Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2023

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki


Obozy młodzieżowe Sporty wodne

Obozy młodzieżowe
Polska
Bachorze - kolonia sportów wodnych Bachorze - kolonia sportów wodnych 11 dni wiek 7-11 lat
Bachorze - kurs na patent żeglarza jachtowego Bachorze - kurs na patent żeglarza jachtowego 11 dni wiek 14-18 lat
Bachorze - obóz kajakowo-rowerowy Bachorze - obóz kajakowo-rowerowy 11 dni wiek 12-18 lat
Bachorze - obóz sportów wodnych Bachorze - obóz sportów wodnych 11 dni wiek 12-18 lat
Bachorze - obóz windsurfingowy Bachorze - obóz windsurfingowy 11 dni wiek 10-18 lat
Borne Sulinowo - obóz kajakowo-rowerowy Borne Sulinowo - obóz kajakowo-rowerowy 11 dni wiek 12-18 lat
Borne Sulinowo - obóz na patent sternika motorowodnego Borne Sulinowo - obóz na patent sternika motorowodnego 11 dni wiek 14-18 lat
Cetniewo - obóz pływacki Cetniewo - obóz pływacki 11 dni wiek 9-11 lat
Czaplinek - obóz nurkowy Czaplinek - obóz nurkowy 11 dni wiek 12-18 lat
Czaplinek - obóz survivalowo-kajakowy Czaplinek - obóz survivalowo-kajakowy 11 dni wiek 12-18 lat
Czaplinek - obóz windsurfingowy Czaplinek - obóz windsurfingowy 11 dni wiek 10-18 lat
Czaplinek - obóz żeglarski Czaplinek - obóz żeglarski 11 dni wiek 10-18 lat
Darłówko - obóz Bałtyckie Aquaparki Darłówko - obóz Bałtyckie Aquaparki 11 dni wiek 8-17 lat
Darłówko - obóz pływacki Darłówko - obóz pływacki 11 dni wiek 8-17 lat
Dąbki - obóz Aqua Przygoda Dąbki - obóz Aqua Przygoda 11 dni wiek 10-18 lat
Dąbki - obóz windsurfingowy Dąbki - obóz windsurfingowy 11 dni wiek 10-18 lat
Jarosławiec - obóz pływacki Jarosławiec - obóz pływacki 11 dni wiek 7-16 lat
Kołobrzeg - obóz pływacki Kołobrzeg - obóz pływacki 11 dni wiek 7-18 lat
Kortowo - FunFestival - obóz sportów wodnych Kortowo - FunFestival - obóz sportów wodnych 11 dni wiek 12-18 lat
Kortowo - kolonia pływania Kortowo - kolonia pływania 11 dni wiek 8-11 lat
Lesko - Bieszczady - obóz pływacki Lesko - Bieszczady - obóz pływacki 11 dni wiek 7-18 lat
Niedzica - kolonie Akademia Żeglarstwa Niedzica - kolonie Akademia Żeglarstwa 11 dni wiek 7-13 lat
Ostróda - kurs Ratownika WOPR, Ratownik Wodny Ostróda - kurs Ratownika WOPR, Ratownik Wodny 11 dni wiek 12-18 lat
Ostróda - obóz nurkowy Ostróda - obóz nurkowy 11 dni wiek 15-18 lat
Ostróda - obóz przygoda na lądzie i wodzie Ostróda - obóz przygoda na lądzie i wodzie 11 dni wiek 11-18 lat
Ostróda - obóz sportów wodnych Ostróda - obóz sportów wodnych 11 dni wiek 11-18 lat
Ostróda - obóz żeglarski rekreacyjny Ostróda - obóz żeglarski rekreacyjny 11 dni wiek 10-18 lat
Ostróda - obóz żeglarski szkoleniowy na patent żeglarza Ostróda - obóz żeglarski szkoleniowy na patent żeglarza 11 dni wiek 14-18 lat
Pogorzelica - obóz Bałtyckie Aquaparki Pogorzelica - obóz Bałtyckie Aquaparki 11 dni wiek 8-17 lat
Pokrzywna - świat żywiołów Pokrzywna - świat żywiołów 11 dni wiek 12-17 lat
Puck - obóz windsurfingowy Puck - obóz windsurfingowy 11 dni wiek 10-18 lat
Rejs żeglarski - Wielkie Jeziora Mazurskie - szkoleniowy na patent Rejs żeglarski - Wielkie Jeziora Mazurskie - szkoleniowy na patent 11 dni wiek 14-18 lat
Rejs żeglarski - Wielkie Jeziora Mazurskie - turystyczny Rejs żeglarski - Wielkie Jeziora Mazurskie - turystyczny 11 dni wiek 13-18 lat
Świnoujście - obóz ratownik WOPR Świnoujście - obóz ratownik WOPR 11 dni wiek 7-18 lat
Węgierska Górka - Beskidy - obóz wodny Węgierska Górka - Beskidy - obóz wodny 11 dni wiek 8-14 lat
Wicie k. Jarosławca - obóz pływacki - domki Wicie k. Jarosławca - obóz pływacki - domki 11 dni wiek 7-16 lat

Zagranica
Włochy - Cesenatico - kolonia windsurfingowa Włochy - Cesenatico - kolonia windsurfingowa 10, 11 dni wiek 11-13 lat
Włochy - Cesenatico - obóz windsurfingowy Włochy - Cesenatico - obóz windsurfingowy 10, 11 dni wiek 14-17 lat

Rozrywki na wodzie to obowiązkowy element udanych wakacji nad morzem lub jeziorem. Z kolei obozy i kolonie sportów wodnych stanowią najlepszą okazję do spróbowania wielu zróżnicowanych aktywności w tym zakresie: pływania, nurkowania, żeglowania, surfowania, przeżycia kajakowej przygody. Ich programy zostały skrojone na miarę potrzeb tych osób, które uważają wodę za najpiękniejszy i najlepszy z żywiołów. Obozy i kolonie sportów wodnych mają wiele zalet. Gwarantują możliwość spędzania czasu na świeżym powietrzu, w otoczeniu pięknych okoliczności przyrody. Pozwalają w pełni korzystać z ciepłych, słonecznych dni i naładować baterie na kolejny rok szkolny. Oprócz tego uprawianie sportów wodnych przynosi liczne korzyści zdrowotne oraz rozwojowe. Już samo pływanie wpław pozytywnie oddziałuje na układ oddechowy, poprawia wydolność i pojemność płuc. Angażuje wszystkie grupy mięśni, wzmacnia je, poprawia wytrzymałość i kondycję. W trakcie naszych kolonii sportów wodnych można więc spędzić czas w kajaku, poszaleć w Aquaparkach, żeglować po jeziorach, nauczyć się nurkować, czy zdobyć patent sternika. Poza tym każdy program został urozmaicony zajęciami dodatkowymi, m.in. organizacją ognisk, meczów piłki nożnej, wieczorków tanecznych, pieszych wycieczek krajoznawczych, czy wspólnych wypadów na kręgle.
Współczesne obozy młodzieżowe to szansa na zdobycie wielu umiejętności i poszerzanie rozmaitych zainteresowań. Kolonie pozwalają spędzać czas w ulubiony sposób, a przy tym poznawać ludzi, którzy podzielają nasze pasje. Z kolei uwzględnione w ich programie zajęcia i warsztaty szkolą w danym temacie przy życzliwym wsparciu instruktora. Nasza oferta została dostosowana do potrzeb współczesnych nastolatków. Dlatego wśród propozycji znajdziesz m.in. aktywności typowo sportowe - obozy fitness, piłki nożnej, jazdy konnej, taneczne, kajakowo-rowerowe, wędkarskie, paintballowe, czy kurs na patent sternika motorowodnego. Dla artystycznych dusz przygotowaliśmy wspaniałe kolonie plastyczne, warsztaty wokalne, gitarowe, reżyserskie, aktorskie, literackie i fotograficzne. Dużą popularnością cieszą się również obozy językowe, czyli unikalne połączenie nauki, wypoczynku i zabawy. To jednak nie wszystko. Nasza oferta pozwala na pielęgnowanie nawet najbardziej niszowych zainteresowań, o czym świadczą m.in. obozy z motywem koreańskiego POPu, detektywistyczne, archeologiczne, czy dotyczące gier fabularnych RPG.



Kolonie i obozy dla dzieci
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
mail: lodz@almatur.pl
Megawakacje.pl to sprawdzony sposób na udany wypoczynek. Nasza strona jest miejscem, w którym znajdziesz szeroką ofertę kolonii i obozów. Umieszczamy tutaj starannie wyselekcjonowane obozy i kolonie letnie oraz zimowe, które wyróżnia ciekawy, atrakcyjny program. Nasze kolonie i obozy rekreacyjne odbywają się w rozmaitych okolicznościach przyrody: nad morzem, w górach, w miastach i nad najpiękniejszymi, polskimi jeziorami. Przygotowaliśmy coś zarówno dla wielbiciela górskich wypraw, jak i dla osoby spragnionej relaksu i gorącego piasku pod stopami.
Choć większość naszych propozycji skupia się wokół aktywnego spędzania czasu, jak np. kolonie żeglarskie, sportowe, kolonie windsurfingowe czy taneczne, nie brakuje tutaj również innych ciekawych opcji wyjazdowych.
Megawakacje.pl - obozy i kolonie tematyczne dla każdego.
Oferta Megawakacje.pl skupia się wokół wakacji, obozów i kolonii tematycznych. Udostępniamy propozycje w 100% kolonie rekreacyjne, bez głównego motywu przewodniego, ale nie zapominamy też o osobach, które pragną rozwijać swoje pasje i zainteresowania. Zarezerwujesz u nas m.in. letnie obozy artystyczne - w sam dla kreatywnych dusz, które pragną poszerzać horyzonty, kolonie detektywistyczne, na których można poczuć się niczym Sherlock Holmes, a także rozmaite obozy fotograficzne, jeździeckie, deskorolkowe, przygodowe czy obozy i kolonie aktywne.
Kolonie i obozy letnie oraz zimowe z naszej oferty dają okazję do aktywnego wypoczynku i rozwoju pasji. To również szansa na poznanie osób o podobnych zainteresowaniach, znalezienie bratniej duszy, zdobycie wspaniałych wspomnień i nauczenie się zupełnie nowych rzeczy. Znajdź interesującą Cię kategorię i wybierz swój wymarzony, wakacyjny wyjazd na Megawakacje.pl. Gwarantujemy sprawną organizację, wsparcie wyszkolonej kadry, bezpieczeństwo, pakiet niezbędnych ubezpieczeń i niczym niezmącony wypoczynek. Zapraszamy do skorzystania z naszej wyjątkowej oferty kolonii i obozów letnich oraz zimowych.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR