Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Malta - kurs j. angielskiego NSTS Adult Campus Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Kursy językowe

Malta

Kursy językowe w miejscowości

Gzira


Malta - kurs j. angielskiego NSTS Adult Campus (wiek 18-99)
Informacje
Galeria




» przejdź do galerii

Nauka angielskiego w promieniach słońca

Wiek uczestników od 18 lat

Tajemnicze megality wpisane na światową listę UNESCO, urokliwe zatoki i porty rybackie, wczesnochrześcijańskie katakumby, owiany legendą zakon Joanitów. Malta to niewielki wyspiarski kraj, położony na Morzu Śródziemnym, między Sycylią a Afryką. Pozostałością po statusie kolonii brytyjskiej jest ruch lewostronny oraz będący w codziennym użyciu język angielski, jeden z dwóch języków urzędowych Malty. Atrakcje, które na Ciebie czekają, naładują Cię pozytywną energią i zapewnią dobrą zabawą. Kursy językowe na Malcie to doskonałe połączenie nauki i wypoczynku. Malta została uznana trzecim najbezpieczniejszym państwem świata (wg rankingu The Wall Street Journal z sierpnia 2015

Szkoła NSTS posiada akredytację maltańskiego Ministerstwa Edukacji oraz Quality EQUALS Accreditation. Szkoła została założona w 1963 roku, jest członkiem ALTO (Association of Language Travel Organisations), FELTOM (Federation of English Language Teaching Organisations of Malta).



Program

Adult Campus (od 18 lat) - maksymalnie 12 studentów w grupach lekcyjnych !
Program: 20 lekcji (po 45 minut) języka angielskiego tygodniowo (*opcja dokupienia dodatkowych 10 lekcji – 600 zł/tydzień); grupy o mieszanych narodowościach; maksymalnie 8 studentów w grupie; grupy o zróżnicowanych poziomach nauczania od elementary do advanced; wykwalifikowani nauczyciele z certyfikatami EFL; test kwalifikacyjny; materiały edukacyjne; certyfikat ukończenia kursu autoryzowany przez Uniwersytet Maltański. Bogaty program zajęć kulturalnych, rozrywkowych i sportowych oraz wycieczek fakultatywnych dodatkowo płatnych np.: dyskoteka na pokładzie żaglowca, zwiedzanie Valletty, Comino i Gozo.

Atrakcje 2018 - przypominamy, że 27.06.2018 na Malcie odbywa się słynna - Isle of MTV - coroczny festiwal muzyczny odbywający się na Malcie od 2007 roku. Jest jednym z największych muzycznych festiwali w Europie. Organizatorem festiwalu jest MTV. Follow us on @IsleofMTVMalta !!!

Program fakultatywny

Przykładowy program wycieczek i aktywności dodatkowo płatnych dla chętnych:



Zakwaterowanie

Rezydencja studencka NSTS Campus położona w miejscowości Msida ok. 10 min. spacerem do szkoły. Pokoje 3 – osobowe z klimatyzacją i łazienką. Większość pokoi posiada wyposażony aneks kuchenny. Na terenie Campusu do dyspozycji uczestników 15 metrowy basen i darmowy dostęp do Wi-Fi. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 50 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody.



Świadczenia

Zakwaterowanie: Rezydencja studencka NSTS Campus położona w miejscowości Msida ok. 10 min. spacerem do szkoły. Pokoje 3 – osobowe z klimatyzacją i łazienką. Większość pokoi posiada wyposażony aneks kuchenny. Na terenie Campusu do dyspozycji uczestników 15 metrowy basen i darmowy dostęp do Wi-Fi. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 50 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody.
Wyżywienie: śniadania (opcja HB - dokupienia obiadokolacji w Campusie - 350 PLN/osoba/tydzień - w okresie 23/06-25/08).
Transport: Przelot samolotem linii Air Malta na trasie Warszawa – Malta - Warszawa, zgodnie z rozkładem lotów:
Wylot z Warszawy o 12:30, przylot na Maltę o 15:20.
Wylot z Malty o 08:55, przylot do Warszawy o 11:40.
Zbiórka na 2 godz. przed wylotem na lotnisku Warszawa Chopina przy stanowisku Almaturu. Bagaż podręczny do 10 kg i do 20 kg rejestrowany.
Transfer busem z/na lotnisko na Malcie.
Ubezpieczenie: KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.
Opieka rezydenta w trakcie pobytu (23.06-25.08), realizacja programu.



Informacje praktyczne

CENA NIE OBEJMUJE: dodatkowo płatnego programu fakultatywnego, dopłat do nadbagażu, Tax lokalny (0,50 EUR - dla osób powyżej 18 lat). Sugerowane kieszonkowe w wysokości 250 - 300 Euro na wydatki własne i transport po Malcie; przykładowe ceny: bilet autobusowy ok. 2 EUR/przejazd, zestaw fast food 6 EUR, napój ok. 1,5 EUR. Niezbędne nakrycie głowy oraz ochronny krem do opalania z wysokim filtrem. Prosimy również o zabranie adaptera sieciowego (angielskie kontakty). Adresy podajemy zwykle na 3 dni przed rozpoczęciem imprezy; w celu ułatwienia kontaktu prosimy o podawanie konsultantom sprzedaży adresów poczty elektronicznej (email). Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 50 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody. Rezydent Almatur tylko do 24.08.2019 (później opieka przedstawiciela szkoły). Konieczny ważny paszport lub dowód osobisty.

Obowiązkowa dopłata na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny (15 zł).



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Malta - kurs j. angielskiego NSTS Adult Campus     (skrót: MALTA ADULT CAMPUS NSTS PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
PMCD062222.06 - 06.076399 zł   6114 zł   PromocjaRezerwuj15 dni

Terminy i ceny Malta - kurs j. angielskiego NSTS Adult Campus     (skrót: MALTA ADULT CAMPUS NSTS PAX BB)
Nr grupy Data Cena 
PMCD062222.06 - 13.077999 zł   7714 zł   PromocjaRezerwuj22 dni

kod imprezy: PMCD~MALTA_ADULT_CAMPUS_NSTS_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.