Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Włochy - Klub Młodego Podróżnika - Poznajemy Toskanię i Ligurię - obóz Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Włochy

Morze

Aktywne

Objazdowy

w miejscowości

Florence

Lukka

Piza

Mediolan

Werona


Włochy - Klub Młodego Podróżnika - Poznajemy Toskanię i Ligurię - obóz (wiek 14-18)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Poznajemy Toskanię i Ligurię

Florencja - Lukka - Piza - Nicea i Monako (fakultatywnie) - Genua i Portofino (fakultatywnie) - Mediolan - Werona - Gardaland

Zapraszamy Was do zwiedzenia najciekawszych zabytków magicznej Toskanii oraz wypoczynku nad Morzem Liguryjskim. Prawdziwa turystyczna eskapada, w trakcie której odwiedzimy renesansową Florencję, będzie czas na pamiątkową fotografię pod krzywą wieżą w Pizie. Zwiedzimy też stolicę mody - Mediolan oraz Weronę - miasto Romea i Julii. Na zakończenie całodzienny pobyt w parku rozrywki Gardaland. Dodatkowo możliwość skorzystania z programu fakultatywnego: zaproponujemy wyjazd do Francji, podczas którego zobaczymy stolicę Lazurowego Wybrzeża - Niceę oraz Księstwo Monako. Drugą propozycją będzie wycieczka do portowej Genui oraz do słynnego Portofino.

Program

Rekreacja i zwiedzanie (14-18 lat)

1 dzień:
Wyjazd z Polski wg planu podróży. Przejazd do Włoch przez Czechy i Austrię.
2 dzień:
Przyjazd do Florencji i spacer po mieście z przewodnikiem. Zobaczymy między innymi: katedrę Santa Maria del Fiore, taras widokowy przy placu Michała Anioła, z którego roztacza się wspaniała panorama miasta, kościół Santa Croce z grobem Michała Anioła. Po zwiedzaniu przejazd do hotelu w okolicach Florencji. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
3 dzień:
Wykwaterowanie i śniadanie. Po śniadaniu pobranie lunch pakietów za obiad. Przejazd do Lukki, uważanej za jedno z najpiękniejszych miast Toskanii. Spacer po zabytkowym starym mieście. Zobaczymy między innymi kościół San Michele in Foro oraz zabytkową katedrę. Następnie przejazd do Pizy. Spacer po historycznym centrum z zespołem katedralnym wraz ze słynną Torre Pendente, czyli „Krzywą Wieżą”. Przejazd do hotelu nad morzem. Zakwaterowanie, kolacja i nocleg.
4-7 dzień:
Śniadanie. Wypoczynek nad Morzem Tyrreńskim. Obiad. Możliwość wzięcia udziału w wycieczce fakultatywnej (dla tej opcji lunch pakiet zamiast obiadu). Kolacja, nocleg.
8 dzień:
Wykwaterowanie i śniadanie. Po śniadaniu pobranie lunch pakietów za obiad. Przejazd do stolicy mody – Mediolanu. Spacer po mieście, zobaczymy między innymi: Piazza del Duomo z przepiękną Katedrą Narodzin św. Marii, Zamek Sforzów, Piazza Della Scala z pomnikiem Leonarda da Vinci, La Scala – gmach słynnej opery, Galerię Wiktora Emanuela II – najstarsze i najbardziej eleganckie centrum handlowe w Mediolanie. Po zwiedzaniu czas na zakupy. Przejazd na nocleg do hotelu w okolicach Werony. Zakwaterowanie, kolacja, nocleg.
9 dzień:
Wykwaterowanie i śniadanie. Po śniadaniu pobranie lunch pakietów za obiad. Przejazd do Werony. Krótka wizyta w Weronie – mieście Romea i Julii. Następnie przejazd do jednego z największych włoskich parków rozrywki Gardaland. Bilet wstępu upoważnia do korzystania bez ograniczeń ze wszystkich atrakcji: rollercoastery (Raptor, Blue Tornado, Magic Mountain), zjeżdżalnie wodne, pokazy i wiele innych atrakcji. Więcej szczegółów na www.gardaland.it. Posiłek w porze kolacji na terenie parku. W godzinach wieczornych wyjazd w drogę powrotną do Polski.
10 dzień:
Powrót do Polski wg planu podróży.

Program fakultatywny

Nicea i Monako – wycieczka do Francji, podczas której zobaczymy stolicę Lazurowego Wybrzeża oraz Monako. W Nicei zobaczymy: Plac Massena, Katedra Ste-Reparate, Cours Saleya, wzgórze zamkowe, Park Alberta I ze wspaniałym widokiem na miasto i Morze Śródziemne. Następnie przejazd widokową trasą do Księstwa Monako. Spacer po Starym Mieście, podczas którego zobaczymy: katedrę św. Mikołaja, park św. Marcina, port jachtowy, stadion Louis II, Pałac Książęcy. Przejście trasą wyścigów Formuły 1 do Monte Carlo. Cena 45 EUR.
Genua i Portofino – zwiedzanie Genui, w której urodził się Krzysztof Kolumb. Spacer po mieście. Zobaczymy między innymi: dom Krzysztofa Kolumba, Katedrę, Piazza de Ferrari, stary port, latarnię morską. Następnie przejazd do jednego z miasteczek, z którego popłyniemy łodzią do Portofino, nazywanym najpiękniejszym portem Morza Śródziemnego. Będziemy mieli możliwość podziwiania zabytkowej zabudowy z pokładu łodzi. Cena ok. 45 EUR.
Delfiny i wieloryby – kilkugodzinny rejs statkiem w poszukiwaniu delfinów i wielorybów. Podczas rejsu jest szansa na spotkanie żyjących w Morzu Śródziemnym pasiastych delfinów, kaszalotów, grindwali i innych gatunków. Cena ok. 45 EUR.

Zakwaterowanie

7 noclegów, hotele***: 1 nocleg w okolicach Florencji, 5 noclegów w hotelu Robinia w Imperii lub innym w tym samym regionie i tej samej kategorii, 1 nocleg w okolicach Werony. Pokoje 2-, 3-, 4-osobowe z łazienkami. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja 20 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone żadne szkody.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 7 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki). Kuchnia włoska: śniadanie, obiad 1-daniowy, kolacja 2-daniowa). Wszystkie posiłki serwowane do stolika. Do obiadu i kolacji podawana jest woda w dzbankach. Podczas przejazdów i zwiedzania za obiad wydawany jest suchy prowiant (2 kanapki, 0,5 litra wody, owoc) – szczegóły w programie. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant zamiast obiadu. Na terenie Gardalandu ciepły posiłek w porze kolacji (koszt ujęty w dopłacie programowej).
Transport: autokar z WC , DVD i klimatyzacją.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL 20.000 EUR, NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje: dopłat za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, obowiązkowej dopłaty za realizację programu zbieranej przez pilota – 80 EUR (bilety wstępu, bilety komunikacji miejskiej, opłaty za wjazdy do miast, opłaty klimatyczne, lokalni przewodnicy, ciepły posiłek w Gardalandzie).

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Włochy - Klub Młodego Podróżnika - Poznajemy Toskanię i Ligurię - obóz   (skrót: KMP POZNAJEMY TOKSANIE I LIGURIE PAX FB)
07.07 - 16.07.2020
 10 dni / OIOT0707
2999 zł   2499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
17.07 - 26.07.2020
 10 dni / OIOT0717
2999 zł   2499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
27.07 - 05.08.2020
 10 dni / OIOT0727
2999 zł   2499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
06.08 - 15.08.2020
 10 dni / OIOT0806
2999 zł   2499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: OIOT~KMP_POZNAJEMY_TOKSANIE_I_LIGURIE_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.