Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Włochy - Capri Tour Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki Wenecja Orvieto Pompeje Neapol Capri Sorrento Monte Cassino Watykan Rzym Asyż San Marino Florencja
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Włochy

San Marino

Watykan

Europa zachodnia

Wycieczki w miejscowości

Wenecja

Orvieto

Pompeje

Neapol

Capri

Sorrento

Monte cassino

Watykan

Rzym

Asyż

San marino

Florencja


Włochy - Capri Tour
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Wenecja - San Marino - Asyż - Rzym - Watykan - Monte Cassino - Sorrento - Capri - Neapol - Pompeje - Orvieto - Florencja

Wenecja - Plac św. Marka
Asyż - Bazylika św. Franciszka
Rzym - Fontanna Di Trevi
Capri - ogrody Augusta
Pompeje - antyczne miasto
Florencja - miasto renesansu

Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd do Włoch przez Czechy i Austrię. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje.
2 dzień:
Przyjazd do Wenecji - rejs wynajętą łodzią po Lagunie Weneckiej. W czasie rejsu będziemy podziwiać z pokładu statku wyspy, m.in.: San Giorgio Maggiore, San Servolo, San Lazzaro degli Armeni, San Clemente, Lido Di Venezia, Murano. Po rejsie piesze zwiedzanie. Spacer rozpoczynamy od Placu św. Marka – zdaniem Napoleona Bonaparte „najpiękniejszego salonu świata”. Następnie zobaczymy Bazylikę św. Marka - sanktuarium skrywające relikwie świętego i najcenniejsze dzieło jubilerskie zwane Pala d’Oro - Złotym Ołtarzem, sprowadzone z podbitego w 1204 roku Konstantynopola. Będziemy również podziwiać z zewnątrz Pałac Dożów oraz Most Westchnień. Wjazd na Kampanillę – dzwonnicę św. Marka, z której rozpościera się widok na Lagunę Wenecką. Spacer malowniczymi uliczkami do Mostu Rialto, czas wolny. Przejazd do hotelu w okolicy Rimini, kolacja*, nocleg.
3 dzień:
Śniadanie. Wyjazd do San Marino - zwiedzanie najstarszej republiki świata znajdującej się w obrębie państwa włoskiego. Pieszy spacer wśród średniowiecznej architektury rozpoczniemy od najstarszej bramy prowadzącej do stolicy republiki - Bramy św. Franciszka. Następnie przejdziemy do Groty Kuszników i przed budynek parlamentu Republiki S. Marino. Dalej nawiedzimy Bazylikę del Santo, w której przechowywane są relikwie św. Marino i przejdziemy do wieży Guida, najstarszej części fortyfikacji otaczającej średniowieczną Republikę. Przejazd do Umbrii. Wizyta w Asyżu - mieście św. Franciszka. Zwiedzanie miejsca będącego kolebką zakonu franciszkańskiego, a także miejsca śmierci świętego. Wizyta w Bazylice św. Franciszka, gdzie nawiedzimy grób św. Franciszka oraz będziemy podziwiać m.in. cykl 28 fresków mistrza Giotto. Następnie udamy się na spacer przez centrum miasta, na koniec którego zwiedzimy Kościół św. Klary. Przejazd do hotelu w okolicy Fiuggi na południe od Rzymu, kolacja*, nocleg.
4 dzień:
Śniadanie. Wyjazd do Rzymu. Przejazd metrem do centrum do Muzeów Watykańskich, w których będziemy podziwiać bogatą kolekcję dzieł sztuki zgromadzonych przez papieży wszystkich epok. Punktem kulminacyjnym naszego pobytu w Muzeach Watykańskich będzie zwiedzanie Kaplicy Sykstyńskiej – miejsca wielu w historii wyborów papieży, tzw. Konklawe. Wprost z Kaplicy Sykstyńskiej zejdziemy do Bazyliki św. Piotra - miejsca, w którym od 2 tys. lat spoczywają doczesne szczątki namiestnika Chrystusa na Ziemi, pierwszego papieża – św. Piotra. W bazylice nawiedzimy grób św. Jana Pawła II. Będziemy również podziwiać najcenniejsze dzieła sztuki okresu odrodzenia i baroku. Wśród nich baldachim z brązu wykonany przez G.L. Berniniego i słynną „Pietę” Michała Anioła – „najpiękniejszą rzeźbę przeszłości, teraźniejszości i przyszłości”. Po zakończeniu pobytu na Watykanie zwiedzanie „Wiecznego Miasta”: Zamek św. Anioła, Piazza Navona z fontanną „Czterech Rzek” Berniniego, Panteon – perełka architektoniczna wybudowana w I połowie II wieku n.e., jedyna antyczna pozostałość stojąca po dziś dzień w całości. Następnie Plac Wenecki, przy którym stoi pomnik przypominający o wielkim dziele zjednoczenia państwa włoskiego w latach 1860-1870 i przedstawiający pierwszego jego króla Wiktora Emanuela II, spacer słynną Via Fori Imperiali na Kapitol – miejsce od czasów antycznych uważane za serce duchowe, polityczne i kulturalne Rzymu. Z tarasu widokowego na Kapitolu ujrzymy antyczne Forum Romanum. Na koniec naszego spaceru po Rzymie Koloseum (z zewnątrz), Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.
5 dzień:
Śniadanie. Ponowny przejazd do Stolicy Apostolskiej na Audiencję Generalną, będącą spotkaniem głowy kościoła rzymskokatolickiego z wiernymi w formie katechezy. Audiencja Generalna odbywa się tylko w czasie obecności Papieża w Watykanie. Po otrzymaniu papieskiego błogosławieństwa, które oficjalnie kończy audiencję udamy się na dalsze zwiedzanie „Wiecznego Miasta”. Na trasie naszego spaceru Plac i Schody Hiszpańskie oraz najsłynniejsza fontanna świata – Fontanna di Trevi. Przejazd na Monte Cassino - chwila zadumy na Cmentarzu Żołnierzy Polskich. Następnie zwiedzimy Opactwo Benedyktynów, które założył Benedykt z Nursji w roku 529. Strategiczne położenie budowli, niedaleko ważnej drogi łączącej Rzym z Neapolem, sprawiało, że wielokrotnie klasztor stawał się celem prób zdobycia. Przejazd do hotelu w okolicy Neapolu, kolacja*, nocleg.
6 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Sorrento - miejscowości położonej na półce skalnej w połowie długości półwyspu Sorrento. Następnie udamy się statkiem na wyspę Capri, na której łagodny, śródziemnomorski klimat i wspaniałe widoki zapewniają wiele atrakcji turystycznych. Podziwianie najpiękniejszej wyspy Morza Tyrreńskiego oraz morskich grot. Rejs do Neapolu - w trakcie krótkiego pobytu podziwiać będziemy z zewnątrz Piazza del Plebiscito, Pałac Królewski, Castel Nuovo - rozbudowany przez aragońskich władców Neapolu z renesansowym łukiem, Galeria Umberto I. Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.
7 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Pompei – miasta rzymskiego, które 24 sierpnia 79 roku n.e. zniszczył wybuch wulkanu Wezuwiusz. Popiół wulkaniczny, który zasypał Pompeje, doskonale zakonserwował budowle i przedmioty, co pozwala poznać nam dość dokładnie wygląd rzymskiego miasta średniej wielkości i życie jego mieszkańców. Przejazd do Orvieto. Zwiedzanie gotyckiej Katedry w której przechowywane są relikwie cudu eucharystycznego z Bolseny z 1283 roku. W katedrze będziemy podziwiać również cykl fresków L. Signorellego. Przejazd do hotelu w okolicy Chianciano Terme na południe od Florencji, kolacja*, nocleg.
8 dzień:
Śniadanie. Przejazd do Florencji – kolebki renesansu. Zwiedzanie centrum miasta rozpoczniemy od zwiedzania z zewnątrz najbardziej znanego kościoła Florencji – gotyckiej katedry Santa Maria del Fiore, którą wieńczy słynna kopuła Brunelleschiego. Będziemy również podziwiać stojące tuż przy katedrze: Wieżę Giotta i Baptysterium. Następnie Piazza della Signoria, przy którym stoi słynny Palazzo Vecchio będący przez wiele lat siedzibą rodu Medyceuszy. W dalszej części naszego spaceru dotrzemy również do Kościoła Santa Croce – Świętego Krzyża – miejsca pochówku najznamienitszych Włochów z Michałem Aniołem na czele. Nasz spacer po Florencji zakończymy na „kipiącym złotem” Ponte Vecchio zwanym Mostem Złotników. Wyjazd do Polski, przejazd przez Austrię i Czechy.
9 dzień:
Powrót do kraju w godzinach porannych.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 6 noclegów w hotelach o standardzie***. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 os. z łazienkami. 1 nocleg w okolicy Rimini, 2 noclegi w okolicy Fiuggi, 2 noclegi w okolicy Neapolu, 1 nocleg w okolicy Chianciano Terme.
Wyżywienie: 6 śniadań kontynentalnych, (*możliwość wykupienia 6 kolacji składających się z 2 dań na ciepło, deseru i wody mineralnej w cenie 50 EUR/os.)
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.

Informacje praktyczne

Prosimy o zgłaszanie sprzedawcom oferty chęci wykupienia kolacji najpóźniej w dniu dopłaty do całości imprezy.
Podana kwota na realizację program może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników.
W zwiedzanych obiektach sakralnych obowiązuje odpowiedni ubiór (długie spodnie i spódnice oraz zakryte ramiona). Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Obowiązkowo należy zabrać ważny dowód osobisty (dotyczy obywateli UE) lub paszport. Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych, Bielska Białej, Cieszyna. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce podane są w rozkładzie jazdy.Przejazd: Cieszyn - Wenecja (ok. 950 km) - ok. 12 godz. Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 3950 km.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: przewodnicy lokalni, taksy klimatyczne, wjazdy do miast, parkingi, Tour Guide, bilety wstępu, przejazdy komunikacją miejską, rejs wynajętą łodzią po Lagunie Weneckiej, wycieczka na Capri. Koszt – ok. 210 EUR/os. Podana kwota może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Włochy - Capri Tour   (skrót: CAPRI TOUR PAX BB)

kod imprezy: CITC~CAPRI_TOUR_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.