Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Oferty letnie Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur



Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe
Wycieczki
Zagranica
Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Adriatyk Tour Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Adriatyk Tour 9 dni
Czechy - Weekend w Pradze Czechy - Weekend w Pradze 3 dni
Węgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice Węgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice 4 dni
Włochy - Capri Tour Włochy - Capri Tour 9 dni
Włochy - Viva Italia Włochy - Viva Italia 7 dni
Włochy, Francja - Liguria i Lazurowe wybrzeże Włochy, Francja - Liguria i Lazurowe wybrzeże 9 dni

Egzotyczne wycieczki
Zagranica
Birma, Laos, Wietnam - Trójkąt buddyjski Birma, Laos, Wietnam - Trójkąt buddyjski 14 dni
Boliwia, Peru, Ekwador - Trzy skarby Inków Boliwia, Peru, Ekwador - Trzy skarby Inków 17 dni
Chile, Argentyna, Urugwaj, Paragwaj, Brazylia - Pięć krajów Ameryki Południowej Chile, Argentyna, Urugwaj, Paragwaj, Brazylia - Pięć krajów Ameryki Południowej 16 dni
Japonia - Dwie wyspy Samurajów Japonia - Dwie wyspy Samurajów 14 dni
Japonia - Japoński wachlarz Japonia - Japoński wachlarz 8 dni
Kanada, USA - Dwie strony Ameryki Północnej Kanada, USA - Dwie strony Ameryki Północnej 17 dni
Nepal - Bhutan - Indie - Cztery himalajskie światy Nepal - Bhutan - Indie - Cztery himalajskie światy 17 dni
Nowa Zelandia, Australia - Po drugiej stronie Ziemi Nowa Zelandia, Australia - Po drugiej stronie Ziemi 19 dni
RPA, Suazi, Mozambik, Zambia, Zimbabwe, Botswana - Sześć krajów Afryki RPA, Suazi, Mozambik, Zambia, Zimbabwe, Botswana - Sześć krajów Afryki 16 dni
Singapur, Malezja, Tajlandia - Tercet egzotyczny Singapur, Malezja, Tajlandia - Tercet egzotyczny 14 dni
Tajlandia, Wietnam, Kambodża, Malezja, Singapur, Indonezja - Sześć krajów Azji Tajlandia, Wietnam, Kambodża, Malezja, Singapur, Indonezja - Sześć krajów Azji 18 dni
Tajwan, Filipiny, Hongkong - 101 dalekowschodnich kontrastów Tajwan, Filipiny, Hongkong - 101 dalekowschodnich kontrastów 15 dni
Uganda, Kenia - Dwie czarne perły Uganda, Kenia - Dwie czarne perły 15 dni
USA, Meksyk - W sombrero po Kalifornii USA, Meksyk - W sombrero po Kalifornii 18 dni

Wczasy
Polska
Białka Tatrzańska - Hotel Bania Thermal & Ski - Wczasy  (NA ZAPYTANIE) Białka Tatrzańska - Hotel Bania Thermal & Ski - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 6 dni
Bieszczady - Hotel Chutor Kozacki*** - Wczasy  (NA ZAPYTANIE) Bieszczady - Hotel Chutor Kozacki*** - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 6 dni
Jarosławiec - Bursztynowy Szlak - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Jarosławiec - Bursztynowy Szlak - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 7 dni
Karpacz - Hotel Sadyba SPA (NA ZAPYTANIE) Karpacz - Hotel Sadyba SPA (NA ZAPYTANIE) 8 dni
Kołobrzeg - Hotel Doris SPA - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Kołobrzeg - Hotel Doris SPA - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 8 dni
Kraków - Szary Residence (NA ZAPYTANIE) Kraków - Szary Residence (NA ZAPYTANIE) 5, 6 dni
Mielno - Hotel  Medical SPA UNITRAL - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Mielno - Hotel Medical SPA UNITRAL - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 4, 8 dni
Mielno - Hotel Baltivia**** - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Mielno - Hotel Baltivia**** - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 8 dni
Mrzeżyno - Malinowe Miejsce - Wczasy (NA ZAPYTANIE) Mrzeżyno - Malinowe Miejsce - Wczasy (NA ZAPYTANIE) 8 dni
Świeradów Zdrój - Krasicki Resort&Spa*** (NA ZAPYTANIE) Świeradów Zdrój - Krasicki Resort&Spa*** (NA ZAPYTANIE) 8 dni

Kursy językowe indywidualne
Zagranica
Anglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ Anglia - Londyn - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ 15, 22 dni
Austria - Wiedeń - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny ACTILINGUA - wiek: 16+ Austria - Wiedeń - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny ACTILINGUA - wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Francja - Rouen - indywidualny kurs j. francuskiego rodziny FRENCH IN NORMANDY-wiek: 16+ Francja - Rouen - indywidualny kurs j. francuskiego rodziny FRENCH IN NORMANDY-wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Hiszpania - Barcelona - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX - wiek: 16+ Hiszpania - Barcelona - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX - wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Hiszpania - Madryt - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX - wiek: 16+ Hiszpania - Madryt - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX - wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Hiszpania - Sewilla - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX - wiek: 16+ Hiszpania - Sewilla - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX - wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Hiszpania - Walencja - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX- wiek: 16+ Hiszpania - Walencja - indywidualny kurs j. hiszpańskiego rodziny ENFOREX- wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Irlandia - Dublin - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ Irlandia - Dublin - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ 15, 22 dni
Kanada - Toronto - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ Kanada - Toronto - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
Łotwa - Ryga - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+ Łotwa - Ryga - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Malta - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Residence IELS - wiek 18+ Malta - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Residence IELS - wiek 18+ 8, 15, 22 dni
Niemcy - Berlin - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+ Niemcy - Berlin - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Niemcy - Kolonia - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+ Niemcy - Kolonia - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Niemcy - Monachium - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+ Niemcy - Monachium - indywidualny kurs j. niemieckiego rodziny BWS - wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Rosja - Moskwa - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+ Rosja - Moskwa - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Rosja - Sankt Petersburg - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+ Rosja - Sankt Petersburg - indywidualny kurs j. rosyjskiego rodziny LIDEN&DENZ - wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Szkocja - Edynburg - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ Szkocja - Edynburg - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family CES - wiek 16+ 15, 22 dni
USA - Los Angeles - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ USA - Los Angeles - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
USA - Miami - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ USA - Miami - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
USA - Nowy Jork - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ USA - Nowy Jork - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
USA - San Francisco - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ USA - San Francisco - indywidualny kurs j. angielskiego Adult Family EC - wiek 16+ 15, 22 dni
Włochy - Florencja - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+ Włochy - Florencja - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Włochy - Mediolan - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+ Włochy - Mediolan - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+ 14, 21, 28 dni
Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+ Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+ 14, 21, 28 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.