Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Almatur kolonie i obozy
INFOLINIA ALMATUR:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
OBOZY MŁODZIEŻOWE I KOLONIE ALMATUR

Polska - Karkonosze dla aktywnych Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Wycieczki Opactwo Cystersów W Henrykowie Arboretum Wojsławice Karpacz Śnieżka Zamek Czocha Jelenia Góra
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Polska

Polska na weekend

Wycieczki w miejscowości

Opactwo cystersow w henrykowie

Arboretum wojslawice

Karpacz

Sniezka

Zamek czocha

Jelenia gora


Polska - Karkonosze dla aktywnych
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Opactwo Cystersów w Henrykowie - Arboretum w Wojsławicach - Karpacz - Wejście na Śnieżkę - Zamek Czocha - Rafting - Kolorowe Jeziorka - Jelenia Góra

Program

1 dzień:
Wyjazd z poszczególnych miast według rozkładu jazdy. Przejazd do Henrykowa, gdzie znajduje się ufundowany w 1222 r. zespół klasztorny zakonu cystersów. Jest to jedno z najokazalszych i najpiękniejszych założeń barokowych na Dolnym Śląsku. Znajduje się tutaj Księga Henrykowska z pierwszym zdaniem napisanym w języku polskim. Zwiedzanie opactwa, a następnie przejazd do pobliskich Wojsławic słynnych z przepięknego parku, założonego w XIX w. przez śląskiego ziemianina Fritza von Oheimb. Park znany jest przede wszystkim z wiosennego kwitnienia rododendronów, najstarszych i największych w Polsce. W Arboretum rośnie także kilka innych unikatowych okazów, m.in.: cedr turecki, 300-letni cis pospolity, 200-letnia czerwonolistna forma buka pospolitego oraz 100-letnie odmiany klonów palmowych. Czas wolny, a następnie ok. 3 godzinny spacer z przewodnikiem po parku. Przejazd do hotelu w okolicy Karpacza, zakwaterowanie, kolacja* i nocleg.
2 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Karpacza i zwiedzanie Świątyni Wang, zbudowanej w XII wieku w miejscowości Vang w Norwegii, która w Karkonosze została przywieziona w 1842 roku przez króla pruskiego Fryderyka Wilhelma IV. Konstrukcję wykonano bez użycia gwoździ, a snycerka na portalach i kolumnach z kapitelami oraz rzeźby lwów nordyckich są dziełami sztuki potomków Wikingów. Następnie wejście z przewodnikiem górskim na Śnieżkę – najwyższy szczyt Karkonoszy (1602 m n.p.m.). Proponujemy bardzo ciekawy szlak czerwony, który prowadzi przez Dolinę Łomniczki, a wejściu towarzyszą piękne widoki. Odcinek od Orlika do Schroniska nad Łomniczką jest bardzo łagodny i spacerowy. Potem szlak staje się trochę bardziej stromy i wąski, a po deszczu droga może być śliska, więc trzeba być ostrożnym i mieć odpowiednie obuwie. Czas wejścia to około 4 godzin, suma podejść wynosi 810 m, długość to około 6,7 km. Dla tych, którzy chcą szybko i łatwo dotrzeć na szczyt proponujemy wyciąg krzesełkowy - przejazd (ok. 30 min) z Karpacza na Kopę (1342 m n.p.m.) i przejście spacerem do schroniska Śląski Dom, a następnie wejście na Śnieżkę - piękna panorama Sudetów. Następnie zejście na Kopę i zjazd wyciągiem do Karpacza. Zwiedzanie miasta z przewodnikiem, czas wolny. Powrót do hotelu, kolacja*, nocleg.
3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Zamku Czocha. Zamek w XIII wieku był warownią obronną pogranicza polsko- czeskiego, następnie przekształconą w okazałą siedzibę władz Księstwa Świdnicko-Jaworskiego. Z czasem stracił na znaczeniu i stał się siedzibą rodów rycerskich. W zamku znajduje się wiele komnat bogato zdobionych i prezentujących interesującą architekturę wnętrz. Zamek może się pochwalić swoją białą damą – nieszczęśliwą małżonką niegdysiejszego właściciela zamku. Zamek Czocha zamek jest jednym z najpiękniejszych zabytków Dolnego Śląska. Był wielokrotnie wykorzystywany w przemyśle filmowym. Na jego terenie nakręcono wiele filmów m. in. „”Wiedźmin”, „Sensacje XX wieku” oraz serial „Tajemnica twierdzy szyfrów”. Po zwiedzeniu zamku przejazd do Parku Krajobrazowego Doliny Bobru. Czas wolny na lunch i przygotowanie do spływu bezpiecznymi, raftingowymi pontonami po najbardziej dziewiczej polskiej rzece jaką jest Bóbr. Spływ pontonowy to fantastyczna możliwość aktywnego spędzenia czasu w kontakcie z przyrodą, a także przygoda, niezapomniane wrażenia i dawka adrenaliny. Trasa spływu ok. 10 km – ok. 3 godzin. Każdy z uczestników spływu zostanie wyposażony w kamizelkę asekuracyjną i pagaj (wiosło). Powrót do hotelu. Kolacja* i nocleg.
4 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie, przejazd do Rudawskiego Parku Krajobrazowego i wędrówka ścieżką edukacyjną Kolorowe Jeziorka. To ewenement nie tylko na skalę krajową. W roku 2011 Kolorowe Jeziorka zajęły III miejsce w plebiscycie miesięcznika National Geographic Traveler - „7 nowych cudów Polski”. Ścieżka wiedzie wzdłuż zielonego szlaku prowadzącego od Wieściszowic, w kierunku Wielkiej Kopy, do Rędzin. Na trasie umieszczono siedem tablic informacyjnych, prezentujących największe atrakcje tego terenu. Można z nich się dowiedzieć, m.in o historii górnictwa, sposobie w jaki powstały sztolnie i Kolorowe Jeziorka. Przy sprzyjających warunkach, zobaczymy cztery jeziorka: Żółte, Purpurowe, Lazurowe oraz Zielone. Przy czym pierwsze oraz ostatnie pojawia się okresowo. Przejście ścieżki dydaktycznej zajmuje ok. 2 godzin. Jej długość wynosi 3 km, a różnica wzniesień do pokonania to tylko 200 m. Przejazd do Jeleniej Góry. Za sprawą długiej historii, rozpoczętej w 1108 roku, której pozostałościami są liczne zabytki architektoniczne porozrzucane po mieście, reprezentujące wszystkie style łącznie z gotykiem jest ona bardzo interesującym miejscem. Zobaczymy Starówkę z rynkiem, okazałym ratuszem i zabytkowymi kamieniczkami, często zdobionymi motywem jelenia. Czas wolny na lunch. Ok. godz. 14 wyjazd w drogę powrotną.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelu lub pensjonacie o standardzie **/*** w okolicy Karpacza. Funkcjonalnie wyposażone pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania, 3 kolacje dodatkowo płatne (90 zł).
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.
Składka na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny.

Informacje praktyczne

Podana kwota na realizację programu może ulec zmianie i jest rozliczana przez pilota. Koszty pobierane za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich uczestników. Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych. W przypadku warunków atmosferycznych uniemożliwiających wyjście w góry lub spływ pontonowy zostanie zrealizowany program zastępczy (np. zamek Książ, Sztolnie Walimskie, Zgorzelec, Termy w Cieplicach). Prosimy o zabranie odpowiedniego obuwia i ubrania na górskie wędrówki i spływ. Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Gliwic, Opola i Wrocławia. Dopłaty za dojazdy z wybranych miejscowości podane są w rozkładzie jazdy.
Przejazd: Katowice - Karpacz (ok. 300 km) - ok. 5 godz.

Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- kosztów realizacji programu ponoszonych przez uczestnika podczas trwania imprezy: bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, wyciąg, spływ, opłaty lokalne, przewodnicy lokalni, Tour Guide. Koszt – ok. 215 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Polska - Karkonosze dla aktywnych   (skrót: KARKONOSZE DLA AKTYWNYCH PAX BB)
18.06 - 21.06.2020
 4 dni / KPAK0618
922 zł Plan podróżyRezerwuj
03.09 - 06.09.2020
 4 dni / KPAK0903
922 zł Plan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KPAK~KARKONOSZE_DLA_AKTYWNYCH_PAX_BB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.