Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kolonie i obozy młodzieżowe
Obozy młodzieżowe i kolonie w pobliżu Kortowo
Elbląg
Elbląg - obóz kajakowyElbląg - obóz kajakowy
Elbląg - obóz rekreacyjnyElbląg - obóz rekreacyjny
Elbląg - obóz rolkowyElbląg - obóz rolkowy
Elbląg - obóz pływackiElbląg - obóz pływacki

Gierłoż
Gierłoż - obóz 8 przygódGierłoż - obóz 8 przygód
Gierłoż - obóz aktywni i wygodniGierłoż - obóz aktywni i wygodni
Gierłoż - obóz dronowyGierłoż - obóz dronowy
Gierłoż - obóz kaskada militarnyGierłoż - obóz kaskada militarny
Gierłoż - kurs Ratownik WOPRGierłoż - kurs Ratownik WOPR
Gierłoż - obóz militarny ASGGierłoż - obóz militarny ASG
Gierłoż - obóz z psemGierłoż - obóz z psem
Gierłoż - obóz paintballowo-gokartowyGierłoż - obóz paintballowo-gokartowy
Gierłoż - obóz paintballowyGierłoż - obóz paintballowy
Gierłoż - obóz quadowo-gokartowyGierłoż - obóz quadowo-gokartowy
Gierłoż - obóz quadowo-paintballowyGierłoż - obóz quadowo-paintballowy
Gierłoż - obóz quadowyGierłoż - obóz quadowy
Gierłoż - quady&paintball&przygoda juniorGierłoż - quady&paintball&przygoda junior
Gierłoż - obóz rowerowyGierłoż - obóz rowerowy

Kortowo
Kortowo - FunFestival - obóz aktorsko-filmowyKortowo - FunFestival - obóz aktorsko-filmowy
Kortowo - FunFestival - obóz języka angielskiegoKortowo - FunFestival - obóz języka angielskiego
Kortowo - kolonia języka angielskiegoKortowo - kolonia języka angielskiego
Kortowo - FunFestival - obóz fotograficznyKortowo - FunFestival - obóz fotograficzny
Kortowo - FunFestival - obóz gier planszowych i PSKortowo - FunFestival - obóz gier planszowych i PS
Kortowo - FunFestival - obóz jazdy konnejKortowo - FunFestival - obóz jazdy konnej
Kortowo - FunFestival - obóz koszykówkiKortowo - FunFestival - obóz koszykówki
Kortowo - FunFestival - obóz kulinarnyKortowo - FunFestival - obóz kulinarny
Kortowo - kolonia kulinarnaKortowo - kolonia kulinarna
Kortowo - FunFestival - obóz musicalowyKortowo - FunFestival - obóz musicalowy
Kortowo - FunFestival - obóz piłki nożnejKortowo - FunFestival - obóz piłki nożnej
Kortowo - kolonia piłki nożnejKortowo - kolonia piłki nożnej
Kortowo - kolonia pływaniaKortowo - kolonia pływania
Kortowo - kolonia przygodowaKortowo - kolonia przygodowa
Kortowo - FunFestival - obóz rekreacyjnyKortowo - FunFestival - obóz rekreacyjny
Kortowo - kolonia rekreacyjnaKortowo - kolonia rekreacyjna
Kortowo - FunFestival - obóz siatkówkiKortowo - FunFestival - obóz siatkówki
Kortowo - FunFestival - obóz samoobrony i sportów walkiKortowo - FunFestival - obóz samoobrony i sportów walki
Kortowo - kolonia samoobrony i sportów walkiKortowo - kolonia samoobrony i sportów walki
Kortowo - FunFestival - obóz sportów wodnychKortowo - FunFestival - obóz sportów wodnych
Kortowo - FunFestival - obóz survival i paintballKortowo - FunFestival - obóz survival i paintball
Kortowo - kolonia tanecznaKortowo - kolonia taneczna
Kortowo - FunFestival - obóz tańca nowoczesnegoKortowo - FunFestival - obóz tańca nowoczesnego
Kortowo - FunFestival - obóz tenisa ziemnegoKortowo - FunFestival - obóz tenisa ziemnego
Kortowo - kolonia tenisa ziemnegoKortowo - kolonia tenisa ziemnego
Kortowo - FunFestival - obóz zdrowie i ruchKortowo - FunFestival - obóz zdrowie i ruch

Krynica Morska
Krynica Morska - kolonia rekreacyjnaKrynica Morska - kolonia rekreacyjna
Krynica Morska - obóz przygodyKrynica Morska - obóz przygody
Krynica Morska - obóz rekreacyjnyKrynica Morska - obóz rekreacyjny
Krynica Morska - obóz survival i paintballKrynica Morska - obóz survival i paintball

Olsztyn

Pasym

Ruciane Nida
Ruciane Nida - Leśny AgentRuciane Nida - Leśny Agent
Ruciane Nida - Leśne ASGRuciane Nida - Leśne ASG
Ruciane Nida - Obóz jeździeckiRuciane Nida - Obóz jeździecki
Ruciane Nida - Leśne LaboratoriumRuciane Nida - Leśne Laboratorium
Ruciane Nida - Leśny OlimpijczykRuciane Nida - Leśny Olimpijczyk
Ruciane Nida - Obóz żeglarskiRuciane Nida - Obóz żeglarski




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR