Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kolonie i obozy młodzieżowe

Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+

Informacje layout
Galeria
Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+
Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+
Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+
» przejdź do galerii

Wiek uczestników: od 16 lat

Szkoła Leonardo da Vinci posiada szkoły we Florencji, w Mediolanie, Rzymie i Sienie. Wszystkie szkoły są położone w centrach miast, a młoda i profesjonalna kadra lektorów wykształcona jest pod kątem nauczania języka włoskiego jako języka obcego. Wszystkie szkoły uzyskały międzynarodowy certyfikat jakości ISO 9001:2008.
Szkoła Leonardo da Vinci w Rzymie mieści się w atrakcyjnym i eleganckim budynku w centrum miasta, tuż przy deptaku, w pobliży Piazza Navona, Zamku Świętego Anioła i bazyliki Św. Piotra. W tej typowo rzymskiej dzielnicy znajduje się wiele uroczych kafejek, sklepów, butików, bibliotek, a przede wszystkim panuje tu atmosfera, jakiej nie znajdzie się nigdzie indziej w tym mieście.

Szkoła dysponuje 12 klasami i bezpłatnym dostępem do Internetu.

Program
Zajęcia odbywają się od poniedziałku do piątku (z wyjątkiem dni świątecznych). Grupy max. 14 osobowe.

Kurs intensywny - 20 godzin lekcyjnych tygodniowo - 4 godziny dziennie (1 godzina lekcyjna = 45 minut)

Kurs super intensywny - 30 godzin lekcyjnych tygodniowo (1 godzina lekcyjna = 45 minut). 20 godzin w ramach kursu intensywnego plus 10 godzin konwersacji na trzech poziomach: początkujący, średniozaawansowany i zaawansowany. Grupy max. 14 osobowe.

Stopnie nauczania: A1-C2

Terminy rozpoczęcia:
dla początkujących: 07.02; 21.02; 07.03; 21.03; 28.03; 11.04; 26.04; 02.05; 16.05; 0.05; 06.06; 20.06; 04.07; 18.07; 01.08; 16.08; 29.08; 05.09; 19.09; 03.10; 17.10; 1.10; 14.11; 28.11; 12.12.2022r. Pozostałe poziomy zaawansowania: co tydzień w poniedziałek.
Zakwaterowanie

U rodzin goszczących, pokoje 1-osobowe. Przyjazd na miejsce zakwaterowania w niedzielę poprzedzającą rozpoczęcie kursu po godz. 14.00, wyjazd w dzień po zakończeniu kursu - w sobotę po śniadaniu do godz. 10.00.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 13/20/27 noclegów (w zależności od wybranej długości trwania kursu).

Wyżywienie: 2 posiłki dziennie. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu.

Transport: dojazd własny. Oferujemy atrakcyjne połączenia autokarowe i lotnicze.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Materiały do nauki. Opłata rezerwacyjna. Test wstępny. Certyfikat ukończenia kursu. Wsparcie przedstawiciela szkoły w trakcie trwania kursu.

Informacje praktyczne
> potwierdzenie przyjęcia uczestnika na kurs następuje do 48 godzin od zgłoszenia,
> zajęcia mogą się odbywać na dwie zmiany: rano i po południu,
> uczestnik jest zobowiązany podać orientacyjną godzinę przyjazdu do rodziny goszczącej najpóźniej 5 dni przed rozpoczęciem kursu,
> minimalny termin pobytu - 2 tygodnie,
> świadczenia płatne dodatkowo:
- dopłata za kurs intensywny (dodatkowe 10h tygodniowo) – 530 zł/tydzień,
- dodatkowy nocleg u rodziny - 250 zł (bez zajęć lekcyjnych),
- transfer z/na lotnisko: Ciampino lub Fumicino - 480 zł w jedną stronę, opłata za opóźnienie transferu: 10 zł/godzinę,
> istnieje możliwość modyfikacji zakwaterowania i wyżywienia (pokój 2-osobowy, pełne wyżywienie, śniadania itp. – szczegółowa oferta dostępna na zapytanie: opole@almatur.pl,
> dni świąteczne, w których zajęcia nie będą się odbywały: 18.04; 25.04; 02.06; 29.06; 15.08; 01.11; 08.12.2022r.

UWAGA!!! Od 1 czerwca 2022 roku przestają obowiązywać obostrzenia związane z wjazdem do Włoch, zarówno dla osób zaszczepionych, jak i niezaszczepionych.
Nie trzeba:
- przedstawiać unijnego certyfikatu szczepienia,
- przedstawiać negatywnego wyniku testu,
- wypełniać formularza lokalizacyjnego,
- zasłaniać ust i nosa w przestrzeniach zamkniętych, z wyjątkiem: transportu zbiorowego, szpitali, sal sportowych, kinowych i teatralnych (maseczka typu FFP2).

Szczegółowe informacje: https://www.gov.pl/web/wlochy/informacje-dla-podrozujacych-do-wloch
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 10 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 10 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+   (skrót: RZYM KURS JEZYKA WLOSKIEGO 2022 PAX HB)
26.06 - 09.07.2022
 14 dni / OIKR0626
Impreza w trakcie realizacji
03.07 - 16.07.2022
 14 dni / OIKR0703
4799 zł   Dzwoń  
10.07 - 23.07.2022
 14 dni / OIKR0710
4799 zł Rezerwuj
17.07 - 30.07.2022
 14 dni / OIKR0717
4799 zł Rezerwuj
24.07 - 06.08.2022
 14 dni / OIKR0724
4799 zł Rezerwuj
31.07 - 13.08.2022
 14 dni / OIKR0731
4799 zł Rezerwuj
07.08 - 20.08.2022
 14 dni / OIKR0807
4799 zł Rezerwuj
14.08 - 27.08.2022
 14 dni / OIKR0814
4799 zł Rezerwuj
21.08 - 03.09.2022
 14 dni / OIKR0821
4799 zł Rezerwuj
28.08 - 10.09.2022
 14 dni / OIKR0828
4799 zł Rezerwuj
04.09 - 17.09.2022
 14 dni / OIKR0904
4799 zł Rezerwuj
11.09 - 24.09.2022
 14 dni / OIKR0911
4799 zł Rezerwuj
18.09 - 01.10.2022
 14 dni / OIKR0918
4799 zł Rezerwuj
25.09 - 08.10.2022
 14 dni / OIKR0925
4799 zł Rezerwuj
02.10 - 15.10.2022
 14 dni / OIKR1002
4799 zł Rezerwuj
09.10 - 22.10.2022
 14 dni / OIKR1009
4799 zł Rezerwuj
16.10 - 29.10.2022
 14 dni / OIKR1016
4799 zł Rezerwuj
23.10 - 05.11.2022
 14 dni / OIKR1023
4799 zł Rezerwuj
30.10 - 12.11.2022
 14 dni / OIKR1030
4799 zł Rezerwuj
06.11 - 19.11.2022
 14 dni / OIKR1106
4799 zł Rezerwuj
13.11 - 26.11.2022
 14 dni / OIKR1113
4799 zł Rezerwuj
20.11 - 03.12.2022
 14 dni / OIKR1120
4799 zł Rezerwuj
27.11 - 10.12.2022
 14 dni / OIKR1127
4799 zł Rezerwuj
04.12 - 17.12.2022
 14 dni / OIKR1204
4799 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+   (skrót: RZYM KURS JEZYKA WLOSKIEGO 2022 PAX HB)
19.06 - 09.07.2022
 21 dni / OIKR0619
Impreza w trakcie realizacji
26.06 - 16.07.2022
 21 dni / OIKR0626
Impreza w trakcie realizacji
03.07 - 23.07.2022
 21 dni / OIKR0703
7155 zł   Dzwoń  
10.07 - 30.07.2022
 21 dni / OIKR0710
7155 zł Rezerwuj
17.07 - 06.08.2022
 21 dni / OIKR0717
7155 zł Rezerwuj
24.07 - 13.08.2022
 21 dni / OIKR0724
7155 zł Rezerwuj
31.07 - 20.08.2022
 21 dni / OIKR0731
7155 zł Rezerwuj
07.08 - 27.08.2022
 21 dni / OIKR0807
7155 zł Rezerwuj
14.08 - 03.09.2022
 21 dni / OIKR0814
7155 zł Rezerwuj
21.08 - 10.09.2022
 21 dni / OIKR0821
7155 zł Rezerwuj
28.08 - 17.09.2022
 21 dni / OIKR0828
7155 zł Rezerwuj
04.09 - 24.09.2022
 21 dni / OIKR0904
7155 zł Rezerwuj
11.09 - 01.10.2022
 21 dni / OIKR0911
7155 zł Rezerwuj
18.09 - 08.10.2022
 21 dni / OIKR0918
7155 zł Rezerwuj
25.09 - 15.10.2022
 21 dni / OIKR0925
7155 zł Rezerwuj
02.10 - 22.10.2022
 21 dni / OIKR1002
7155 zł Rezerwuj
09.10 - 29.10.2022
 21 dni / OIKR1009
7155 zł Rezerwuj
16.10 - 05.11.2022
 21 dni / OIKR1016
7155 zł Rezerwuj
23.10 - 12.11.2022
 21 dni / OIKR1023
7155 zł Rezerwuj
30.10 - 19.11.2022
 21 dni / OIKR1030
7155 zł Rezerwuj
06.11 - 26.11.2022
 21 dni / OIKR1106
7155 zł Rezerwuj
13.11 - 03.12.2022
 21 dni / OIKR1113
7155 zł Rezerwuj
20.11 - 10.12.2022
 21 dni / OIKR1120
7155 zł Rezerwuj
27.11 - 17.12.2022
 21 dni / OIKR1127
7155 zł Rezerwuj

Terminy i ceny:   Włochy - Rzym - indywidualny kurs j. włoskiego rodziny LEONARDO - wiek: 16+   (skrót: RZYM KURS JEZYKA WLOSKIEGO 2022 PAX HB)
12.06 - 09.07.2022
 28 dni / OIKR0612
Impreza w trakcie realizacji
19.06 - 16.07.2022
 28 dni / OIKR0619
Impreza w trakcie realizacji
26.06 - 23.07.2022
 28 dni / OIKR0626
Impreza w trakcie realizacji
03.07 - 30.07.2022
 28 dni / OIKR0703
9489 zł   Dzwoń  
10.07 - 06.08.2022
 28 dni / OIKR0710
9489 zł Rezerwuj
17.07 - 13.08.2022
 28 dni / OIKR0717
9489 zł Rezerwuj
24.07 - 20.08.2022
 28 dni / OIKR0724
9489 zł Rezerwuj
31.07 - 27.08.2022
 28 dni / OIKR0731
9489 zł Rezerwuj
07.08 - 03.09.2022
 28 dni / OIKR0807
9489 zł Rezerwuj
14.08 - 10.09.2022
 28 dni / OIKR0814
9489 zł Rezerwuj
21.08 - 17.09.2022
 28 dni / OIKR0821
9489 zł Rezerwuj
28.08 - 24.09.2022
 28 dni / OIKR0828
9489 zł Rezerwuj
04.09 - 01.10.2022
 28 dni / OIKR0904
9489 zł Rezerwuj
11.09 - 08.10.2022
 28 dni / OIKR0911
9489 zł Rezerwuj
18.09 - 15.10.2022
 28 dni / OIKR0918
9489 zł Rezerwuj
25.09 - 22.10.2022
 28 dni / OIKR0925
9489 zł Rezerwuj
02.10 - 29.10.2022
 28 dni / OIKR1002
9489 zł Rezerwuj
09.10 - 05.11.2022
 28 dni / OIKR1009
9489 zł Rezerwuj
16.10 - 12.11.2022
 28 dni / OIKR1016
9489 zł Rezerwuj
23.10 - 19.11.2022
 28 dni / OIKR1023
9489 zł Rezerwuj
30.10 - 26.11.2022
 28 dni / OIKR1030
9489 zł Rezerwuj
06.11 - 03.12.2022
 28 dni / OIKR1106
9489 zł Rezerwuj
13.11 - 10.12.2022
 28 dni / OIKR1113
9489 zł Rezerwuj
20.11 - 17.12.2022
 28 dni / OIKR1120
9489 zł Rezerwuj

kod imprezy: OIKR~RZYM_KURS_JEZYKA_WLOSKIEGO_2022_PAX_HB




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR