Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18 sb. 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Włochy - Rimini - obóz studencki Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy studenckie

Włochy

Morze

Obozy studenckie w miejscowości

Rimini


Włochy - Rimini - obóz studencki
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Wakacje w światowej stolicy rozrywki

Beach Party - wczasy 18 lat+

Niezaprzeczalnymi atutami Rimini są piękne, piaszczyste plaże oraz nadmorskie promenady ze sklepami, kafejkami i licznymi dyskotekami. To wszystko stwarza znakomite warunki do wypoczynku i zabawy. Baw się w klubach i dyskotekach do muzyki selekcjonowanej przez najlepszych dj'ów. Proponujemy dobrą zabawę w sercu Włoch, które bije rytmem Twojej muzyki. Stań na piaszczystej plaży i poczuj żar słońca Rimini! Tu spędzisz wolny czas w formie, jaką najbardziej lubisz! Oddaj się gorącej atmosferze zabawy i ciesz się słońcem!
Dla wielbicieli historii, proponujemy szeroką gamę wycieczek fakultatywnych. Zapraszamy na Riwierę Adriatycką, ponieważ trudno znaleźć miejsce, które ma aż tyle do zaoferowania. Ostatniego dnia pobytu proponujemy niezapomniany pobyt w Mirabilandii, największym włoskim parku rozrywki, gdzie można poszaleć na karuzelach i kolejkach górskich oraz zobaczyć m.in.: pokazy kaskaderów, projekcje w kinie 4D. Chwile relaksu zapewni przejazd napowietrzną kolejką lub diabelskim młynem. Więcej szczegółów na www.mirabilandia.it. To jeszcze nie wszystkie atrakcje!

Program

Młodzież powyżej 18 lat zapraszamy do Rimini na wczasy. Po całym roku nauki, czy to do matury, czy do sesji egzaminacyjnej, na pewno należy się odpoczynek. Światowej sławy włoski kurort, to doskonałe miejsce na wakacje. Przekonaj się, że w Rimini można wypoczywać na wiele sposobów. Za dnia szerokie piaszczyste plaże oraz nadmorskie promenady ze sklepami, a wieczorami liczne puby i dyskoteki gwarantują możliwość niezapomnianego spędzenia czasu. Rimini słynie w świecie z topowych dj’ów, oferujących najlepszą zabawę na parkietach klubów i dyskotek. W trakcie Waszego pobytu nie zabraknie oferty tanecznej zabawy w najbardziej znanych klubach: Carnaby, Altro Mondo Studios, PeterPan lub Villa delle Rose. Ponadto pobliskie parki rozrywki: Mirabilandia oraz Aquafan, to dodatkowe atrakcje, które także stwarzają znakomite warunki do wypoczynku i rozrywki.

1 dzień:
Wyjazd z Polski wg rozkładu jazdy. Przekroczenie granicy polsko-czeskiej około 19.00. W trakcie przejazdu dłuższa przerwa przewidziana jest w Czechach ok. godz. 21. Możliwość zakupu posiłku (we własnym zakresie) w restauracji samoobsługowej, KFC lub McDonald’s. Orientacyjny koszt posiłku od ok. 100 CZK. Dalszy przejazd przez Czechy i Austrię.

2 dzień:
Przyjazd do Rimini w godzinach dopołudniowych. Złożenie bagaży w hotelu w wyznaczonym miejscu. Spotkanie organizacyjne, zapoznanie z ofertą wycieczek. Zakwaterowanie w pokojach ok. godz. 16. Pierwszym posiłkiem w miejscu pobytu jest obiadokolacja. Nocleg.

3 – 9 dzień (przy terminach 7-noclegowych: 3 – 8 dzień):
Przykładowy program dnia pobytu przedstawia się następująco: ok. 8.30 śniadanie. Czas wolny do dyspozycji uczestnika, np. na plażowanie. Dla chętnych, oferta ciekawych wycieczek fakultatywnych. Ok. 18.30 obiadokolacja. Dla uczestników powyżej 16 lat, fakultatywnie wyjście na profesjonalną dyskotekę do jednego z renomowanych klubów dyskotekowych.

10 dzień (przy terminach 7-noclegowych: 9 dzień):
Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu. Przejazd do Mirabilandii. Pobyt w największym włoskim parku rozrywki. W godzinach wieczornych wyjazd z Mirabilandii w dalszą podróż do Polski. Przejazd przez Włochy.

11 dzień (przy terminach 7-noclegowych: 10 dzień):
Przejazd przez Austrię i Czechy. Dłuższa przerwa przewidziana jest w Czechach ok. 8.00. Możliwość zakupu posiłku (we własnym zakresie) w restauracji samoobsługowej, KFC lub McDonald’s. Orientacyjny koszt posiłku: od ok. 100 CZK. Przyjazd do Polski w godzinach dopołudniowych. Przejazd do Polsce.

Program fakultatywny

Skorzystaj z ciekawej oferty wycieczek fakultatywnych oferowanych przez włoskiego kontrahenta, które odbędą się przy odpowiedniej liczbie chętnych. W trakcie wycieczek zapewniona jest opieka jednego z wychowawców oraz obsługa przewodnicka w języku polskim.
Rzym – całodzienna wycieczka autokarowa. W programie zwiedzanie Watykanu (Plac oraz Bazylika Św. Piotra) oraz Rzymu obejmujące m.in.: Koloseum, Forum Romanum, Kapitol, Ołtarz Ojczyzny, Plac Wenecki, Panteon, Fontanna di Trevi, Schody Hiszpańskie. Śniadanie, obiad i kolacja w formie prowiantu. Cena ok. 65 EUR.
San Marino – zwiedzanie najstarszej na świecie republiki oraz zakupy, cena ok. 20 EUR.
Największy w Europie Park Wodny Aquafan. Wyjazd po śniadaniu. Całodniowy pobyt w parku wodnym, gdzie odwiedzający mają do dyspozycji ponad 150 tys. m. kw. wodnych atrakcji, boisk do koszykówki, siatkówki, restauracji i sklepów sportowych. Dyskoteka w pianie, aerobik w wodzie, zjeżdżalnie, sztuczne fale i rwące potoki gwarantują super zabawę przez cały dzień. Powrót na kolację (obiad w formie prowiantu). Cena ok. 25 EUR.
Wycieczka autokarowa do Florencji i Bolonii. Program obejmuje zwiedzanie stolicy Toskanii – Florencji (panorama miasta z Placu Michała Anioła, Ponte Vecchio, Galerii Uffizzi, Piazza della Signoria z Ratuszem oraz z otwartą Galerią Rzeźb, Baptysterium, Wieża Giotta, Katedra Santa Maria del Fiore oraz Santa Croce. Następnie zwiedzanie niesamowitej Bolonii. Powrót na kolację (śniadanie oraz obiad w formie prowiantu). Cena ok. 70 EUR.
Wycieczka do Wenecji, w trakcie której odbędzie się rejs po Lagunie Weneckiej. Następnie od Placu Św. Marka spacer po najciekawszych miejscach Wenecji: Bazylika św. Marka, Pałac Dożów, Most Westchnień, Wieża zegarowa, Most Rialto i Kanał Grande. Śniadanie i obiad w formie prowiantu. Cena ok. 55 EUR.
Park rozrywki Italia w Miniaturze, cena ok. 20 EUR.
Wstęp na profesjonalną dyskotekę (dla uczestników powyżej 16 lat): Carnaby: ok. 10 EUR. Carnaby karnet na 3 wieczory ok. 25 EUR. Altro Mondo Studios ok. 15 EUR. PeterPan ok. 15 EUR. Villa delle Rose ok. 15 EUR.

Zakwaterowanie

8 noclegów (terminy 12.08 - 21.08.2019r. oraz 19.08 - 28.08.2019r. - po 7 noclegów). Hotel Consul**+ zlokalizowany w centrum Rimini, około 150 metrów od ogólnodostępnej, miejskiej plaży z nadzorem miejscowych ratowników. W hotelu pokoje 3, 4-osobowe z klimatyzacją i telewizorami. Pokoje z łazienkami składającymi się z ubikacji, prysznica i umywalki (typowymi dla włoskich hoteli). Możliwe są łóżka piętrowe. Do dyspozycji uczestników: restauracja, sala TV, recepcja, bezpłatne WiFi. Światowej sławy kurort Rimini oferuje liczne atrakcje, w tym renomowane kluby i dyskoteki (ok. pięciu w obrębie kilku ulic).

Świadczenia

Zakwaterowanie: 8 noclegów (terminy 12.08 - 21.08.2019r. oraz 19.08 - 28.08.2019r. - po 7 noclegów)

Wyżywienie: Śniadania, obiadokolacje składające się z dwóch dań na ciepło (kuchnia włoska). Do obiadokolacji podawana jest woda w dzbankach. Na życzenie możliwa również kuchnia wegetariańska oraz bezglutenowa (do zamówienia na co najmniej 7 dni przed rozpoczęciem imprezy). Pierwszy posiłek: obiadokolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu z hotelu.

Transport: Autokar z klimatyzacją, toaletą, video i barkiem.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Włochy - Rimini - obóz studencki   (skrót: RIMINI CONSUL STUDENCKI PAX HB)
27.07 - 06.08.2019
 11 dni / OISR0727
1709 zł Plan podróżyRezerwuj
04.08 - 14.08.2019
 11 dni / OISR0804
1709 zł Plan podróżyRezerwuj
12.08 - 21.08.2019
 10 dni / OISR0812
Sprzedaż zakończonaPlan podróży
19.08 - 28.08.2019
 10 dni / OISR0819
1609 zł Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: OISR~RIMINI_CONSUL_STUDENCKI_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.