Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Spała - obóz ASG Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Miasto

Aktywne

Survival

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Spała

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Spała


Spała - obóz ASG (wiek 12-18)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Spała to otoczona lasami Puszczy Nadpilickiej miejscowość wypoczynkowa będąca świadkiem polowań carów rosyjskich, prezydentów Mościckiego i Wojciechowskiego oraz Marszałka Piłsudskiego. Płynąca przez Spałę rzeka Pilica, rezerwaty przyrody, stare kopalnie piasku szklarskiego, tajemnicze bunkry z czasów II Wojny Światowej to jedne z wielu atrakcji tego regionu. Sąsiedztwo Centralnego Ośrodka Przygotowań Olimpijskich powoduje, że każdy dzień w Spale to możliwość spotkania z najbardziej znanymi polskimi sportowcami. Liczne ścieżki rowerowe i szlaki turystyczne umożliwią Wam z kolei lepsze poznanie tych okolic. Zamieszkacie w położonym w lesie, dwukondygnacyjnym ośrodku "Zacisze". Będziecie korzystać z hektarowego, ogrodzonego i oświetlonego terenu ośrodka, jadalni, kawiarni z letnim ogródkiem, zadaszonego kompleksu altan wokół miejsca na ognisko i grilla, bilardu, piłkarzyków i tenisa stołowego. W dni deszczowe zajęcia odbywać się będą w jednej z wielu sal na terenie obiektu. W całym obiekcie bezpłatny dostęp do Internetu free Wi-Fi! Zajęcia prowadzić będzie kadra złożona z instruktorów strzelectwa, kajakarstwa i innych form rekreacji. Do wyboru będziecie mieli obóz ASG, gdzie dużo zajęć odbędzie się w wojskowych fortyfikacjach z czasów II Wojny Światowej, obóz przygodowy, gdzie jedna atrakcja gonić będzie kolejną, a najmłodsi atrakcyjną i bezpieczną kolonię przygodową. Oprócz zajęć realizowanych na poszczególnych obozach będziecie brali udział w programie wspólnym, na który złoży się: terenoznawstwo ("czytanie mapy", posługiwanie się busolą, odnajdowanie północnego kierunku, nocne podchody i gry terenowe); wycieczki piesze (do Centralnego Ośrodka Przygotowań Olimpijskich w Spale, fortyfikacji z czasów II Wojny Światowej i ścieżkami edukacyjnymi po Rezerwacie Spała); dyskoteki z karaoke; ogniska; turnieje sportowe (tenis stołowy, bilard, kometka, "mokra siatkówka", kręgle ) i plażowanie nad Pilicą połączone z "Baloniadą".

Program

ASG - „Decydujące starcie” (12-15 lat), (15-18 lat)


Zajęcia ASG: szkolenie z zasad bezpieczeństwa i obsługi broni, podstawy działania leśnego, strzelanie dynamiczne, poruszanie się w szykach bojowych, ubezpieczanie grupy i partnera, dostosowanie odpowiedniej taktyki (konwojowanie rannego, działanie na tyłach wroga, zasadzka i podstawy działań snajperskich); część zajęć prowadzona będzie nocą.

Zajęcia taktyczne: formacje bojowe, rozmieszczanie stanowisk ogniowych, zasadzka, obstawianie drogi, ubezpieczanie konwojów, odbicie zakładników i działania dywersyjne.

Zajęcia zwiadowczo-szpiegowskie: kamuflaż, bezszelestne poruszanie się, obserwacja osób, sporządzanie szkiców terenu, szyfrowanie wiadomości. Zajęcia strzeleckie: ćwiczenie odpowiedniej postawy strzeleckiej, obsługa broni jedną ręką, ogień zaporowy, postępowanie przy zacięciu się broni, strzelanie do celu poruszającego się.

Trening saperski: z wykorzystaniem macek saperskich i elektronicznych wykrywaczy metali. Zajęcia w strefie zagrożonej atakiem chemicznym z użyciem masek przeciwgazowych i kombinezonów przeciwchemicznych.

Taktyka czarna: ćwiczenie techniki walki w budynkach (wchodzenie i przeszukiwanie pomieszczeń, zabezpieczanie obiektu, metody postępowania z zakładnikami, komunikacja niewerbalna i sygnały dowodzenia).

Survival militarny: pozyskiwanie i uzdatnianie wody, „zielona kuchnia”, niewidoczne obozowisko, rozpalanie ognisk, nauka pierwszej pomocy (budowa noszy, transport rannego), strzelanie z łuku i nocny biwak w lesie.

Militarny spływ pontonowy: rzeką Pilicą z Tomaszowa Mazowieckiego do Spały.

Nocne i dzienne gry terenowe oraz dwudniowa, kończąca obóz taktyczna zabawa typu MILSIM z wieloma zadaniami (rozpoznanie terenu, zdobycie zrzutu z bronią i amunicją, przeprowadzenie ataku na bazę wroga).

Zajęcia sprawnościowe: musztra, zaprawy poranne, marszobiegi.

Wyprawa piesza: do niemieckiego ośrodka dowodzenia Anlage Mitte z czasów II Wojny Światowej w Konewce – zwiedzanie schronów, przejście 80 metrowymi, podziemnymi kanałami między bunkrami.

Zakwaterowanie

Ośrodek Konferencyjno - Szkoleniowy „Zacisze” – 10 noclegów w pokojach 4-,5- i 6-osobowych z łazienkami i lodówkami. Położony w lesie, dwukondygnacyjny ośrodkek „Zacisze” , na terenie ośrodka jadalnia, kawiarnia z letnim ogródkiem, zadaszony kompleks altan wokół miejsca na ognisko i grilla, boiska do siatkówki plażowej, bilardu, piłkarzyków i tenisa stołowego. W dni deszczowe zajęcia odbywać się będą w jednej z wielu sal na terenie obiektu. Rewelacja w całym obiekcie bezpłatny dostęp do Internetu free Wi-Fi!

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Ośrodku Konferencyjno - Szkoleniowym „Zacisze” (pokoje 4-, 5 i 6-osobowe z łazienkami i lodówkami, w turnusie V- 5-8 osobowe segmenty typu studio z łazienkami wspólnymi na 3 pokoje).

Wyżywienie: 4 x dziennie. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Wyjazd dziecka wymagającego specjalnej diety możliwy jest tylko po uzyskaniu zgody organizatora najpóźniej na 21 dni przed rozpoczęciem turnusu (dieta może być dodatkowo płatna). Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.

Transport: autokar z klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka kadry pedagogicznej i instruktorskiej. Realizacja programu.

Informacje praktyczne

Ze względu na warunki atmosferyczne i stan psychofizyczny większości uczestników program może ulec zmianie. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem wszelkich niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kaski, kamizelki asekuracyjne, okulary i maski ochronne, mundury (paintball), uprzęże alpinistyczne). Dodatkowo od każdego uczestnika pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Jeśli takich strat nie będzie kaucję w całości oddamy w dniu wyjazdu. Istnieje możliwość zakupu mundurów wojskowych z demobilu oraz innych akcesoriów wojskowych i survivalowych.

Wymagany ekwipunek – legitymacja szkolna, mały plecak, śpiwór, karimat, ciepły sweter lub polar, dres sportowy, kurtka przeciwdeszczowa, buty turystyczne, scyzoryk, latarka z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy i okulary słoneczne, krem ochronny z filtrem UV, strój kąpielowy; mile widziane: instrumenty muzyczne, aparaty fotograficzne; obóz ASG – odzież moro, buty wojskowe.

Planowany przyjazd do ośrodka w godz. 17.00-18.00. Planowany wyjazd z ośrodka w godz. 10.30-11.00.Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 16.00, wyjazd nie później niż o godz. 11.00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Spała - obóz ASG     (skrót: SPALA ZACISZE ASG PAX FB)
Nr grupy Data Cena 
ŁPOS062222.06.2019 - 02.07.20191799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOS070303.07.2019 - 13.07.20191799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOS071414.07.2019 - 24.07.20191799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOS072525.07.2019 - 04.08.20191799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOS080505.08.2019 - 15.08.20191799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni
ŁPOS081616.08.2019 - 26.08.20191799 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj11 dni

kod imprezy: ŁPOS~SPALA_ZACISZE_ASG_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.