Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Ustroń - Klub Urwisa Wesoła kolonia Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kolonie

Polska

Góry

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Kolonie w miejscowości

Ustroń

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Ustroń


Ustroń - Klub Urwisa Wesoła kolonia (wiek 7-11)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Ustroń to spokojna miejscowość w Beskidzie Śląskim, nad rzeką Wisłą. Na dzieci czeka tu moc atrakcji, zarówno w doskonale położonym u podnóża Czantorii, Palenicy i Równicy -Domu Wczasowym Globus, jego najbliższej okolicy, jak i podczas wycieczek objętych programem kolonii. Proponowane zajęcia, poza zabawą, będą miały również na celu aspekt wychowawczy i poszerzenie samodzielności dziecka. Doświadczona kadra wychowawcza zadba o to, by szybko budować więzi pomiędzy dziećmi i rozładować napięcie, jakie zdarza się towarzyszyć pierwszym samodzielnym wyjazdom. Różnorodny program kolonii, dostosowany do wieku dzieci sprawi, że wakacje w Beskidach pozostaną niezapomniane!

Program

WESOŁA KOLONIA (WK) (7-11 lat)

Podczas pobytu w USTRONIU nie będzie czasu na nudę. Będzie za to dużo zabawy i wesołych, twórczych zajęć. Bogaty program Klubu Urwisa zapewni uczestnikom wiele ciekawych wrażeń.
Poszukają ZACZAROWANEGO SKARBU, nauczą się tworzyć wielkie BAŃSKI MYDLANE i zostaną jedynymi w swoim rodzaju artystami.
W niekonwencjonalny sposób namalują wspaniały OBRAZ i będą tworzyć wyjątkowe PAMIĄTKI z masy solnej, papieru i muliny.
Zwiedzą okolicę podczas przejażdżki CIUCHCIĄ TURYSTYCZNĄ i dotrą nią do LEŚNEGO PARKU NIESPODZIANEK. Tu czekają na naszych urwisów muflony i daniele, które spacerują swobodnie pomiędzy turystami, i które można karmić z ręki. Do tego pokazy lotów drapieżnych ptaków, ścieżka z bohaterami z ulubionych bajek i mnóstwo placów zabaw.
Na wycieczce do pełnego atrakcji DREAM PARK w OCHAVBACH Maluchy zadziwi „Dom do góry nogami” – tu wszystko jest postawione na głowie.
W PARKU DINOZAURÓW zobaczą z bliska te wielkie gady, z których największy mierzy ponad 8 metrów.
Wędrując po PARKU MINIATUR będą podziwiać cuda architektury z odległych zakątków świata.
W PREHISTORYCZNYM OCEANARIUM przeniosą się w podróż w dawne czasy i poznają dziwacznych mieszkańców głębin, świetna zabawa będzie też w Mini parku linowym i na trampolinach.
Kolejną atrakcją, która czeka na naszych kolonistów to spacer z LEŚNIKAMI po lesie, podczas którego dowiedzą się jakie mieszkają w nim zwierzęta i jakie mają zwyczaje.
Na KRYTYM BASENIE ośrodka będzie czas na beztroskie harce w wodzie.
Uczestnicy przygotują KULINARNĄ UCZTĘ na popołudniowe seanse filmowe, posłuchają ulubionych bajek, będą tańczyć i śpiewać.
Czas urozmaici ognisko z pieczeniem kiełbasek, kolonijny pokaz mody i talent show. Kolorowanki, klocki, wycinanki, plastelinowy świat, puzzle, rebusy, kalambury, gry planszowe, kręgle, skakanki i zabawy na pobliskim placu zabaw dostarczą wiele radości i śmiechu.
Na koniec pobytu odbędzie się wielki bal przebierańców i wesoły korowód w kolorowych strojach.
Zapewniamy kontakt z opiekunem grupy 24 godz./dobę.

Zakwaterowanie

Dom Wczasowy „Globus”

Położenie: Obiekt znajduje się w Ustroniu – Jaszowcu.
Pokoje: komfortowe 2-, 3- i 4-osobowe, z łazienkami i telewizorem. Wszystkie pokoje z balkonami, z widokiem na okoliczne góry.
Do dyspozycji uczestników: w recepcji bezpłatne Wi-Fi. Obiekt położony w spokojnej okolicy jest monitorowany, a pomieszczenia ogólnodostępne są klimatyzowane. Na terenie obiektu znajduje się: basen kryty, sale konferencyjne i telewizyjne, kawiarnia z zadaszonym tarasem i restauracja. Do dyspozycji uczestników bilard, stół do tenisa stołowego, stanowiska z rowerkami stacjonarnymi, kącik do gimnastyki z drabinkami, a także duży teren wokół obiektu, boisko do siatkówki plażowej, wiata grillowa i place zabaw. Obok ośrodka biegnie trasa spacerowa „Dolina Jaszowca” i ścieżka sportowa z urządzeniami do fitnessu.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów.
Wyżywienie:
całodzienne (3 posiłki + deser) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport:
autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Realizacja programu. Opieka pedagogiczna

Informacje praktyczne

Wszystkie zajęcia prowadzone są przez doświadczonych, wykwalifikowanych wychowawców. Zajęcia dopasowane będą do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Dzieci powinny zabrać ze sobą legitymację szkolną, obuwie sportowe, dres, ciepły sweter lub polar, strój kąpielowy i wygodne buty do pieszych spacerów. Warto zabrać również plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę i czapkę z daszkiem. Każdy uczestnik na koniec obozu otrzyma upominek – niespodziankę.
Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 18.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 10.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 17.00, wyjazd nie później niż o godz. 11.00.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Ustroń - Klub Urwisa Wesoła kolonia   (skrót: USTRON KLUB URWISA PAX FB)
03.07 - 13.07.2019
 11 dni / KPOU0703
Sprzedaż zakończonaPlan podróżyRezerwuj
14.07 - 24.07.2019
 11 dni / KPOU0714
Sprzedaż zakończonaPlan podróżyRezerwuj
25.07 - 04.08.2019
 11 dni / KPOU0725
1499 zł   1399 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
05.08 - 15.08.2019
 11 dni / KPOU0805
Sprzedaż zakończonaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOU~USTRON_KLUB_URWISA_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.