Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Wycieczki Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Wycieczki



Wycieczki

Wycieczki
Zagranica
Austria - Panorama Salzburga Austria - Panorama Salzburga 4 dni
Austria,  Niemcy - Zamki Ludwika II Austria, Niemcy - Zamki Ludwika II 7 dni
Austria, Słowacja - Wiedeń i okolice Austria, Słowacja - Wiedeń i okolice 4 dni
Bułgaria, Serbia, Węgry - Wzdłuż bułgarskiego wybrzeża Bułgaria, Serbia, Węgry - Wzdłuż bułgarskiego wybrzeża 11 dni
Chorwacja - Smaki Dalmacji Chorwacja - Smaki Dalmacji 7 dni
Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Adriatyk Tour Chorwacja, Bośnia i Hercegowina - Adriatyk Tour 9 dni
Czechy - Czeskie perełki Czechy - Czeskie perełki 4 dni
Czechy - Nie tylko Praga Czechy - Nie tylko Praga 4 dni
Czechy - Weekend w Pradze Czechy - Weekend w Pradze 3 dni
Czechy - Z wizytą na Morawach Czechy - Z wizytą na Morawach 2 dni
Francja - Paryż i zamki Francja - Paryż i zamki 7 dni
Francja, Hiszpania, Portugalia - Słoneczna Iberiada Francja, Hiszpania, Portugalia - Słoneczna Iberiada 16 dni
Grecja - Akropolis Tour Grecja - Akropolis Tour 9 dni
Grecja - Grecja dla seniora Grecja - Grecja dla seniora 9 dni
Grecja - Zorba, wino i Ty! Grecja - Zorba, wino i Ty! 11 dni
Hiszpania dla seniora Hiszpania dla seniora 9 dni
Lichtenstein, Szwajcaria, Francja - Alpejska kraina Lichtenstein, Szwajcaria, Francja - Alpejska kraina 7 dni
Litwa, Łotwa, Estonia - Baltic Tour Litwa, Łotwa, Estonia - Baltic Tour 8 dni
Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia - Bałtyckie białe noce Litwa, Łotwa, Estonia, Finlandia - Bałtyckie białe noce 9 dni
Litwa, Łotwa, Estonia, Rosja - Nadbałtycka przygoda Litwa, Łotwa, Estonia, Rosja - Nadbałtycka przygoda 6 dni
Luksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu Luksemburg, Belgia, Holandia - Podbój Beneluxu 7 dni
Mołdawia, Rumunia - (W)inna Mołdawia Mołdawia, Rumunia - (W)inna Mołdawia 9 dni
Niemcy - Berlin i okolice Niemcy - Berlin i okolice 4 dni
Niemcy - Malownicza Saksonia Niemcy - Malownicza Saksonia 4 dni
Rosja - Rosyjskie Perły: Petersburg i Moskwa Rosja - Rosyjskie Perły: Petersburg i Moskwa 9 dni
Rumunia - Perły Karpat Rumunia - Perły Karpat 9 dni
Rumunia - Tajemnicza Rumunia Rumunia - Tajemnicza Rumunia 11 dni
Serbia, Bułgaria, Rumunia - Czarnomorska mozaika Serbia, Bułgaria, Rumunia - Czarnomorska mozaika 11 dni
Serbia, Bułgaria, Turcja, Rumunia - Czarnomorskie skarby Serbia, Bułgaria, Turcja, Rumunia - Czarnomorskie skarby 11 dni
Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Egzotyczne Bałkany Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Egzotyczne Bałkany 9 dni
Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Słoneczne Bałkany Serbia, Czarnogóra, Macedonia, Albania - Słoneczne Bałkany 11 dni
Słowacja - Weekend na Słowacji Słowacja - Weekend na Słowacji 3 dni
Słowenia - Barwy Słowenii Słowenia - Barwy Słowenii 7 dni
Słowenia - Zachwycająca Słowenia Słowenia - Zachwycająca Słowenia 4 dni
Słowenia, Chorwacja - Adriatyk Tour dla wygodnych Słowenia, Chorwacja - Adriatyk Tour dla wygodnych 9 dni
Słowenia, Chorwacja - Powiew Adriatyku Słowenia, Chorwacja - Powiew Adriatyku 7 dni
Szwajcaria - Szwajcarskie specjały Szwajcaria - Szwajcarskie specjały 9 dni
Turcja - Bajkowa Kapadocja Turcja - Bajkowa Kapadocja 11 dni
Turcja - Odkrywamy Turcję Turcja - Odkrywamy Turcję 14 dni
Ukraina - Lwów i Złota Podkowa Ukraina - Lwów i Złota Podkowa 4 dni
Ukraina - Podróż na kresy Ukraina - Podróż na kresy 9 dni
Węgry - Nie tylko Budapeszt Węgry - Nie tylko Budapeszt 4 dni
Węgry - Tokaj, czardasz i termy Węgry - Tokaj, czardasz i termy 4 dni
Węgry - Weekend w Budapeszcie Węgry - Weekend w Budapeszcie 3 dni
Węgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice Węgry, Austria, Słowacja - Trzy stolice 4 dni
Wielka Brytania - Whisky, zamki i Beatlesi Wielka Brytania - Whisky, zamki i Beatlesi 9 dni
Włochy - Alpejskie jeziora Włochy - Alpejskie jeziora 7 dni
Włochy - Giro di Italia Włochy - Giro di Italia 14 dni
Włochy - Na kraniec włoskiego obcasa Włochy - Na kraniec włoskiego obcasa 9 dni
Włochy - Roma Tour Włochy - Roma Tour 7 dni
Włochy - Toscana Tour Włochy - Toscana Tour 7 dni
Włochy - Toskania i Cinque Terre Włochy - Toskania i Cinque Terre 9 dni
Włochy - Venezia Tour Włochy - Venezia Tour 6 dni
Włochy - Viva Italia Włochy - Viva Italia 7 dni
Włochy, Francja - Liguria i Lazurowe wybrzeże Włochy, Francja - Liguria i Lazurowe wybrzeże 9 dni

Polska
Polska - Bieszczady dla aktywnych Polska - Bieszczady dla aktywnych 4 dni
Polska - Bieszczadzkim szlakiem Polska - Bieszczadzkim szlakiem 4 dni
Polska - Karkonosze dla aktywnych Polska - Karkonosze dla aktywnych 4 dni
Polska - Kraków i okolice Polska - Kraków i okolice 3 dni
Polska - Krzyżackim szlakiem Polska - Krzyżackim szlakiem 4 dni
Polska - Łódź i Suntago Polska - Łódź i Suntago 3 dni
Polska - Mazurskie opowieści Polska - Mazurskie opowieści 4 dni
Polska - Między Wisłą a Bugiem Polska - Między Wisłą a Bugiem 4 dni
Polska - Podlasia czar Polska - Podlasia czar 4 dni
Polska - Sen o Warszawie Polska - Sen o Warszawie 4 dni
Polska - Skarby Karkonoszy Polska - Skarby Karkonoszy 4 dni
Polska - Szlak Piastowski Polska - Szlak Piastowski 4 dni
Polska - Szlak techniki śląskiej Polska - Szlak techniki śląskiej 3 dni
Polska - Szlakiem zielonogórskich winnic Polska - Szlakiem zielonogórskich winnic 3 dni
Polska - Śladami Kopernika Polska - Śladami Kopernika 4 dni
Polska - Z wizytą w Krakowie Polska - Z wizytą w Krakowie 2 dni
Polska - Z wizytą w południowej Małopolsce Polska - Z wizytą w południowej Małopolsce 2 dni
Polska - Z wizytą we Wrocławiu Polska - Z wizytą we Wrocławiu 2 dni
Polska, Czechy - Tajemniczy Dolny Śląsk Polska, Czechy - Tajemniczy Dolny Śląsk 4 dni
Polska, Litwa - Augustowskie noce Polska, Litwa - Augustowskie noce 4 dni
Polska, Niemcy - Urokliwy Szprewald Polska, Niemcy - Urokliwy Szprewald 3 dni
Polska, Słowacja - Tatrzańskie uroki Polska, Słowacja - Tatrzańskie uroki 4 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Signal Iduna    Subwencja PFR