Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Klub Urwisa Zakopane
Kolonie i obozy młodzieżowe

Zakopane - Klub Urwisa kolonia z artystyczną duszą

Szanowni Rodzice, zapraszamy Wasze dzieci na niezwykłe kolonie, gdzie wędrówki górskie połączymy z zabawą i szaleństwem w parkach wodnych w przepięknej scenerii Tatr. Podczas kolonii opiekę nad Państwa dziećmi sprawować będą doświadczeni, kreatywni i odpowiedzialni wychowawcy.

Program
Największą atrakcją będą pobyty w tatrzańskich aquaparkach. Na dzieci czekają również... Tatry, gdzie podczas górskich wycieczek z przewodnikiem zobaczą piękno naszych gór. …i Zakopane: zaprosimy je na gwarne i kolorowe Krupówki, pokażemy Sanktuarium M.B. Fatimskiej na Krzeptówkach, Cmentarz na Pęksowym Brzysku, obiekty Skoczni Krokiew.

Odwiedzą również Centrum Edukacji Przyrodniczej, gdzie czeka na Nich mnóstwo atrakcji m.in. zobaczą interaktywną mapę Tatr, w technologii 3D obejrzą film, zintegrują się podczas różnych super ciekawych gier w multimedialnej Sali Odkryć. Góralski folklor i tradycję poznają podczas spotkania z gazdą. Nie zabraknie wspólnych tańców, góralskich przyśpiewek i dowcipów.

Odwiedzicie trzy największe aquaparki na Podhalu. Oprócz wodnego szaleństwa w Termach Chochołowskich zabierzemy Was również do Aquaparku w Zakopanem, gdzie czekają na Was: dwa baseny, dzika rzeka, liczne zjeżdżalnie, whirlpoole oraz kompleks saun. Natomiast w wodnym parku rozrywki Terma Bania w Białce Tatrzańskiej po dobrej zabawie można zrelaksować się w basenach termalnych, z których roztacza się widok na najsłynniejszy stok narciarski Kotelnicę Białczańską.

Na obozie nie zabraknie również górskich wędrówek, podczas których zobaczycie: Rusinową Polanę z przepięknymi widokami na Tatry oraz zwiedzicie Wiktorówki. Wybierzecie się do Doliny Kościeliskiej, gdzie zobaczycie Wąwóz Kraków ze Smoczą Jamą. Wejdziecie na Gubałówkę, skąd przejdziecie na Butorowy Wierch i zjedziecie wyciągiem krzesełkowym.

Podczas zajęć artystycznych poznacie:

Podstawowe techniki takie jak pastel, kredka czy farby wodne.

Z masy solnej, modeliny i plasteliny stworzycie wspaniałe rzeźby.

Biżuteria - wykonamy zawieszki, naszyjniki, bransoletki i korale.

Scrapbooking – poznacie sztukę ręcznego tworzenia i dekorowania albumów, notesów i kartek okolicznościowych.

Quilling – za pomocą wąskich pasków kolorowego papieru stworzycie fantazyjne kompozycje.

Malowanie kamyków „od otoczaka do barwnego cudaka” - znalezione podczas wędrówek górskich kamyki przekształcicie w małe cuda.

Wystawa – podczas finałowego pokazu zaprezentujecie wykonane prace.




Program fakultatywny

Pobyt w Parku linowym Adventura na Gubałówce - cena ok.40 PLN

Zakwaterowanie

Willa „U Franka” – nowy, przestronny pensjonat z widokiem na panoramę Tatr. Pokoje 3- ,4- ,5-os. z łazienkami i TV, większość pokoi z balkonami. W obiekcie: jadalnia, świetlica z bilardem i innymi grami zręcznościowymi. Duży teren rekreacyjny, boisko do kosza, siatkówki, oraz miejsce na ognisko. Do dyspozycji uczestników stylowy domek góralski z salą dyskotekową i świetlicą do zajęć integracyjnych.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów

Wyżywienie: całodzienne -3 posiłki oraz podwieczorek w stołówce pensjonatu, śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.

Transport: autokar turystyczny( autokar do dyspozycji grupy podczas trwania kolonii).

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A).

Opieka pedagogiczna oraz realizacja programu

Informacje praktyczne
Na obóz nalezy zabrać mały plecak na wycieczki , strój kąpielowy, ręcznik kąpielowy.

Prosimy pamiętać o zabraniu wypełnionej karty kwalifikacyjnej, oświadczenia Covid -19 oraz o podpisaniu bagażu dzieci.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 19,30.Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 7.30. Dojazd własny : przyjazd nie wcześniej niż o godz. 19:00. Wyjazd nie później niż o godz. 07:45.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje: obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł, programu fakultatywnego i dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Zakopane - Klub Urwisa kolonia z artystyczną duszą   (skrót: ZAKOPANE KLUB URWISA ARTYSTYCZNA DUSZA PAX FB)
08.08 - 18.08.2022
 11 dni / BPOZ0808
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróży

kod imprezy: BPOZ~ZAKOPANE_KLUB_URWISA_ARTYSTYCZNA_DUSZA_PAX_FB
Zakopane położone jest w województwie małopolskim. Jest bardzo popularnym miejscem, do którego codziennie przybywa masa turystów. Nazywane "Zimową Stolicą Polski" charakteryzuje się ciekawą zabudową, bogatą kulturą ludową, pysznym jedzeniem oraz pięknymi widokami. Jednym z najważniejszych a zarazem najpopularniejszych miejsc, są Krupówki na których znajdziemy mnóstwo kawiarenek, sklepów czy restauracji gdzie zjeść można typowego góralskiego oscypka z żurawiną. Kolejnym miejscem, które trzeba odwiedzić będąc w Zakopanem, jest Gubałówka z której rozpościera się piękny widok na Tatry. Następnie mamy Kasprowy Wierch, który zimą czy latem jest świetną atrakcją dla każdego! Nie moglibyśmy zapomnieć o górach! Do dyspozycji mamy Tatry, Giewont, Dolinę Kościeliską, Dolinę Chochołowską czy Morskie Oko. Dla fanów sportów zimowych skocznię Wielką Krokiew, wodospad Siklawicę, Morskie Oko czy Cmentarz Zasłużonych na Pęksowym Brzyzku, którego wyrzeźbione z drewna pomniki, robią nie małe wrażenie. Ten kto raz pójdzie do Zakopanego, będzie chciał powrócić znowu.
Szukasz pięknych krajobrazów? Chcesz obcować z dziką naturą, przebywając w rozległych lasach i w okolicach malowniczych jezior? A może interesuje Cię pokonywanie szlaków turystycznych? Kolonie w Tatrach będą strzałem w dziesiątkę. W tym regionie możesz podziwiać wspaniałe, górskie jeziora, potężne wodospady, wyniosłe szczyty i bystre potoki. Przeżyjesz przygodę rodem z filmu, wyruszając na tatrzański szlak i obserwując fantastyczne formy i bramy skalne, rozległe polany, wąwozy, jaskinie, urwiska i zbocza. Tak wyjątkowe okoliczności przyrody sprawiają, że nasze obozy dla dzieci i młodzieży w Tatrach oferują przede wszystkim aktywny wypoczynek. Poza licznymi jeziorami, rozległymi lasami, a także tajemniczymi podziemiami, można zapoznać się tutaj z wciąż żywym pasterstwem i związanymi z nim obrzędami. Na wielu polanach w okresie od wiosny do jesieni można więc zobaczyć pasące się owce, a także spróbować tradycyjnych wyrobów z mleka owczego. Do dyspozycji turystów pozostają również liczne muzea, restauracje, targowiska, obiekty sakralne, oraz inne, obowiązkowe punkty wycieczek, jak np. zakopiańskie Krupówki i słynna skocznia narciarska Wielka Krokiew.

Warto wiedzieć

Park linowy to wędrówka po linach rozwieszonych między drzewami. Uczestnik zabawy dla bezpieczeństwa ma założony kasek i specjalną uprząż, pozwalająca na przypinanie się do lin zabezpieczających trasę. Podczas spaceru pokonuje drewniane mostki, sznurowane tunele, drewniane drabinki oraz wykonuje efektowne zjazdy na linie między drzewami przy pomocy tyrolki.




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR