Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Ponik na Jurze - mania strzelania Wakacje

bezpieczne
podróże
OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Wczasowa 5
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Aktywne

Paintball

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Wczasowa 5

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Wczasowa 5


Ponik na Jurze - mania strzelania (wiek 10-18)
Informacje
Galeria




» przejdź do galerii

Wakacje na Jurze spędza się aktywnie. W otoczonych lasami ośrodkach Ponik i ZHP, w sercu Jury Krakowsko- Częstochowskiej, w bliskości tajemniczych jaskiń i zamków na szlaku Orlich Gniazd, nie ma czasu na nudę! Tu możesz spróbować swoich sił we wspinaczce, paintballu i survivalu, pływać kajakiem, jeździć rowerem, zobaczyć średniowieczne zamki i zasmakować OFF ROADU w jurajskich plenerach. Poza zajęciami specjalistycznymi, związanymi z wybranym rodzajem obozu, czekają na Was atrakcje wspólne dla wszystkich, takie jak: zajęcia strzeleckie - z pneumatycznej broni krótkiej i długiej, strzelanie do celów ruchomych i nieruchomych, orientering - wyznaczanie azymutu, obsługa kompasu i busoli, czytanie mapy, gry terenowe, pierwsza pomoc, zajęcia gry sportowe, ognisko, plażowanie i dyskoteka. Do dyspozycji uczestników rowery i kajaki, a dla chętnych, w razie niepogody, obozowy turniej gier komputerowych.

Program
Mania strzelania (10-14 lat), (15-18 lat)

Na tym obozie naprawdę dużo się będzie działo!!!! Paintball: zajęcia teoretyczne i praktyczne: treningi i bitwy (poligon paintballowy, teren leśny), strzelanie do celów i tarcz nieruchomych i ruchomych, odbicie ochrona VIP-a, zdobywanie umocnień, bitwa paintballowa – starcie 2 plutonów (w finale każdy pluton otrzymuje dodatkowo karabin snajperski i maszynowy oraz granaty dymne). Rajdy za linie wroga, zasadzki, działania nocne i piesze patrole. Podczas gier wykorzystamy miniczołg paintballowy. Zajęcia z musztry: przygotują Was do działań grupowych. Niebieska taktyka: maskowanie, poruszanie się i przetrwanie w wodzie. Czerwona taktyka: udzielanie pomocy przedmedycznej w „strefie zero”, będącej pod ostrzałem wroga. Zielona taktyka: zajęcia prowadzone przez profesjonalnego gracza paintballowego. Survival: sztuka przetrwania w trudnych warunkach i pokonywanie przeszkód terenowych. Poza tym wiązanie węzłów, rozpalanie ognia, mierzenie odległości różnymi metodami. INO: impreza na orientację i nocleg w wojskowych namiotach NS. Przejażdżka quadem po specjalnym torze off roadowym. Podczas zajęć każdy uczestnik ma do dyspozycji 1000 kul, kombinezon, kamizelkę oraz maskę ochronną. W razie niepogody treningi strzeleckie na PlayStation.

Program fakultatywny

Zajęcia na ściance wspinaczkowej. Cena 25 PLN
Przejażdżka autem terenowym. Cena 30 PLN (min. 5 os.)
Jazda quadem. Cena 35 PLN.
Zajęcia paintballowe, do wykorzystania 100 kulek. Cena 40 PLN
Przejażdżka wojskowym terenowym samochodem ciężarowym marki KRAZ. Cena 60 PLN (min 10 osób)
Całodniowa wycieczka do Ogrodzieńca i Parku Wodnego Jura – zwiedzanie zamku ogrodzienieckiego i relaks w parku wodnym (min. 7 osób). Cena 100 PLN

Zakwaterowanie

W Ośrodku Harcerskim, o powierzchni 6 ha, usytuowanym w środku sosnowego lasu. Zakwaterowanie w drewnianych domkach letniskowych z pełnym węzłem sanitarnym. W każdym domku są 2 pokoje 3-5 osobowe, łóżka piętrowe. Na terenie ośrodka znajdują się również: kuchnia z jadalnią, świetlica i sanitariaty z natryskami z ciepłą wodą. Zajęcia wodne będą realizowane na terenie stawów w rejonie Złotego Potoku.
lub w Ośrodku „Ponik”, na leśnym, ogrodzonym terenie. Zakwaterowanie w 3-4-,5-osobowych, drewnianych domkach letniskowych z łazienkami. Na terenie ośrodka znajdują się dwa jeziorka z czystą wodą, jedno z piaszczystą plażą. Zajęcia wodne będą realizowane na terenie ośrodka. Wieczory przy ognisku spędzać będziemy na wyspie – urozmaicającej krajobraz ośrodka. W obiekcie, do dyspozycji uczestników, jest również duża wiata z tenisem stołowym, piłkarzykami i grami zręcznościowymi, sklepik, boiska do piłki nożnej, siatkówki i koszykówki.
Ośrodki położone są na Wyżynie Krakowsko-Częstochowskiej, w otulinie Jurajskiego Parku Krajobrazowego.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu; ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Brak możliwości realizacji diet.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: NNW 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, medyczna, instruktorska i ratownicza. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Cena nie obejmuje dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży. Od uczestników powyżej 13-go roku życia przy zakwaterowaniu pobieramy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka. Zabierz ze sobą legitymację szkolną, odpowiedni strój i obuwie do zajęć przewidzianych programem, mały plecak na piesze wycieczki, ciepły sweter/polar, nakrycie głowy, dres, kurtkę nieprzemakalną, buty za kostkę z twardą podeszwą, latarkę z bateriami, strój kąpielowy, preparat przeciw komarom. Obozy przeznaczone są dla osób lubiących aktywność ruchową.
Program obozów zostanie odpowiednio dostosowany do warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego uczestników. Mile widziane: odzież moro, buty wojskowe, busole. Na obozy: mania przetrwania, mania strzelania, mania wspinania, Extreme Camp, Off Road, Quady - należy zabrać: śpiwór, karimatę, menażkę i niezbędnik/sztućce.
Wszystkie zajęcia specjalistyczne odbywać się będą z zastosowaniem niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo (kaski, ochronniki słuchu, okulary, uprzęże i kamizelki asekuracyjne).

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 16.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 12.15.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 15.00, wyjazd nie później niż o godz. 12.00.
Informacje o cenie

Podana cena imprezy nie zawiera obowiązkowych składek na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł oraz Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Ponik na Jurze - mania strzelania   (skrót: PONIK MANIA STRZELANIA OSRODEK PONIK 2022 PAX FB)
28.07 - 07.08.2022
 11 dni / KPOJ0728
2099 zł   1799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
08.08 - 18.08.2022
 11 dni / KPOJ0808
2099 zł   1799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
19.08 - 29.08.2022
 11 dni / KPOJ0819
2099 zł   1799 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPOJ~112



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogš być, np. adres IP Twojego urzšdzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urzšdzeniach Użytkowników, o ile pozwolš one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR