Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Chorwacja - Crikvenica - Adriatyk Water Camp Wakacje

bezpieczne
podróże
OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Skorzystaj z wyszukiwarki
Obozy Crikvenica
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Chorwacja

Morze

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Crikvenica

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Crikvenica


Chorwacja - Crikvenica - Adriatyk Water Camp (wiek 14-18)
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Zapraszamy Was do Crikvenicy - tu czekają na Was wakacje marzeń. Lazurowy, ciepły Adriatyk, morskie pejzaże, długie plaże odznaczone niebieską flagą i bujna roślinność tworzą wyjątkowy charakter kurortu. Poznajcie go z nami. Tu góry spotykają się z morzem, a doskonale zagospodarowane plaże zachęcają do wypoczynku i rekreacji. W centrum miasteczka kryje się przed turystami kameralny port jachtowy i plątanina uliczek ze sklepikami z rękodziełem i suwenirami, kawiarenkami i marketami. Za miastem natraficie na stworzony z krzewów laurowych "śródziemnomorski labirynt miłości". Jednym słowem - tu czeka na Was prawdziwie wakacyjny klimat - doskonały na lato. Pełen chill i luz sprawią, że zrelaksujecie się za wszystkie czasy. Nasz team będzie dbał o to, abyście dobrze się bawili. Czeka na Was wiele przygotowanych przez nas atrakcji. Będzie poznawanie klimatycznej Crikvenicy, spacery długą, nadmorską promenadą, kąpiele morskie i słoneczne. Miłośnicy sportów wodnych także nie będą zawiedzeni. Będą mogli popływać na rowerkach wodnych lub spędzić czas na wodnych dmuchańcach (dodatkowo płatne), których jest tu ogromny wybór. Wspólnie przygotujemy się do flash moba - spontaniczny taniec uliczny - czemu nie, zwłaszcza w wakacyjnej atmosferze. Będzie też konkurs na najśmieszniejsze obozowe zdjęcie - dla najlepszego fotografa nagroda gwarantowana. Pobawicie się na hawaii party - będzie duża dawka muzyki i pozytywnej energii. Szum fal i rozgwieżdżone niebo stworzą wyjątkową atmosferę nocnego "beach party". A do tego: karaoke, kalambury, rozgrywki w darta. Na plaży pogracie w badmintona i piłkę plażową, a w morzu pościgacie się na materacach i na flamingach. Chętnych zaprosimy na poranny jogging wzdłuż plaży i na chwilę porannej medytacji. Będziecie mogli skorzystać z proponowanych przez nas imprez i wycieczek fakultatywnych.

Program

Water Camp (14-18 lat)
Woda jest Twoim żywiołem i czujesz się w niej jak ryba? Jeśli tak, to ten obóz jest dla Ciebie! Oferujemy bogaty, wakacyjny wachlarz wodnych propozycji. Doskonalenie pływania w ciepłych wodach Adriatyku, nauka nurkowania z użyciem sprzętu ABC (płetwy, maska, rurka), nurkowanie na orientację – to tylko część naszych propozycji. Przez chwilę poczujesz się jak bohater ze „Słonecznego Patrolu”. Nauczysz się jak używać bojki SP w rożnych sytuacjach. Poznasz różne metody holowania człowieka w wodzie zarówno ze sprzętem jak i bez, oraz zapoznasz się z podstawami pierwszej pomocy. Te umiejętności wykorzystasz w symulowanej akcji ratunkowej na wodzie. Czeka Cię także plażowanie, wyścigi na rowerach wodnych i dmuchanych materacach. Poza zajęciami wodnymi, będzie czas na leżing, plażing, smażing oraz spacery o zachodzie słońca. Dla chętnych proponujemy poranny jogging i ćwiczenia wzmacniające. Z nami nie będziesz się nudził!

Dzień 1:
Wyjazd z Polski zgodnie z rozkładem jazdy. Przejazd przez Czechy, Austrię, Słowenię w stronę Chorwacji. Podczas przejazdu przewidywane są postoje.
Dzień 2:
Przyjazd do Crikvenicy w godzinach porannych. Złożenie bagaży w wyznaczonym miejscu. Wyjście na miasto, zapoznanie się z okolicą. Obiad, zakwaterowanie. Zajęcia w wodzie, rozpływanie, doskonaleni techniki pływania oraz zapoznanie się ze sprzętem Zebranie organizacyjne. Zapoznanie się uczestników z regulaminem obozu, regulaminem hotelu, omówienie planu obozu, zapisy na wycieczki fakultatywne. Kolacja. Wieczorne poznawanie kurortu.
Dzień 3:
Śniadanie. Zapoznanie się z technikami korzystania ze sprzętu sprzętem ABC oraz bojką SP. Nurkowanie na orientację. Chillowanie na plaży. Obiad i sjesta. Wyjście do Aquarium w centrum Crikvenicy – cena ok. 5 EUR. Powrót na kolację. Wieczorna dyskoteka oraz wyjście na miasto.
Dzień 4:
Poranny rozruch. Śniadanie, całodniowy rejs statkiem na chorwackie wyspy. Na wyspie Krk zwiedzanie miejscowości Baška i czas wolny na kąpiele w morzu. Obiad na statku i rejs na wyspę Rab. Zwiedzanie stolicy wyspy. Słońce i relaks. Cena ok. 45 EUR. Kolacja
Dzień 5:
Śniadanie, wyjście do Adrenalia Parku – cena ok. 5 EUR. Obiad i sjesta. Gry i zabawy sportowe i rekreacyjne. Zapoznanie się z podstawami ratownictwa wodnego. Kolacja i talent show.
Dzień 6:
Śniadanie, Całodniowa wycieczka do jednej z najsłynniejszych jaskiń świata -Jaskinia Postojna- mającej blisko 20 km podziemnych sal i korytarzy. Trasa turystyczna biegnie starym korytarzem rzeki Pivki, którą pokonuje się pieszo lub kolejką elektryczną. Cena ok. 52 EUR. Kolacja
Dzień 7:
Śniadanie i całodniowa wycieczka do jednego z najpiękniejszych chorwackich Parków Narodowych, wpisanego na Listę UNESCO. Ten niezwykły park to 16 turkusowych jezior położonych Kolacja i następnie tańce na „ beach party”.
Dzień 8:
Śniadanie. Plażowanie, opalanie, kąpiele morskie, wyścigi na materacach. Odegranie sceny ratowniczej jak ze „Słonecznego Patrolu” Obiad i sjesta. Gra terenowa. Kolacja oraz wyjscie na miasto – flash mob.
Dzień 9:
Śniadanie i wykwaterowanie. Złożenie bagaży w wyznaczonym miejscu. Ostatni spacer po mieście, czas na zakup pamiątek. Obiad i wyjazd w drogę powrotną do kraju. Przejazd przez Chorwację, Słowenię i Austrię.
Dzień 10:
Kontynuacja przejazdu przez Czechy. Powrót do kraju w godzinach porannych.

Program fakultatywny

Festiwal kolorów – plaża, szum fal, wschód słońca, muzyka i taniec w chmurze kolorowego pyłu. Cena 6 EUR lub 30 PLN .
Atrakcje Crikvenicy:
Adrenalia Park: trasy parku linowego, zip line, painball. Cena zależnie od wieku i wybranej atrakcji od 10 do 30 EUR.
Aquarium: rekiny, koniki morskie, ośmiornice piranie i homary – poznaj podwodny świat. Cena ok. 5 EUR.
Wypożyczenie roweru elektrycznego: 3-4 godzina przejażdżka po miasteczku. Cena ok. 25 EUR.
Wyspa Krk – rejs na „zieloną” wyspę malowniczej Zatoki Kvarneńskiej, jedną z najczęściej odwiedzanych wysp Chorwacji. Zwiedzanie kameralnego miasteczka Vrbnik – malowniczo położonego na nadmorskim klifie, skąd rozpościera się widok na całą Riwierę Crikvenicką. Relaks i morska bryza.Cena ok. 20 EUR.
Wyspa Krk-Rab – całodniowy rejs statkiem na chorwackie wyspy. Na wyspie Krk zwiedzanie miejscowości Baška i czas wolny na kąpiele w morzu. Obiad na statku i rejs na wyspę Rab. Zwiedzanie stolicy wyspy. Słońce i relaks. Cena ok. 45 EUR.
Jaskinia Postojna – całodniowa wycieczka do jednej z najsłynniejszych jaskiń świata, mającej blisko 20 km podziemnych sal i korytarzy. Trasa turystyczna biegnie starym korytarzem rzeki Pivki, którą pokonuje się pieszo lub kolejką elektryczną. Cena ok. 52 EUR.
Plitwickie Jeziora – całodniowa wycieczka do jednego z najpiękniejszych chorwackich Parków Narodowych, wpisanego na Listę UNESCO. Ten niezwykły park to 16 turkusowych jezior położonych tarasowo i połączonych ze sobą niezliczoną ilością wodospadów. Cena ok. 57 EUR.

Zakwaterowanie

Hotel Riviera *** - położony nad samym morzem, w spokojnej dzielnicy Crikvenicy, w odległości ok. 2 km od centrum miasteczka, do którego prowadzi deptak spacerowy biegnący wzdłuż plaży. W okolicy hotelu znajduje się sklep spożywczy, restauracje, pizzeria, kręgielnia, boisko do gry w piłkę nożną i koszykówkę, wypożyczalnia sprzętów wodnych. Uczestnicy będą zakwaterowani w pokojach 2-5 osobowych z łazienkami i klimatyzacją. Do dyspozycji uczestników: restauracja z widokiem na morze, recepcja, sala telewizyjna, taras.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 8 noclegów
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w restauracji hotelowej, w formie bufetu. Do śniadania podawana jest kawa, herbata, mleko, do pozostałych posiłków woda. Pierwszy posiłek: obiad w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: obiad w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną (zastępujący kolację).
Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie: Signal Iduna Polska TU S.A.: KL - 60.000 EUR (rozszerzone o COVID-19, kwarantannę i choroby przewlekłe), NN W - 15.000 PLN , BP - 1000 PLN .
Opieka pedagogiczna, opieka ratownika wodnego. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Zalecane kieszonkowe ok. 150 EUR + plus kwota na wybrane imprezy fakultatywne. Z uwagi na kamienisto-żwirową plażę, należy zabrać buty do wody. Wieczorne wyjścia na dyskoteki, tylko dla uczestników powyżej 16 roku życia. Doba hotelowa zaczyna się o godz. 16.00, a kończy o godz. 09.00. Podczas oczekiwania na zakwaterowanie oraz po wykwaterowaniu w ostatnim dniu pobytu uczestnicy składają bagaże we wskazanym przez opiekunów miejscu.

Ze względu na sytuację epidemiologiczną uczestnicy muszą się liczyć z obowiązkiem dostosowania
się do aktualnych wytycznych i ograniczeń wprowadzonych w danym kraju. Prosimy o śledzenie informacji zamieszczanych na stronach internetowych MSZ: https://www.gov.pl/web/dyplomacja/chorwacja

Do przekroczenia granic konieczny jest ważny paszport lub dowód osobisty. Przejazd autokarem na trasie Cieszyn – Crikvenica (ok. 900 km) ok. 13 godzin. Trasa przejazdu: Czechy, Austria, Słowenia. Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz 8:00. Walutą w Chorwacji jest kuna 1 EUR – ok. 7,5 kun.
Informacje o cenie


Cena nie zawiera:
- opłat na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny i Turystyczny Fundusz Pomocowy - 20 zł,
- opłaty klimatyczno-administracyjnej 15 EUR,
- kaucji w wysokości 20 EUR, która zwracana jest w dniu wylotu, o ile nie zostały wyrządzone szkody w hotelu,
- programu fakultatywnego, wstępów do dyskotek i innych kosztów nie ujętych w ofercie,
- posiłków i napojów podczas przjazdu,
- dopłat do nadbagażu,
- dodatkowych ubezpieczeń.
Rekomendujemy wykupienie ubezpieczenia kosztów rezygnacji z podróży oraz ubezpieczenia kosztów przerwania imprezy turystycznej, które w określonych w warunkach ubezpieczenia sytuacjach, umożliwią odzyskanie części lub całości wniesionej kwoty.
Stawki za dodatkowe ubezpieczenie:
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID i kwarantanną – 4,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów rezygnacji z podróży z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 6,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID i kwarantanną – 2,4% ceny imprezy
Ubezpieczenie kosztów przerwania imprezy turystycznej z COVID, kwarantanną i chorobami przewlekłymi – 3,4% ceny imprezy
Ogólne warunki ubezpieczenia. https://www.almatur.pl/public/owu/owu_si_kit.pdf


» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Chorwacja - Crikvenica - Adriatyk Water Camp   (skrót: CHORWACJA CRIKVENICA ADRIATYK WATER CAMP 2022 PAX FB)
05.07 - 15.07.2022
 11 dni / KROC0705
2899 zł   2499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
13.07 - 23.07.2022
 11 dni / KROC0713
2899 zł   2499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
21.07 - 31.07.2022
 11 dni / KROC0721
2899 zł   2499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
29.07 - 08.08.2022
 11 dni / KROC0729
2899 zł   2499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
06.08 - 16.08.2022
 11 dni / KROC0806
2899 zł   2499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj
14.08 - 24.08.2022
 11 dni / KROC0814
2899 zł   2499 zł PromocjaPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: KROC~CHORWACJA_CRIKVENICA_ADRIATYK_WATER_CAMP_2022_PAX_FB



NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna i studencka, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę wycieczek objazdowych oraz pobytowych. Biuro podróży Almatur propaguje aktywny sposób wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze, tak aby sprostać najbardziej wyszukanym gustom i upodobaniom naszych klientów. Jeśli macie Państwo wielu przyjaciół i życzenia szczególne, biuro podrózy Almatur również chętnie je zaspokoi realizując każdy, zlecony program wyjazdu. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając - chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, kolonie to wakacyjne bezstresowe obozy młodzieżowe i kolonie, klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie oraz wycieczki objazdowe.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogš być, np. adres IP Twojego urzšdzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urzšdzeniach Użytkowników, o ile pozwolš one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatnoœci.
pfr    Subwencja PFR