrzyma pamiątkowy dyplom.

Wymagany ekwipunek – zegarek, mały plecak, śpiwór, karimata, ciepły sweter lub polar, dres sportowy, kurtka przeciwdeszczowa, buty turystyczne, scyzoryk, latarka z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy i okulary słoneczne, krem z filtrem UV, strój kąpielowy; mile widziane: instrumenty muzyczne i aparaty fotograficzne.

Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 13.00-16.00. Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 11.00-16.00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 15.00, wyjazd nie później niż o godz. 12.00
Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 PLN/os oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 PLN/os.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Spała - obóz ASG   (skrót: SPALA ZACISZE ASG 2022 PAX FB)
08.08 - 18.08.2022
 11 dni / ŁPOS0808
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróżyRezerwuj
19.08 - 29.08.2022
 11 dni / ŁPOS0819
Sprzedaż zakończonaPlan podróży

kod imprezy: ŁPOS~SPALA_ZACISZE_ASG_2022_PAX_FB
Spała jest osadą letniskową w województwie łódzkim. Jest dosyć popularną miejscowością wypoczynkową nad Pilicą w obrębie dawnej Puszczy Pilickiej, gdzie na dzień dzisiejszych mieści się Spalski Park Krajobrazowy. Zakątek sprzyja uprawianiu wielu aktywnościom, które można uprawiać na świeżym powietrzu, ale i nie tylko. Warto udać się na Carską Wieżę, zrobić sobie zdjęcie z posągiem żubra, czy może zwiedzić Ośrodek Przygotowań Olimpijskich. Dla turystów pragnących wędrówek w obrębie przyrody, miejscem godnym odwiedzenia będzie Spalski Park Krajobrazowy, w którym poruszać się można pieszo lub rowerem.
Ziemia Łódzka jest samym centrum Polski, dobrze skomunikowanym z pozostałymi regionami naszego kraju. Zlokalizowana na pograniczu dwóch dużych jednostek: Niżu Środkowoeuropejskiego i Wyżyn Polskich, oferuje zarówno rozległe, niemal płaskie równiny w części północnej, jak i wzniesienia oraz pagórki na południu. Kolonie i obozy młodzieżowe na Ziemi Łódzkiej to szansa na zwiedzanie dość niepozornego regionu, który może poszczycić się interesującym klimatem i dużym potencjałem. Znajdziemy tutaj wiele malowniczych zakątków, śladów przeszłości oraz niepodważalnych walorów przyrodniczych. Łódzkie zachwyca również intrygującą architekturą. Wyjeżdżając w te rejony możemy odkryć wiele fascynujących miejsce: muzea, skanseny, warownie, zamki. Warto zatrzymać się m.in. w Uniejowie - mieście słynącym z term w pobliżu centrum miast, zagrody młynarskiej i zamku arcybiskupów gnieźnieńskich. Zainteresowany? Świetnie - decydując się na nasze obozy dla dzieci i młodzieży, poznasz najciekawsze miejsca Ziemi Łódzkiej.

Warto wiedzieć

ASG - Air Soft Gun - to sport będący alternatywą dla paintballa. Podczas spotkań ASG wykorzystywane są repliki prawdziwej broni, umożliwiające strzelanie plastikowymi kulkami. Sesje ASG mają formę taktycznych gier symulacyjnych, odbywających się w terenie lub zamkniętych obiektach, podczas których grupy graczy aktywnie walczą ze sobą o zdobycie punktów i zwycięstwo.

Survival to rodzaj aktywności, polegający na gromadzeniu wiedzy i umiejętności ułatwiających przetrwanie w trudnych warunkach. Popularnymi zajęciami jest budowanie schronienia, rozpalanie ogniska przy pomocy krzesiwa, gry na orientację w terenie, kurs pierwszej pomocy, nauka wiązania węzłów i zaparzanie leśnej herbaty. Aktywność odbywa się w terenie pod okiem instruktora.

Paintball to taktyczna gra zespołowa, w której dwie drużyny strzelają do siebie kulkami z farbą przy pomocy broni pneumatycznej. Każda rozgrywka odbywa się według scenariusza. Gracze realizują różne misje: ataki na posterunki, patrole terenu, zdobywanie informacji i rekwizytów, misje snajperskie, akcje obrony i ewakuacji.

Baloniada jest grą terenową, polegającą na rzucaniu do celu kolorowymi balonami napełnionymi wodą lub rozbijaniu samych balonów, a także oblewaniu się wodą. Zawody obejmują rzucanie napełnionym balonem do celu, przerzucanie balonów nad siatką na boisko przeciwnika, chwytanie balonów unikając ich pęknięcia.




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR