Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Węgry, Słowacja, Austria, Czechy - Cztery Stolice - Budapeszt-Bratysława-Wiedeń-Praga - obóz rekreacja i zwiedzanie Wakacje

bezpieczne
podróże
OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Węgry

Słowacja

Austria

Czechy

Miasto

Aktywne

Objazdowy

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Budapeszt

Bratysława

Wiedeń

Praga

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Budapeszt


Węgry, Słowacja, Austria, Czechy - Cztery Stolice - Budapeszt-Bratysława-Wiedeń-Praga - obóz rekreacja i zwiedzanie (wiek 14-18)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Cztery stolice

Budapeszt - Bratysława - Wiedeń - Praga

Obóz rekreacja i zwiedzanie (14-18 lat)

Zapraszamy do poznania, w trakcie jednego wyjazdu, czterech europejskich stolic, ich wspaniałych zabytków i muzeów przyciągających turystów z całego świata. Zabierzemy Was do cesarskiego Wiednia, w którym poczujecie powiew wielkiego świata, do niewielkiej Bratysławy, która pomimo swojej bogatej historii należy do najmłodszych stolic na świecie, do królewskiego Budapesztu, który obok wspaniałych zabytków jest znakomitym miejscem wypoczynku na termalnych basenach oraz do złotej Pragi z Mostem Karola i Złotą Uliczką.

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski wg rozkładu jazdy. Nocny przejazd przez Czechy i Słowację do Budapesztu.
2–3 dzień:
Przyjazd i zwiedzanie Budapesztu. W programie m.in. Plac Bohaterów i Zamek Vajdahunyad, Wzgórze Gellerta z Cytadelą i Pomnikiem Wolności. Nocny rejs statkiem po Dunaju. Spacer po Wyspie Małgorzaty i wodne szaleństwa na największym kompleksie basenów w Budapeszcie Palatinus. Na pożegnanie Budapesztu przejazd na Wzgórze Zamkowe. Zobaczymy symbol Budapesztu – Baszty Rybackie, Kościół Koronacyjny Macieja, a po drugiej stronie Dunaju budynek Węgierskiego Parlamentu.
4 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Bratysławy. Po obiedzie spacer po stolicy Słowacji. Zobaczymy z zewnątrz Zamek Królewski, Ratusz, Pałac Prymasowski,
Teatr Narodowy, katedrę św. Marcina. Po zwiedzaniu przejazd na kolację i nocleg do hotelu w okolicach Wiednia.
5 i 6 dzień:
Po śniadaniu nieszablonowe zwiedzania miasta. Oprócz zimowej (Hofburg) i letniej (Schönbrunn) rezydencji cesarzy zobaczymy Belweder z pięknymi ogrodami, katedrę św. Szczepana i wzgórze Kahlenberg, z którego Jan III Sobieski dowodził bitwą o Wiedeń. Przeżyjemy fascynującą podróż po historii naszej planety podczas zwiedzania Muzeum Historii Natury. W czasie nocnego zwiedzania miasta odbędziemy romantyczny spacer po wiedeńskiej Starówce i obejrzymy panoramę miasta, wirując na najwyższej na świecie (117 m.) łańcuchowej karuzeli. Późnym popołudniem wyjazd na kolację i nocleg do Pragi.
7 dzień:
Śniadanie. Zwiedzanie Pragi i rejs po Wełtawie. Poznamy najciekawsze zabytki „Złotej Pragi”: katedra św. Wita, Zamek Królewski, Mala Strana ze Złotą Uliczką, Most Karola, Stare Miasto i Rynek ze słynnym zegarem astronomicznym – Orloj.
8 dzień:
Śniadanie. Pożegnanie z Pragą na Placu Wacława i wyjazd w drogę powrotną do Polski. Ostatnią atrakcją naszej wyprawy będzie zwiedzanie Kutnej Hory – średniowiecznego miasteczka wpisanego na listę światowego dziedzictwa UNESCO z imponującymi zabytkami średniowiecznego gotyku i słynną Kaplicą Czaszek. Wieczorem wyjazd w drogę powrotną do Polski. Przyjazd do Wrocławia ok. godz. 22.00.

Zakwaterowanie

6 noclegów w hotelach młodzieżowych lub pensjonatach o standardzie **/***: 2 w Budapeszcie, 2 w Wiedniu i 2 w Pradze lub w ich najbliższej okolicy). Pokoje 3–, 4-osobowe z łazienkami. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 20 EUR zwracana przy opuszczeniu hotelu, o ile nie zostaną wyrządzone żadne szkody.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 6 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne – śniadania w formie bufetu, lunche lub prowiant w czasie zwiedzania (koszt ujęty w opłacie programowej), dwudaniowe ciepłe kolacje. Pierwszy posiłek: lunch w dniu przyjazdu, ostatni: lunch w Kutnej Horze w drodze powrotnej do kraju.
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o CO VID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NNW - 15.000 PLN , BP - 1000 PLN.
Opieka pilota i wychowawców. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Sugerowane kieszonkowe ok. 70 EUR (w tym 20 EUR kaucji, zwracanej przy opuszczeniu hotelu).
Należy zabrać ze sobą dowód osobisty lub paszport, nakrycie głowy, wygodne buty, stroje kąpielowe i ręczniki.
Planowane zakwaterowanie w hotelu w Budapeszcie ok. godz. 12.00. drugiego dnia imprezy. Planowany wyjazd z hotelu w Pradze ok. godz. 9.00 ostatniego dnia imprezy.

Podczas wyjazdu mogą obowiązywać nakazy i obostrzenia związane z aktualną sytuacją epidemiczną. W szczególności uczestnicy muszą się liczyć z koniecznością posiadania Unijnego Certyfikatu Covid (do pobrania z Internetowego Konta Pacjenta) lub aktualnego testu. Należy zapoznać się z aktualnymi wytycznymi i zasadami dla podróżnych znajdującymi się na portalu MSZ - Polak za granicą:
https://www.gov.pl/web/dyplomacja/czechy
https://www.gov.pl/web/dyplomacja/wegry
https://www.gov.pl/web/dyplomacja/austria
https://www.gov.pl/web/dyplomacja/slowacja
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- obowiązkowej dopłaty programowej zbieranej przez pilota ok. 135 EUR (bilety wstępu, opłaty za wjazd do miast, opłaty miejscowe, rejsy statkiem po Dunaju i Wełtawie, baseny w Budapeszcie, miejscowi przewodnicy, lunche/prowianty w trakcie zwiedzania),
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny – 10 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy – 10 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Węgry, Słowacja, Austria, Czechy - Cztery Stolice - Budapeszt-Bratysława-Wiedeń-Praga - obóz rekreacja i zwiedzanie   (skrót: CZTERY STOLICE STOLICE BBWP 2022 PAX FB)
07.08 - 15.08.2022
 9 dni / OAWS0807
2099 zł   1799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: OAWS~CZTERY_STOLICE_STOLICE_BBWP_2022_PAX_FB



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogš być, np. adres IP Twojego urzšdzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urzšdzeniach Użytkowników, o ile pozwolš one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR