Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kolonie i obozy młodzieżowe
Kolonie i obozy Wakacje Obozy młodzieżowe Sporty wodne

Obozy młodzieżowe Sporty wodne

Obozy młodzieżowe
Polska
Bachorze - kolonia sportów wodnych Bachorze - kolonia sportów wodnych 11 dni wiek 8-12 lat
Bachorze - kurs na patent żeglarza jachtowego Bachorze - kurs na patent żeglarza jachtowego 11 dni wiek 14-18 lat
Bachorze - obóz kajakowo-rowerowy Bachorze - obóz kajakowo-rowerowy 11 dni wiek 12-18 lat
Bachorze - obóz sportów wodnych Bachorze - obóz sportów wodnych 11 dni wiek 12-18 lat
Bachorze - obóz windsurfingowy Bachorze - obóz windsurfingowy 11 dni wiek 12-18 lat
Bieszczady - Lesko Zamek - Obóz Pływacki Bieszczady - Lesko Zamek - Obóz Pływacki 11 dni wiek 8-18 lat
Borne Sulinowo - obóz kajakowo-rowerowy Borne Sulinowo - obóz kajakowo-rowerowy 11 dni wiek 12-18 lat
Borne Sulinowo - obóz na patent sternika motorowodnego Borne Sulinowo - obóz na patent sternika motorowodnego 11 dni wiek 14-18 lat
Cetniewo - obóz pływacki Cetniewo - obóz pływacki 11 dni wiek 9-12 lat
Czaplinek - kurs nurkowania OWSD Czaplinek - kurs nurkowania OWSD 11 dni wiek 12-18 lat
Czaplinek - obóz survivalowo-kajakowy Czaplinek - obóz survivalowo-kajakowy 11 dni wiek 12-18 lat
Czaplinek - obóz windsurfingowy Czaplinek - obóz windsurfingowy 11 dni wiek 10-18 lat
Czaplinek - obóz wodna przygoda Czaplinek - obóz wodna przygoda 11 dni wiek 12-18 lat
Czaplinek - obóz żeglarski Czaplinek - obóz żeglarski 11 dni wiek 10-18 lat
Dąbki - obóz Aqua przygoda Dąbki - obóz Aqua przygoda 11 dni wiek 10-18 lat
Dąbki - obóz windsurfingowy Dąbki - obóz windsurfingowy 11 dni wiek 10-18 lat
Elbląg - obóz kajakowy Elbląg - obóz kajakowy 11 dni wiek 13-17 lat
Elbląg - obóz pływacki Elbląg - obóz pływacki 11 dni wiek 9-13 lat
Elbląg - obóz rolkowy Elbląg - obóz rolkowy 11 dni wiek 7-12 lat
Gierłoż - kurs Ratownik WOPR Gierłoż - kurs Ratownik WOPR 11 dni wiek 12-18 lat
Janów Lubelski - obóz pływacki i aqua-aerobic Janów Lubelski - obóz pływacki i aqua-aerobic 11 dni wiek 7-17 lat
Janów Lubelski - obóz rowerowo-kajakowy Janów Lubelski - obóz rowerowo-kajakowy 11 dni wiek 14-17 lat
Jarosławiec - Obóz Pływacki Jarosławiec - Obóz Pływacki 11 dni wiek 8-17 lat
Kołobrzeg - Obóz Pływacki Kołobrzeg - Obóz Pływacki 11 dni wiek 7-18 lat
Kortowo - FunFestival - obóz sportów wodnych Kortowo - FunFestival - obóz sportów wodnych 11 dni wiek 12-18 lat
Kortowo - kolonia pływania Kortowo - kolonia pływania 11 dni wiek 8-11 lat
Kudowa-Zdrój - szkółka pływacka Kudowa-Zdrój - szkółka pływacka 11 dni wiek 8-16 lat
Łeba - obóz pływacki Łeba - obóz pływacki 11 dni wiek 10-12 lat
Mierzyn - kolonia i obóz rowerowo-kajakowy Mierzyn - kolonia i obóz rowerowo-kajakowy 11 dni wiek 12-18 lat
Niedzica - kolonie Akademia Żeglarstwa Niedzica - kolonie Akademia Żeglarstwa 11 dni wiek 7-13 lat
Ostróda - obóz motorowodny-szkoleniowy lub rekreacyjny Ostróda - obóz motorowodny-szkoleniowy lub rekreacyjny 11 dni wiek 14-18 lat
Ostróda - obóz na patent żeglarski Ostróda - obóz na patent żeglarski 11 dni wiek 14-18 lat
Ostróda - obóz nart wodnych&wakeboard Ostróda - obóz nart wodnych&wakeboard 11 dni wiek 11-18, 10-12 lat
Ostróda - obóz sportów wodnych Ostróda - obóz sportów wodnych 11 dni wiek 8-18 lat
Ostróda - obóz żeglarski rekreacyjny Ostróda - obóz żeglarski rekreacyjny 11 dni wiek 13-18 lat
Ostróda - obóz żeglarski rekreacyjny Ostróda - obóz żeglarski rekreacyjny 11 dni wiek 10-12 lat
Pogorzelica - obóz Bałtyckie Aquaparki Pogorzelica - obóz Bałtyckie Aquaparki 11 dni wiek 9-17, 10-17 lat
Puck - obóz windsurfingowy Puck - obóz windsurfingowy 9, 11 dni wiek 10-19 lat
Rejs żeglarski - Wielkie Jeziora Mazurskie - szkoleniowy Rejs żeglarski - Wielkie Jeziora Mazurskie - szkoleniowy 11 dni wiek 14-18 lat
Rejs żeglarski - Wielkie Jeziora Mazurskie - turystyczny Rejs żeglarski - Wielkie Jeziora Mazurskie - turystyczny 11 dni wiek 13-18 lat
Ruciane Nida - Obóz żeglarski Ruciane Nida - Obóz żeglarski 11 dni wiek 12-18 lat
Świnoujście - Obóz Ratownik WOPR Świnoujście - Obóz Ratownik WOPR 11 dni wiek 7-18 lat

Zagranica
Włochy - Cesenatico - obóz windsurfing Włochy - Cesenatico - obóz windsurfing 10, 11 dni wiek 11-17 lat

Rozrywki na wodzie to obowiązkowy element udanych wakacji nad morzem lub jeziorem. Z kolei obozy i kolonie sportów wodnych stanowią najlepszą okazję do spróbowania wielu zróżnicowanych aktywności w tym zakresie: pływania, nurkowania, żeglowania, surfowania, przeżycia kajakowej przygody. Ich programy zostały skrojone na miarę potrzeb tych osób, które uważają wodę za najpiękniejszy i najlepszy z żywiołów. Obozy i kolonie sportów wodnych mają wiele zalet. Gwarantują możliwość spędzania czasu na świeżym powietrzu, w otoczeniu pięknych okoliczności przyrody. Pozwalają w pełni korzystać z ciepłych, słonecznych dni i naładować baterie na kolejny rok szkolny. Oprócz tego uprawianie sportów wodnych przynosi liczne korzyści zdrowotne oraz rozwojowe. Już samo pływanie wpław pozytywnie oddziałuje na układ oddechowy, poprawia wydolność i pojemność płuc. Angażuje wszystkie grupy mięśni, wzmacnia je, poprawia wytrzymałość i kondycję. W trakcie naszych kolonii sportów wodnych można więc spędzić czas w kajaku, poszaleć w Aquaparkach, żeglować po jeziorach, nauczyć się nurkować, czy zdobyć patent sternika. Poza tym każdy program został urozmaicony zajęciami dodatkowymi, m.in. organizacją ognisk, meczów piłki nożnej, wieczorków tanecznych, pieszych wycieczek krajoznawczych, czy wspólnych wypadów na kręgle.
Współczesne obozy młodzieżowe to szansa na zdobycie wielu umiejętności i poszerzanie rozmaitych zainteresowań. Kolonie pozwalają spędzać czas w ulubiony sposób, a przy tym poznawać ludzi, którzy podzielają nasze pasje. Z kolei uwzględnione w ich programie zajęcia i warsztaty szkolą w danym temacie przy życzliwym wsparciu instruktora. Nasza oferta została dostosowana do potrzeb współczesnych nastolatków. Dlatego wśród propozycji znajdziesz m.in. aktywności typowo sportowe - obozy fitness, piłki nożnej, jazdy konnej, taneczne, kajakowo-rowerowe, wędkarskie, paintballowe, czy kurs na patent sternika motorowodnego. Dla artystycznych dusz przygotowaliśmy wspaniałe kolonie plastyczne, warsztaty wokalne, gitarowe, reżyserskie, aktorskie, literackie i fotograficzne. Dużą popularnością cieszą się również obozy językowe, czyli unikalne połączenie nauki, wypoczynku i zabawy. To jednak nie wszystko. Nasza oferta pozwala na pielęgnowanie nawet najbardziej niszowych zainteresowań, o czym świadczą m.in. obozy z motywem koreańskiego POPu, detektywistyczne, archeologiczne, czy dotyczące gier fabularnych RPG.



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR