Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Zbrosławice
Kolonie i obozy młodzieżowe

Zbrosławice - muzyczno- konny

Profesjonalne wakacje w siodle!

Jeśli jesteś zainteresowany jazdą konną i chcesz intensywnie rozwijać swoje umiejętności jeździeckie to dobrze trafiłeś. W trakcie naszego obozu będziesz miał możliwość aktywnego poznawania tajników jeździectwa oraz uczestnictwa w różnorodnych zajęciach teoretycznych i praktycznych. Ośrodek Jeździecki w Zbrosławicach przez lata stanowił centrum akademickiego sportu jeździeckiego. Tu trenują czołowi polscy jeźdźcy i odbywają się liczne zawody jeździeckie. Rozbudowana infrastruktura ośrodka - 2 oświetlone, kryte ujeżdżalnie z podłożem Prosable Cartrans, kryty lonżownik i 3 odkryte ujeżdżalnie z podłożem piaskowym - pozwala na doskonalenie umiejętności jeździeckich na każdym stopniu zaawansowania i w każdą pogodę. Kursy obejmują zajęcia praktyczne prowadzone pod okiem wykwalifikowanych instruktorów jazdy konnej oraz wykłady teoretyczne z jeździectwa i teorii hodowli koni, a także spotkania z trenerami i jeźdźcami. Uczestników czeka też wyjazd do Multikina oraz do pełnego atrakcji Aquaparku. Program wszystkich obozów urozmaicimy różnorodnymi zajęciami rekreacyjnymi, ogniskami, grami terenowymi oraz zabawami i konkursami.

Program
Muzyczno-konny (10-18 lat)

Poznacie i rozwiniecie dwie pasje – muzyczną i jeździecką. W ramach kursu muzyki będą prowadzone zajęcia z zakresu: gry na instrumentach: gitara klasyczna, elektryczna, basowa, ukulele, perkusja oraz nauki śpiewu estradowego. Możesz sam dowolnie wybrać styl, tematykę i repertuar. Możesz przywieźć swój instrument. Możesz zacząć od podstaw lub rozwijać swoje umiejętności, a wszystko pod nadzorem Michała Malickiego, profesjonalnego muzyka, twórcy muzyki i aranżacji, gitarzysty i dyrygenta, który także uczy młodych adeptów sztuki muzycznej w ramach kierowanej przez siebie Małej Akademii Muzyki. MAESTRO zapewnia, że każdego jest w stanie nauczyć gry i śpiewu. Na koniec obozu weźmiesz udział w koncercie finałowym. W ramach kursu jazdy konnej czeka was szkolenie teoretyczne i praktyczne: nauczycie się pielęgnacji i siodłania konia. W programie codzienne jazdy konne: dla początkujących indywidualne, półgodzinne lekcje na lonży, a po uzyskaniu zezwolenia instruktora godzinne grupowe zajęcia jeździeckie. Będziecie umieli przyjąć prawidłową postawę jeździecką i samodzielnie jeździć stępem i kłusem. Rodzaj zajęć ustalą instruktorzy po rozpoznaniu umiejętności uczestników. Dla chętnych dodatkowe wizyty w stajni – karmienie, porządkowanie, pokazy multimedialne związane z jeździectwem oraz obserwacja trenujących w ośrodku mistrzów jeździectwa.
Program fakultatywny

Dla jeźdźców zaawansowanych:
- Możliwość przystąpienia w przedostatnim dniu obozu do egzaminu na Odznaki PZJ. Płatność na miejscu. Chęć zdawania odznak należy zgłosić wychowawcy w pierwszym dniu obozu.
Odznaka: Jeżdżę konno - dotyczy osób, które potrafią powodować koniem w stępie, kłusie i galopie zarówno w zastępie jak i indywidualnie, pokonywać leżące drągi na ziemi w stępie i kłusie, mających równowagę na koniu oraz potrafiących rozpoznawać nogi w kłusie i galopie. Koszt 100 PLN.
Odznaka brązowa dotyczy osób już posiadających odznakę Jeżdżę konno, potrafiących pokonywać przeszkody o wysokości 70 cm i posiadających umiejętności ujeżdżenia na poziomie kl. L. Koszt 120 PLN.
Odznaka srebrna dotyczy osób już posiadających odznakę brązową oraz potrafiących pokonywać przeszkody o wysokości 80 cm (w tym szeregów) i posiadających umiejętności ujeżdżenia na poziomie kl. P. Koszt 120 PLN.

Wycieczka do Sztolni Czarnego Pstrąga w Tarnowskich Górach (wpisanej na listę UNESCO) – koszt 70 PLN.

Zakwaterowanie

W domkach fińskich położonych na terenie certyfikowanego Ośrodka Jeździeckiego „Zbrosławice” zajmującego powierzchnię ok. 14 ha ogrodzonego, urozmaiconego terenu. Pokoje 4-, 5-, 6-osobowe, duża łazienka wspólna dla domku (prysznice, umywalki, toalety) . Za dopłątą pokoje 2-, 3-osobowe z prysznicem. Na terenie ośrodka znajdują się dwie stajnie na ok. 60 koni, kompleks krytych ujeżdżalni (największa o wymiarach 70x36m), ujeżdżalnie zewnętrzne, sklepik ze sprzętem jeździeckim, kompleksy gastronomiczne, kawiarnia i świetlica, plac zabaw, boisko do gry w piłkę plażową i siatkówkę, i kawiarenka internetowa.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki i deser) – w restauracji ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna i instruktorska, nagrody i pamiątki, certyfikat ukończenia kursu.

Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Na obóz należy zabrać stój do jazdy konnej: buty z płaską i twardą podeszwą oraz niewielkim obcasem (sztyblety), sztylpy – skórzane ochraniacze zakładane jak cholewka na łydkę, będące ważnym uzupełnieniem do obuwia typu „półbuty”, spodnie – najlepiej typowe jeździeckie bryczesy lub długie do kostki, dobrze przylegające do nóg, bez grubych szwów, nakrycie głowy: atestowany kask jeździecki, kurtkę przeciwdeszczową, strój kąpielowy. Na terenie obiektu znajduje się sklep ze sprzętem jeździeckim, w którym można zakupić podstawowe wyposażenie jeźdźca. Orientacyjne ceny: kask do jazdy konnej ok. 200 PLN, bryczesy ok. 150 PLN, sztyblety ok. 200 PLN, sztylpy ok. 150 PLN.

Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 15.00, wyjazd nie później niż o godz. 10.30.
Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Zbrosławice - muzyczno- konny   (skrót: ZBROSLAWICE MUZYCZNO-KONNY 2022 PAX FB)

kod imprezy: KPOZ~ZBROSLAWICE_MUZYCZNO-KONNY_2022_PAX_FB
Zbrosławice położone są w województwie śląskim, niedaleko Gór Tarnowskich i Kamieńca. W miejscowości istnieje najstarszy ośrodek jeździecki co przyczyniło się do powstania tu wielu stadnin konnych. Odbywa się tu wiele zawodów jeździeckich i każdy kto chciałby spróbować swoich sił w siodle jest tam mile widziany. Z atrakcji warto wybrać się do Pałacu w Kamieńcu czy pobliskich kościołów. Zielone tereny sprzyjają wycieczkom rowerowym, konnym czy pieszym spacerom po okolicy.
Wyżyna Krakowsko-Częstochowska (określana potocznie jako Jura) znajduje się w dorzeczu Wisły i Warty. Ze względu na piękno krajobrazu, region ten jest uznawany za jeden z najatrakcyjniejszych celów turystycznych w Polsce. Główną przyczyną owej popularności są kilkudziesięciometrowe formacje, ostańce i jaskinie wapienno-skalne, które czekają na odważnych turystów. Obowiązkowy punkt na trasie w tym regionie to oczywiście Ojcowski Park Narodowy określany "Polską Szwajcarią". Na szczególną uwagę zasługuje Szlak Orlich Gniazd obejmujący 20 średniowiecznych obiektów zamkowych i wartowni oraz łączący Częstochowę z Krakowem. Podczas kolonii na Wyżynie Krakowsko-Częstochowskiej można zobaczyć m.in. Zamek Ogrodzieniec w Podzamczu, na terenie którego filmowano jeden z odcinków "Wiedźmina" od Netflixa, Zamek w Ojcowie, Kaplicę "na wodzie" oraz trzy jaskinie stanowiące 40% jurajskich jaskiń. Jak widać, Jura to miejsce słynące głównie ze średniowiecznych fortyfikacji i wapiennych skał. Jednak można skorzystać tutaj również z wielu innych, ciekawych atrakcji dostępnych w poszczególnych wioskach i miejscowościach.




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR