Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

USA - Nowy Jork - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Campus PLUS Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe

Stany Zjednoczone

Językowe

Język angielski


USA - Nowy Jork - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Campus PLUS (wiek 13-18)
Informacje
Galeria




» przejdź do galerii

Nie tylko Manhattan

Wiek uczestników: 13-18 lat

Nowy Jork to jedno z najpopularniejszych i najchętniej odwiedzanych miejsc na świecie. Statua Wolności (symbol miasta), Empire State Building, Rockefeller Center, Times Square, przepiękny Central Park oraz inne atrakcje corocznie przyciągają ponad 40 milionów turystów, którzy chcą odwiedzić ‘Big Apple' i poczuć jego niezwykłą atmosferę. Nowy Jork to także światowa stolica mody, kultury i rozrywki, a zarazem centrum finansowe i ekonomiczne.

Centrum PLUS'a w Nowym Jorku znajduje się w dzielnicy New Rochelle, miejsce jest znane jako "Home Town" ze względu na liczną zabudowę mieszkaniową i publiczne przestrzenie parkowe. New Rochelle ma tętniące życiem centrum miasta ze sklepami, centrami handlowymi, rozrywkowymi i kinem. Do Nowego Jorku można łatwo dojechać pociągiem, a podróż do centrum Manhattanu trwa około 30 minut.

PLUS - szkoła językowa założona w 1972r., specjalizująca się o organizowaniu wyjazdów językowych dla dzieci i młodzieży. Zajęcia odbywają się na kampusie Iona College w New Rochelle, to dobrze utrzymany i bardzo malowniczy kompleks, z wieloma atrakcyjnymi budynkami, salami lekcyjnymi i przestrzeniami rekreacyjnymi. Zakwaterowanie zlokalizowane w odległości pięciu minut spacerem od sal wykładowych. Na terenie całego kampusu jest dostęp do darmowego Wi-Fi. Ponadto zakwaterowanie znajduje się przy głównej ulicy ze sklepami i restauracjami, zapewniając uczestnikom PLUS'a typowe doświadczenie "małego amerykańskiego miasteczka".

Program

Program: 20 lekcji (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo; grupy o mieszanych narodowościach; maksymalnie 15 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania – od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele z certyfikatami; test kwalifikacyjny; certyfikat po ukończeniu kursu; materiały edukacyjne w cenie kursu.

Szkoła poza pakietem edukacyjnym zapewnia niezwykle bogaty i urozmaicony program zajęć popołudniowych, wieczornych i weekendowych – zajęcia sportowe i rekreacyjne, talent show, dyskoteki, gry i zabawy. W cenie kursu dwudniowa wycieczka z noclegiem nad wodospad Niagara (rejs łodzią “Maid of the Mist”), wizyta w Hard Rock Café oraz Woodbury Common Premium Outlets, poza tym kilka całodziennych wycieczek na Manhattan gdzie w programie znajdą się same perełki, jak: Brooklyn Bridge, Chinatown, Little Italy, SoHo, Central Park, Metropolitan Museum of Art., Greenwich Village, The High Line, Chelsea Market, Hudson Yards, Herald Square (Macy's), Bryant Park, Netflix Film Festival, Columbus Circle, Lower Central Park, Fifth Avenue, Museum of Modern Art MoMA, Top of the Rock, Times Square, Statue of Liberty and Ellis Island, Lower Manhattan: Wall Street & the Charging Bull, 9/11 Memorial, Oculus, oraz wyprawa na Coney Island i wejście ma mecz Baseball’a. Wszystkie wycieczki odbywają się prywatnym autokarem pod opieką kadry szkoły PLUS’a.

Przykładowy plan zajęć (rozkład dni i lekcji może ulec zmianie)

1 dzień:
(Piątek) - Przelot do Nowego Jorku i transfer pod opieką pilota Biura Podróży Almatur, Zakwaterowanie, Orientation Tour, 18:00-19:00 Kolacja, wieczorem Welcome Night.
2 dzień:
(Sobota) - 07:30-08:30 Śniadanie; 08:30 - Całodniowa wycieczka na Manhattan: Brooklyn Bridge, Chinatown, Little Italy, SoHo (w trakcie wycieczki zapewniony transport busem z opieką animatorów PLUS i Almatur, lunch); 18:00-19:00 Kolacja, wieczorem Karaoke Night.
3 dzień:
(Niedziela) - 07:30-08:30 Śniadanie; 08:30 - Całodniowa wycieczka na Manhattan: Central Park, Metropolitan Museum of Art - wejście w cenie (w trakcie wycieczki zapewniony transport busem z opieką animatorów PLUS i Almatur, lunch); 18:00-19:00 Kolacja, wieczorem Trivia Night.
4 dzień:
(Poniedziałek) - 07:30-08:30 Śniadanie; 08:30-12:15 Test kwalifikacyjny i zajęcia lekcyjne w szkole, 12:15-13:15 Lunch; 13.15-17.30 gry i zajęcia sportowe na terenie Campusu; 18:00-19:00 Kolacja, wieczorem Red, White&Blue DISCO.
5 dzień:
(Wtorek) - 07:30-08:30 Śniadanie; 08:30-12:15 Zajęcia lekcyjne w szkole, 12:15-13:15 Lunch; 13.15-22:00 - półdniowa wycieczka na Mahattan: Greenwich Village, The High Line, Chelsea Market, Hudson Yards, Herald Square (Macy's), Bryant Park, Netflix Film Festival - wejście w cenie (w trakcie wycieczki zapewniony transport busem z opieką animatorów PLUS i Almatur, kolacja).
6 dzień:
(Środa) - 07:30-08:30 Śniadanie; 08:30-12:15 Zajęcia lekcyjne w szkole, 12:15-13:15 Lunch; 13.15-17.00 Zajęcia lekcyjne w szkole; 18:00-19:00 Kolacja, wieczorem IceCream Social.
7 dzień:
(Czwartek) - 07:30-08:30 Śniadanie; 08:30 - Całodniowa wycieczka - Niagara Falls (w trakcie wycieczki zapewniony transport prywatnym busem z opieką animatorów PLUS i Almatur, kolacja i nocleg).
8 dzień:
(Piątek) - 07:30-08:30 Śniadanie; 08:30 - Całodniowa wycieczka - Niagara Falls Maid of the Mist Boat Tour - wejście w cenie, Shoping Woodbury Common Premium Outlets (w trakcie wycieczki zapewniony transport prywatnym busem z opieką animatorów PLUS i Almatur) wieczorem kolacja i nocleg w Campusie.
9 dzień:
(Sobota) 07:30-08:30 Śniadanie; 08:30-12:15 Zajęcia lekcyjne w szkole, 12:15-13:15 Lunch; 13.15-22:00 - półdniowa wycieczka na Manhattan: Columbus Circle, Lower Central Park, Fifth Avenue, Museum of Modern Art - wejście w cenie (w trakcie wycieczki zapewniony transport busem z opieką animatorów PLUS i Almatur, kolacja).
10 dzień:
(Niedziela) 07:30-08:30 Śniadanie; 08:30 całodniowa wycieczka na Manhattan: Statue of Liberty and Ellis Island - wejścia i audio tour w cenie, Lower Manhattan: Wall Street& the Changing Bull, 09/11 Memorial Oculus (w trakcie wycieczki zapewniony transport busem z opieką animatorów PLUS i Almatur, lunch); 18:00-19:00 Kolacja; wieczorem Prom DISCO Night.
11 dzień:
(Poniedziałek) 07:30-08:30 Śniadanie; 08:30-12:15 Zajęcia lekcyjne w szkole, 12:15-13:15 Lunch; 13.15-22:00 - półdniowa wycieczka na Manhattan: Top of the Rock - wejście w cenie, Times Square (w trakcie wycieczki zapewniony transport busem z opieką animatorów PLUS i Almatur, kolacja).
12 dzień:
(Wtorek) 07:30-08:30 Śniadanie; 08:30-12:15 Zajęcia lekcyjne w szkole, 12:15-13:15 Lunch; 13.15-22:00 - półdniowa wycieczka do Nowego Jorku: Coney Island, Baseball Game - wejście w cenie (w trakcie wycieczki zapewniony transport busem z opieką animatorów PLUS i Almatur, kolacja).
13 dzień:
(Środa) - 07:30-08:30 Śniadanie; 08:30-12:15 Zajęcia lekcyjne w szkole, 12:15-13:15 Lunch; 13.15-17.30 gry i zajęcia sportowe na terenie Campusu; 18:00-19:00 Kolacja, wieczorem Graduation & Talent Show.
14 dzień:
(Czwartek) - 07:30-08:30 Śniadanie; 08:30-12:15 gry i zajęcia sportowe na terenie Campusu, 12:15-13:15 Lunch; 13.15-17.30 gry i zajęcia sportowe na terenie Campusu lub możliwość skorzystania z dodatkowo płatnej wycieczki; 18:00-19:00 Kolacja, wieczorem Farewell DISCO.
15 dzień:
(Piątek) - wykwaterowanie, transfer na lotnisko i wylot do Warszawy.

Świadczenia

Zakwaterowanie: na kampusie Iona College (New Rochelle/Nowy Jork), w pokojach jedno lub dwuosobowych ze wspólnymi łazienkami, darmowe Wi-Fi dostępne w każdym pokoju. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 60 USD/os. zwracana ostatniego dnia jeśli nie zostały wyrządzone szkody.
Wyżywienie: całodzienne, serwowane w stołówce na terenie kampusu: śniadania, lunch i kolacje; w czasie wycieczek całodniowych śniadania i obiadokolacje. Napoje do posiłków. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu. Prosimy uwzględnić specyfikę kuchni amerykańskiej.

Transport: Termin: 02-17.07.2021 i 30.07-14.08.2021 - przelot samolotem liniowym Lufthansa na trasie Warszawa - Nowy Jork - Warszawa. Uwaga: przeloty mogą ulec zmianie.

Wylot z Warszawy o 10.10, przylot do Frankfurtu o 11:55.
Wylot z Frankfurtu o 13.20, przylot do Nowego Jorku (lotnisko Newark) o 15:50.
Wylot z Nowego Jorku (lotnisko Newark) o 20:45, przylot do Monachium o 10:25.
Wylot z z Monachium o 11:05, przylot do Warszawy o 12.35 (17.07 i 14.08)

Przelot i Transfer (pod opieką pilota Biura Podróży Almatur) busem z lotniska do miejsca zakwaterowania i z powrotem.

Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A:. KL - 30.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.

Opieka rezydenta w trakcie przelotu i pobytu.

Realizacja programu.

CENA OBEJMUJE: zakwaterowanie, wyżywienie, program, ubezpieczenie., transport, transfer z/na lotnisko, opiekę rezydenta w trakcie przelotu i całego pobytu.

CENA NIE OBEJMUJE: opłat za przejazdy lokalne, dopłat do nadbagażu, opłaty ESTA (ok 14 USD), dodatkowego programu fakultatywnego (przykładowe ceny wycieczek – całodniowa ok. 135 USD; półdniowa ok. 80 USD); depozytu za zakwaterowanie.

Informacje praktyczne

Zbiórka na lotnisku Chopina na 3 godziny przed ustaloną godziną wylotu w hali odlotów, stanowisko odpraw Almaturu. Bagaż do 23 kg rejestrowany plus bagaż podręczny do 8 kg o wymiarach 55 cm x 40 cm x 23.
Rodzice/opiekunowie zobowiązani są do odebrania uczestników z lotniska Chopina w Warszawie.

Sugerowane kieszonkowe w wysokości ok. 300-350 USD. Zalecamy zabranie stroju kąpielowego, nakrycia głowy, okularów przeciwsłonecznych, adaptera sieciowego (amerykańskie kontakty). W celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresów poczty elektronicznej (e-mail). Uczestnicy kursu powinni wykazywać się samodzielnością. Uczestnicy zobowiązani są do przestrzegania zasad panujących w kampusie.

Konieczny ważny paszport i ESTA.

Uwaga!
Od 11 listopada 2019 Polacy mogą podróżować turystycznie do USA bez wiz, konieczne jest uzyskanie autoryzacji ESTA (Electronic System for Travel Authorization), aktualny koszt 14 USD (upoważnia do wielokrotnych podróży przez okres dwóch lat). Rejestracja na stronie: https://esta.cbp.dhs.gov. System ESTA będzie dostępny dla podróżnych posiadających paszport z chipem do odczytu komputerowego.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (13 zł).

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   USA - Nowy Jork - kurs j. angielskiego Exclusive Junior Campus PLUS   (skrót: NYC JUNIOR CAMPUS PLUS PAX FB)
02.07 - 17.07.2021
 16 dni / PLNY0702
17612 zł   16899 zł PromocjaRezerwuj
30.07 - 14.08.2021
 16 dni / PLNY0730
17612 zł   16899 zł PromocjaRezerwuj

kod imprezy: PLNY~NYC_JUNIOR_CAMPUS_PLUS_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.