Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Ustroń - młody detektyw Wakacje

bezpieczne
podróże
OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Ustroń
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Góry

Tematyczne

Detektywistyczne

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Ustroń

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Ustroń


Ustroń - młody detektyw (wiek 9-14)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Słoneczne wakacje w Dolinie Jaszowca!
Ustroń to znany górski kurort położony w Beskidzie Śląskim. Miejscowość stale się rozwija, powstają tu coraz to nowe atrakcje turystyczne, nowoczesne trasy spacerowe, ciekawe ścieżki edukacyjne i przyjemne strefy rekreacyjno - wypoczynkowe. Na wyciągnięcie ręki są tu szczyty górskie: Czantoria, Równica, czy Orłowa. Podczas tego lata, w Ustroniu, proponujemy Wam kilka ciekawych tematyk obozów do wyboru. Możecie uczestniczyć w letnim kursie magii i czarów, przygotowywać tajemne eliksiry, tworzyć zaklęcia i poznać zaczarowany świat Harrego Pottera lub podążać tropem najznakomitszych detektywów, rozwikływać szpiegowskie afery i rozwiązywać skomplikowane detektywistyczne łamigłówki i zagadki. Możecie też korzystać z atrakcji parków rozrywki - wyruszyć z nami do wielkiego Dream Parku w Ochabach i do legendarnej już Energylandii w Zatorze. Możecie też przyjechać na obóz rekreacyjny i cieszyć się beztroskim wypoczynkiem i wakacjami z widokiem na górskie szczyty. Wakacje w Ustroniu będą z pewnością udane.

Program

Młody detektyw (9-14 lat)

Marzysz o tym, żeby tak jak Sherlock Holmes czy Hercules Poirot rozwiązywać najbardziej skomplikowane zagadki detektywistyczne? Chcesz rozwinąć swoje zdolności dedukcji i prowadzić tajne obserwacje? Jeśli tak, to stań się członkiem naszego Wakacyjnego Biura Detektywistycznego i spędź wakacje z nami. Wyposażony w legitymację detektywa rozpocznij swoje prywatne śledztwo i nie daj się przechytrzyć rzezimieszkom.
Zdolności detektywistyczne rozwiniesz w jednym z profesjonalnych, tajemniczych pokoi zagadek (Zamek Zagadek – bezpieczny escape room w Wiśle), gdzie rozwikłasz diabelnie skomplikowaną sprawę - sporo się trzeba będzie nagłówkować, żeby rozgryźć sekret starej kamienicy. Na miejscu przestępstwa zbierzesz odciski palców wykorzystując do tego specjalistyczne przyrządy i preparaty. Aby zdemaskować oszusta zabezpieczysz ślady, wykonasz ich gipsowe odlewy i dokumentację zdjęciową. Do rozwiązywania zagadek wykorzystasz wszystkie swoje zmysły: wzrok, słuch, dotyk, węch, smak.
Poznasz tajny system szyfrów, znaków i kodów. Zostaniesz mistrzem kamuflażu i znawcą przekazywania informacji w sposób dyskretny i szybki – poznasz niewidzialne pismo, nauczysz się różnych metod maskowania i wtapiania się w tłum. Byś mógł działać w terenie nauczymy Cię czytać mapę i posługiwać się satelitarnym systemem nawigacji. Dowiesz się jak w technikach śledczych można wykorzystać wykrywacz metali i lampę ultrafioletową. W obozowej strzelnicy policyjnej wyłonimy detektywa o najcelniejszym oku i najpewniejszej ręce. Będą rzutki, łuki i inne strzeleckie wyzwania.
Przybliżymy Ci zagadnienia z prawa i podstawy pierwszej pomocy – prawdziwy detektyw musi być wszechstronny. Na zajęciach z mini survivalu dowiesz się jak przetrwać podczas dłuższej obserwacji podejrzanego, i to w niekorzystnych warunkach atmosferycznych.
Wyjaśnisz zagadkę Leśnego Parku Niespodzianek. Gdzieś tu ukrył się kieszonkowiec i złodziej zwierząt - trzeba go będzie zdemaskować. Poza tym w programie: przejażdżka ciuchcią turystyczną, detektywistyczne gry terenowe, łamigłówki i szarady, gry integracyjne, ognisko z pieczeniem kiełbasek i wakacyjny relaks detektywa nad rzeką i przy obiekcie.

Program fakultatywny

Wycieczka na Czantorię – wjazd kolejką krzesełkową i zjazd letnim torem saneczkowym. Cena 35 PLN
Park Wodny Olza w Istebnej i Chata Kawuloka – dwugodzinne szaleństwo wodne, zwiedzanie zabytkowej Chaty Kawuloka. Cena 85 PLN
Wycieczka do Chlebowej Chaty (warsztaty z wypiekania chleba) w Brennej i na plac zabaw „Pod Brandysem”. Cena 85 PLN
Dream Park w Ochabach – szaleństwo w parku rozrywki. Cena 95 PLN
Wycieczka do Krakowa, do kultowego, magicznego pubu „Dziórawy Kocioł” (pokaz magii i degustacja Dymiącego Eliksiru) - realizowana przy min. 20 osobach. Cena 190 PLN
Wycieczka do Energylandii w Zatorze (największego Parku Rozrywki w Polsce) – korzystanie z atrakcji parku (dostępność do stref w zależności od wieku i wzrostu). Cena 200 PLN

Zakwaterowanie

Dom Wczasowy „Globus" .
Obiekt znajduje się w spokojnej dzielnicy Ustroń - Jaszowiec, w górskiej dolinie otoczonej lasami. Pokoje: 2-, 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami, TV i balkonami, w recepcji bezpłatne Wi-Fi. Do dyspozycji uczestników: sala rekreacyjna z bilardem, stołem do tenisa i drabinkami gimnastycznymi, salka konferencyjne, sklepik przy recepcji, duży teren rekreacyjny wokół obiektów, boisko do siatkówki plażowej, wiata grillowa i place zabaw. Nieopodal obiektu ścieżki spacerowe, ścieżka zdrowia fitness outdoor, bulwary wiślane.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + deser). Śniadania kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży. Wszystkie zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych wychowawców. Zajęcia będą dopasowane do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Zabierz ze sobą legitymację szkolną obuwie sportowe, obuwie zmienne i wygodne obuwie do pieszych spacerów, dres, strój kąpielowy, czapkę z daszkiem, mały plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę, ręcznik kąpielowy, ciepły sweter i polar.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 18.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 10.00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.00, wyjazd nie później niż o godz. 09.00.
Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Ustroń - młody detektyw   (skrót: USTRON MLODY DETEKTYW 2022 PAX FB)
25.06 - 05.07.2022
 11 dni / KPOU0625
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
06.07 - 16.07.2022
 11 dni / KPOU0706
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
17.07 - 27.07.2022
 11 dni / KPOU0717
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
28.07 - 07.08.2022
 11 dni / KPOU0728
2199 zł   1899 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
08.08 - 18.08.2022
 11 dni / KPOU0808
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
19.08 - 29.08.2022
 11 dni / KPOU0819
Sprzedaż zakończonaPlan podróży

kod imprezy: KPOU~USTRON_MLODY_DETEKTYW_2022_PAX_FB



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogš być, np. adres IP Twojego urzšdzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urzšdzeniach Użytkowników, o ile pozwolš one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR