Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Międzybrodzie Żywieckie
Kolonie i obozy młodzieżowe

Międzybrodzie Żywieckie - Mega przygoda

Mega przygoda pod Górą Żar!
Spędź wakacje nad jeziorem w otoczeniu gór! Międzybrodzie Żywieckie położone na zboczach Góry Żar oraz nad brzegiem Jeziora Międzybrodzkiego, to idealne miejsce na letni wypoczynek. Miejscowość stała się obiektem zainteresowań lotników z całej Europy, ponieważ na zboczach Żaru zbudowano lotnisko, a także szkołę pilotów szybowcowych. Podczas obozu niejeden raz będziemy podziwiać wznoszące się szybowce oraz kolorowe paralotnie nad górami Beskidu Małego. Sprawdzimy także, czy możliwe jest, aby przedmioty puszczane po drodze toczyły się pod górę? Nie zabranie plażowania na pobliskiej plaży "Karaiby na niby", a także zażywania kąpieli w letnim basenie na terenie Ośrodka "Niagara". Mamy dla Ciebie wiele atrakcji - wybierz obóz idealny dla siebie i ciesz się letnim szaleństwem!

Program
Mega Przygoda (12-17 lat)
Atrakcje Beskidu czekają na Ciebie! Wybierzemy się na Górę Żar, z której będziesz podziwiał panoramę na całe Jezioro Międzybrodzkie i Żywieckie. W Parku Linowym Trollandia przejdziesz przez jedną z tras, na których spotkać możesz ciekawe przeszkody. Niektóre z nich są dosyć nietypowe: samochód przez który należy przejść, czy krzesło zawieszone na trasie! Kapitan statku zabierze nas w rejs po Jeziorze Żywieckim. Będziemy mieć także okazję do doświadczeń z ciekłym azotem w Centrum Nauki, gdzie przybliżymy Ci magię i tajemnicę niskich temperatur. Zabierzemy Cię do parku trampolin GoJump, gdzie spróbujesz swoich sił w skokach na poduchę, do basenu z gąbkami lub w rzutach do kosza. A jakby tego było mało, zabierzemy Cię do Energylandii, gdzie czeka na Ciebie moc atrakcji! Zjedziesz najwyższym mega coasterem – Hyperion, a także będzie to doskonała okazja do wypróbowania atrakcji Ekipy! Niezapomnianych wrażeń dostarczy Ci Geo-Park z ponad 100-metrowym basenem w środku kamieniołomu! Nie zabraknie także plażowanie nad jeziorem, wycieczek górskich, relaksu nad basenem, ogniska z kiełbaskami, a także tematycznej imprezy z Karaibami w tle.
Zakwaterowanie

W Ośrodk Wypoczynkowym "Niagara" w Międzybrodziu Żywieckim, u podnóża góry Żar. Pokoje 2, 3 i 4 osobowe z łazienkami.
Do dyspozycji uczestników: teren rekreacyjny wokół obiektu, basen zewnętrzny, sala taneczna, boisko do siatkówki plażowej, plac zabaw, wiata grillowa. stół do tenisa stołowego.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki i deser) – w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Możliwość diety wegetariańskiej, bezglutenowej i bezlaktozowej.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna SA. NNW 15.000 PLN
Opieka pedagogiczna, realizacja programu, nagrody, pamiątki.

Informacje praktyczne
Wszystkie zajęcia prowadzone są przez wykwalifikowanych wychowawców. Program obozu dopasowany będzie do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Zabierz ze sobą: legitymację szkolną, ręczniki kąpielowe, mały plecak na wycieczki, ciepły sweter lub polar, dres, kurtkę przeciwdeszczową, nakrycie głowy, buty sportowe, preparat do ochrony przed komarami, krem z filtrem UV.

Cena nie obejmuje dopłaty za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży.
Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 18.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 10.00. Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 18.00, wyjazd nie później niż o godz. 9.00.
Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Międzybrodzie Żywieckie - Mega przygoda   (skrót: MIEDZYBRODZIE ZYWIECKIE ZARSKA PRZYGODA 2022 PAX FB)
08.08 - 18.08.2022
 11 dni / KPON0808
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPON~MIEDZYBRODZIE_ZYWIECKIE_ZARSKA_PRZYGODA_2022_PAX_FB
Międzybrodzie Żywieckie to wieś położona w województwie śląskim. Jest popularną miejscowością letniskową, dzięki usytuowanym obok jeziorze Międzybrodzkim, które zachęca szczególnie latem dzięki kąpielisku i uprawiania sportów wodnych. Zimą miejscowość ta znana jest z Góry Żar, z której można zjeżdżać na nartach czy desce. Oprócz tego, jedną z ważniejszych atrakcji stał się Tor Saneczkowy na górze Żar, który zachęca pięknymi widokami oraz lubiących adrenalinę turystów. Dla dzieci i młodzieży mamy do dyspozycji Park Linowy Trollandia czy Loty widokowe i szybowcowe.
Beskid Śląski i Żywiecki to pasma górskie stanowiące część Beskidów Zachodnich na południu Polski. Warto odwiedzić je zarówno zimą, jak i latem. Przyciągają głównie możliwością uprawiania sportów zimowych, malowniczymi, świetnie przygotowanymi szlakami oraz licznymi atrakcjami. Wiele ciekawych punktów czeka na nas nie tylko na górskiej trasie, ale też w słynnych miejscowościach Beskidu Śląskiego i Żywieckiego. Kolonie organizowane w tych rejonach to propozycja dla miłośników aktywnego wypoczynku, a także dla tych osób, które preferują chwile spokoju i wytchnienia na łonie natury. Warto zaznaczyć, że obozy w Beskidach dają wiele możliwości organizacji pieszych wędrówek. Będą więc prawdziwą gratką dla fanów trekkingu. Cała okolica obfituje również w wiele innych atrakcji. Na uwagę zasługują m.in. liczne wyciągi, Wisła (określana jako "mini Zakopane"), słynna Bielsko-Biała z uroczym rynkiem, krętymi uliczkami i zamkiem, czy miasto Żywiec, w którym można odwiedzić między innymi piękny Pałac Habsburgów i Stary Zamek.

Warto wiedzieć

Park linowy to wędrówka po linach rozwieszonych między drzewami. Uczestnik zabawy dla bezpieczeństwa ma założony kasek i specjalną uprząż, pozwalająca na przypinanie się do lin zabezpieczających trasę. Podczas spaceru pokonuje drewniane mostki, sznurowane tunele, drewniane drabinki oraz wykonuje efektowne zjazdy na linie między drzewami przy pomocy tyrolki.




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR