Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kolonie i obozy młodzieżowe

Łeba - Klub Urwisa Łebskie wakacje

JAKIE ATRAKCJE NAS CZEKAJĄ ...
W trakcie pobytu na Państwa pociechy czeka wiele różnorodnych zajęć sportowych i rekreacyjnych, gier, zabaw, konkursów, zajęć artystycznych, oraz dyskotek. Nie zabraknie również plażowania i kąpieli pod czujnym okiem ratowników. Uczestnicy udadzą się na całodzienną wyprawę na jedyne i niepowtarzalne Ruchome Wydmy znajdujące się w Słowińskim Parku Narodowym, wycieczkę dopełni podróż kolejką bajkową. Łeba to jedna z najładniejszych i najczęściej odwiedzanych miejscowości nad Bałtykiem położona na obrzeżach Słowińskiego Parku Narodowego. Szerokie, piaszczyste plaże, jeziora w sąsiedztwie lasów oraz unikalne ruchome wydmy tworzą wyjątkowe walory uzdrowiskowe i rekreacyjne. Łeba to najlepsze miejsce na niezapomniane wakacje. W okolicy znajdują się dobrze oznakowane ścieżki rowerowe dające możliwość atrakcyjnych wypraw.

Program
ŁEBSKIE WAKACJE Klub Urwisa
(7-11 lat)
Dzień integracji – aby czas na koloniach upłynął w fantastycznej i przemiłej atmosferze wszyscy uczestnicy muszą się poznać. Pomogą im w tym gry i zabawy integracyjne, sportowe i zespołowe, dzięki którym nauczą się współdziałać w zespole jakim jest grupa kolonijna. Na czas kolonii w Łebie rodziną Państwa pociech będą koleżanki i koledzy, z którymi stworzą kolonijną atmosferę, wspólnie śmiejąc się i bawiąc.
Dzień nadmorskiego szaleństwa – po integracji i zapoznaniu się z okolicą zorganizujemy uczestnikom plażowy konkurs „Piaskowi architekci” na najpiękniejszą budowlę. Zobaczymy, który z kolonistów ma w sobie „żyłkę” budowniczego. Następnie odbędą się Neptunalia i Chrzest Kolonistów zakończony kolorowym korowodem.
Dzień sprawności ciała i umysłu – ten dzień upłynie pod znakiem sportów „extremalnych”. Dzieci zmierzą się z mini ścianką wspinaczkową, mini parkiem linowym, trampolinami. Popołudniowe Kalambury zapewnią uczestnikom karkołomną wspinaczkę na intelektualne szczyty.
Dzień dobrych wiadomości – wcielając się w kreatywnych artystów Państwa pociechy wykonają pocztówkę z kolonii w Łebie, którą wspólnie zaadresujemy i wyślemy do Państwa załączając „gorące pozdrowienia” znad morza. Popołudniem zorganizujemy wielkie ognisko z pieczeniem kiełbasek, śpiewaniem piosenek oraz konkursami.
Dzień morskiej przygody – całodzienna wyprawa na jedyne i niepowtarzalne Ruchome Wydmy znajdujące sie w Słowińskim Parku Narodowym. Uczestnicy przejadą się kolejką bajkową oraz poszukają drogi do serca zielonego labiryntu w największym w Polsce Labirynt Parku.
Dzień zabaw językowych – ”Kolonijna Wieża Babel” pozwoli zapoznać się z podstawowymi słówkami w różnych językach świata związanych z wakacjami. Czy łatwo będzie się dogadać? Przekonamy się!!! Popołudnie poświęcimy na przygotowania do wyborów Miss i Mistera kolonii. Zwycięzcy otrzymają słodkie nagrody.
Dzień plażowej olimpiady – zabawy i śmiechu nie zabraknie, gdyż dzień upłynie na sportowej rywalizacji. Uczestnicy wezmą udział w konkurencjach takich jak: wyścigi w workach, dwa ognie, ringo, skok bez tyczki, czerpanie wody sitkiem, bieg z przeszkodami, czołganie po piasku itp. Odprężeniem po tak wyczerpującym dniu będą Piżamowe Party oraz radosne karaoke.
Dzień talent show – aby najlepiej wypaść na scenie Kolonijnego Talent Show trzeba się porządnie zrelaksować. Proponujemy więc na początek aerobik z elementami tańca, następnie grę w „ping ponga” na okrągło i zabawę w „małpim gaju”. Na koniec dnia każdy z kolonistów będzie miał okazję zaprezentować swój talent wokalny, taneczny, sportowy bądź inny, w którym czuje się najlepiej w zabawie Talent Show. Nagrody gwarantowane!
Dzień spontanu, czyli czego dusza zapragnie – wycieczka rowerowa po okolicy, turniej piłkarzyków, zabawa w namiocie gier, x-boxy, cymbergaje. Plażowanie i opowiadanie dowcipnych historyjek związanych z kolonijnym życiem. Bajkowy Quiz z nagrodami. Rysunki postaci z bajek. Pamiątkowe zdjęcia i kapitalna dyskoteka pt. „Do zobaczenia za rok!”
Program fakultatywny

Łeba Park Dinozaurów - fantastyczna przygoda w przeszłość, aż do epoki kredy - cena ok.: 75 zł
Labirynt Park – największy naturalny labirynt w Polsce - cena ok.: 60 zł
Gdańsk - zwiedzanie z przewodnikiem najważniejszych zabytków Gdańska - cena ok.: 155 zł

Zakwaterowanie

10 noclegów w Ośrodku kolonijnym „Słoneczko” położonym w Łebie, na ogrodzonym, bezpiecznym terenie około 350 m od plaży. Pokoje 4-, 5-, 6-osobowe z pełnym węzłem sanitarnym, wyposażone w tapczany jednoosobowe (część pokoi z jednym łóżkiem piętrowym), szafę, szafki nocne, stolik, krzesła.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów w Ośrodku kolonijnym „Słoneczko” położonym w Łebie.
Do Waszej dyspozycji: klimatyzowana stołówka i bogata infrastruktura rekreacyjna: mini golf, namiot gier (cymbergaje, hokej, piłkarzyki), outdoor fitness- siłownia plenerowa, trampolina (małpi gaj, mini ścianka wspinaczkowa), 2 boiska z syntetyczną nawierzchnią, 3 boiska plażowe, sala gimnastyczna, zadaszony krąg ogniskowy, sala dyskotekowa, Console Room (profil sportowy – m.in. X-box Kinect, mata taneczna), 4 świetlice z TV, gabinet lekarski, sklepik, rowery. W odległości ok. 150 m Rolkowisko i boiska Orlik.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki + podwieczorek) w stołówce ośrodka. Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany do stolika. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną.
Transport: autokarem turystycznym.
Ubezpieczenie: NNW - 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna, opieka ratownika, zajęcia sportowe, bilety wstępu do zwiedzanych obiektów, realizacja programu, materiały do zajęć.

Informacje praktyczne
Program będzie zrealizowany w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników.
Na obóz należy zabrać: stroje sportowe, strój kąpielowy, nakrycie głowy, krem z filtrem przeciwsłonecznym, mały plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę, polar. Wszystkie zajęcia odbywać się będą z zastosowaniem wszelkich niezbędnych elementów zapewniających bezpieczeństwo. Prosimy pamiętać o zabraniu wypełnionej karty kwalifikacyjnej z wpisanym numerem PESEL oraz o podpisaniu bagaży podróżnych dzieci.

Ośrodek Kolonijno-Wczasowy Słoneczko 84-360 Łeba ul. Brzozowa 14 tel. 59 8661564
Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 19.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 19.00, wyjazd nie później niż o godz. 07.00.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- opłat za program fakultatywny,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny - 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy - 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Łeba - Klub Urwisa Łebskie wakacje   (skrót: LEBA SLONECZKO KU 2022 PAX FB)
10.08 - 20.08.2022
 11 dni / CPOK0810
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróżyRezerwuj

kod imprezy: CPOK~LEBA_SLONECZKO_KU_2022_PAX_FB
Łeba jest miastem położnym na Wybrzeżu Słowińskim w województwie pomorskim. Ten nadmorski kurort stał się jednym z najpiękniejszych zakątków nad polskim wybrzeżem. Dzięki długiej, szerokiej i piaszczystej plaży, oraz cudownym widokom zachodzącego słońca, Łeba z roku na rok zrzesza tysiące turystów, pragnących wypocząć, ale i aktywnie spędzić swój czas. Słynie przede wszystkim ze Słowińskiego Parku Narodowego, w którym znajdują się jedyne w Europie, Ruchome Wydmy, do których dotrzeć można pieszo, rowerem, promem lub spacerując brzegiem morza. W pobliżu znajdują się dwa Jeziora Łebsko i Sarbsko, oddzielone od morza wydmami. Miasteczko pełne jest kawiarenek, restauracji czy dyskotek, a jego niesamowity klimat podziwiać można spacerując słynnym deptakiem. Warto wybrać się do niedaleko położonej we wsi Stilo Latarnii Morskiej, aby podziwiać z niej przepiękną panoramę widoku na morze. W centrum warto udać się do Portu i wybrać się na rejs statkiem, z szalonym piratem. Dla młodszych ale i starszych mamy Park Dinozaurów, Dom Strachów, Fokarium, Oceanarium, Piernikowy Domek do Góry Nogami czy różne Parki Rozrywki. Nie można by było pominąć znajdującego się tuż przy samej plaży Zamku Neptun, który obecnie pełni rolę hotelu, ale i tak jego widok na tle zachodzącego słońca zapiera dech w piersiach. Dlatego Łeba jest idealnym miejscem na spędzanie tam swojego letniego wypoczynku!
Kolonie nad Morzem Bałtyckim to prawdziwa "klasyka" polskich wakacji dla młodzieży. Bałtyk jako najmłodsze z europejskich mórz od lat przyciąga miłośników aktywnego wypoczynku oraz zagorzałych fanów leniuchowania. Tutaj każdy znajdzie coś dla siebie, a gdy piękne, otoczone lasami piaszczyste plaże zagwarantują rozrywkę i wypoczynek niemal każdego dnia. Obóz nad morzem oferuje wiele możliwości spędzenia wolnego czasu. To okazja do uprawiania sportów wodnych, jedzenia pysznych ryb, lodów i gofrów, zwiedzania morskich latarnii i miasteczek. Dodajmy do tego unikalny klimat, mający zbawienny wpływ na zdrowie turystów, a wciąż wymienimy tylko niektóre z zalet tego regionu. Co więcej wakacje dla dzieci nad Bałtykiem z naszej oferty obejmują nie tylko obozy rekreacyjne, ale również liczne kolonie tematyczne: obozy dla graczy, podróżnicze, jeździeckie, k-popowe, snajperskie, taneczne, rowerowe, pływackie, windsurfingowe, czy plastyczne. Czyste powietrze, atmosfera nadmorskich miejscowości, a przy tym malownicze okolice sprzyjają rozwijaniu pasji, nawiązywaniu znajomości i zachowaniu pozytywnych wspomnień.




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR