Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Polska, Litwa - Augustowskie noce Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Polska

Litwa

Polska na weekend

Europa Środkowa

Wycieczki w miejscowości

Augustów

Troki

Wilno

Wigry

Sejny

Puńsk

Czarna Hańcza

Suwalki


« wróć do listy imprez
Polska, Litwa - Augustowskie noce
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Augustów - Troki - Wilno - Wigry - Sejny - Puńsk - Czarna Hańcza - Suwałki

- Rejs do Doliny Rospudy
- Malownicze Troki
- Barokowe Wilno
- Klasztor Kamedułów w Wigrach
- Skansen Litewski w Puńsku
- Głazowisko nad Czarną Hańczą



Program

1 dzień:
Wyjazd według rozkładu jazdy. Przejazd do Augustowa, miasta otoczonego dziewięcioma jeziorami. Dla chętnych rejs katamaranem do Doliny Rospudy. Popłyniemy rzeką Nettą, przez jeziora Necko i Rospuda ze słynnym półwyspem Goła Zośka, wśród dziewiczej, nienaruszonej przyrody, aż do Doliny Rospudy, której krajobraz chroniony jest ze względu na występowanie rzadkich gatunków roślin i zwierząt. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.

2 dzień:
Wczesne śniadanie i wyjazd w stronę Litwy. Przejazd do Trok. Zwiedzanie malowniczo położonego na wysepce zamku, mającego opinię najbardziej urokliwego w krajach bałtyckich. Dla osób chętnych możliwość spróbowania „kibinów”- tradycyjnej potrawy kuchni karaimskiej. Następnie przejazd i zwiedzanie z przewodnikiem Wilna, miasta określanego mianem stolicy polskiego romantyzmu. Mieszkali tu m.in. Adam Mickiewicz, Juliusz Słowacki, Czesław Miłosz, Stanisław Moniuszko, Józef Piłsudski. Spacer po starym mieście: Plac Katedralny z dzwonnicą i katedrą św. Stanisława, Ostra Brama z cudownym obrazem Matki Boskiej Ostrobramskiej. Zobaczymy również zaułek gotycki z kościołem św. Anny i pomnikiem Mickiewicza. Następnie odwiedzimy wnętrza barokowego kościoła p.w. św. Piotra i Pawła. Dla chętnych możliwość wykupienia regionalnej kolacji. Powrót do hotelu, nocleg.

3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Wigier – miasta położonego na brzegu jeziora Wigry, u podnóża wzgórza Klasztoru Kamedułów, który należał to najbogatszych w Europie. Fundatorem był Jan III Kazimierz Waza, który wywiązując się ze ślubów królewskich nakazał codzienne modlitwy o oddalenie wszystkich nieszczęść od kraju. Kolejno udamy się do miejscowości Sejny, gdzie zobaczymy m.in. Białą Synagogę, Klasztor Podominikański oraz Kapliczkę św. Agaty. Z Sejn przejedziemy do Puńska, a tam zwiedzimy Skansen - Zagroda Litewska - okazałą zagrodę wiejską z przełomu XIX i XX w. Następnie zobaczymy Głazowisko Bachanowo nad Czarną Hańczą – łąkę z naniesionymi przez lodowiec głazami. Na tym terenie w 1972 roku utworzono Rezerwat Geologiczno – Krajobrazowy. Pobliskie Jezioro Hańcza jest najgłębszym jeziorem w Polsce, jego maksymalna głębokość sięga 106 metrów. W drodze powrotnej do hotelu zatrzymamy się w Suwałkach, gdzie spacerem udamy się na krótkie zwiedzanie tego miasta. Powrót do hotelu, kolacja, nocleg.

4 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie i wyjazd w drogę powrotną.

Program fakultatywny

- rejs katamaranem ok. 35 zł
- lunch w Trokach ok. 10 EUR
- regionalna kolacja na Litwie ok. 25 EUR



Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelach o standardzie **/*** w okolicy Augustowa. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania w formie bufetu, 2 obiadokolacje serwowane, 1 regionalna obiadokolacja na Litwie (dodatkowo płatna).
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy, system Audio Tour Guide) - orientacyjny koszt: ok. 65 zł + 40 EUR,
- programu fakultatywnego: rejs katamaranem ok. 35 zł, lunch w Trokach ok. 10 EUR, regionalna kolacja na Litwie ok. 25 EUR,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdu z Warszawy.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu.
Koszty płacone za całą grupę są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Augustów (ok. 560 km) - ok. 10 godz.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Polska, Litwa - Augustowskie noce     (skrót: AUGUSTOWSKIE NOCE PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KPTL083030.08 - 02.09999 zł   799 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj4 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.