Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
Infolinia Almatur  +48 42 637 11 22  pn-pt  godz.10-17

Kolonie i obozy, wakacje 2022

kolonie i obozy
wakacje
KOLONIE I OBOZY PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE KONTAKT
menuKolonie i obozy
infoliniawyszukiwarka
Skorzystaj z wyszukiwarki
Kolonie i obozy młodzieżowe

Murzasichle - Klub Urwisa Akademia Przygody


W 10 dni dookoła Tatr

Klub Urwisa - Akademia Przygody (7-11 lat)

Szukasz miejsca na bezpieczne i pełne radości wakacje dla swojego dziecka? Wybierz Klub Urwisa w Murzasichlu idealną kolonię dla łazików w bezpośrednim sąsiedztwie gór. Tatrzańska Akademia Przygody to doskonały sposób na połączenie aktywnego wypoczynku z nauką i zabawą. Podarujemy dzieciom niezapomniane przygody, a jednocześnie możliwość rozwoju oraz kształtowania własnego charakteru. Program pobytu jest tak ciekawy, że Wasze dziecko na pewno nie będzie się nudzić. Wychowawca uczestniczy w życiu każdego kolonisty przez 24 h na dobę. Bierze udział z grupą w zajęciach, spożywa posiłki razem z dziećmi. Pomaga w codziennych czynnościach takich jak: utrzymanie higieny, czystości w pokoju, organizuje im czas wolny. Dzieci, poprzez aktywny udział w grach i zabawach, będą rozwijać wiele umiejętności, poszerzać swoje horyzonty oraz integrować się z innymi. Dołożymy starań, aby wyjazd Państwa dziecka był udany i pozostawił same miłe wspomnienia oraz zachęcił do kolejnych wyjazdów. Nasz obóz rozbudzi dziecięcą wyobraźnię i pozwoli przeżyć emocje, które wspominane będą przez długi czas.

Program
Program kolonii pod hasłem „W 10 dni dookoła Tatr” oparty jest na poznawaniu otaczającego świata poprzez zabawę, rozwijanie uzdolnień oraz samodzielne podejmowanie działań pod czujnym okiem wyspecjalizowanej, kreatywnej i odpowiedzialnej kadry pedagogicznej. Poprzez aktywne uczestnictwo w zabawach dzieci zdobywać będą odznaki tj. znawca region(ukazującą tatrzański folklor, kulturę i tradycję), kolorowa kredka (stymulującą wyobraźnię, ukazującą różne techniki plastyczne), przyrodnik (przybliżającą florę i faunę najbliższej okolicy), łazik (zachęcającą do uczestnictwa w wycieczkach), sportowiec (kształtującą współdziałanie w zespole). Wszystko zamknie odznaka małego kolonisty. W trakcie pobytu m.in. spacery po tatrzańskich dolinach, wycieczki górskie, odwiedzanie ciekawych miejsc w Zakopanem, wizyta w Aquaparku, spotkanie z prawdziwym góralem. Ponadto turnieje sportowe, konkursy, gry i zabawy, projekcje filmów, dyskoteki, ognisko z pieczeniem kiełbasek.
Program fakultatywny

Termy Chochołowskie. Cena 80 PLN.
Pieniny: spływ przełomem Dunajca. Cena 120 PLN.
Rafting. Cena 130 PLN.
Off-road. Cena 130 PLN.
Energylandia. Cena 170 PLN.
Park Linowy Junior. Cena 80 PLN.
Paintball. Cena 100 PLN.

Zakwaterowanie

10 noclegów. Willa „Tatry” położona w przepięknej miejscowości Murzasichle obok Zakopanego. Lokalizacja obiektu sprzyja wypoczynkowi w ciszy i spokoju oraz planowaniu atrakcyjnych wycieczek po okolicy. Pokoje 3-, 4-osobowe z łazienkamii TV. Na terenie obiektu: świetlica, sala telewizyjna, plac zabaw dla dzieci, boisko do siatkówki i miejsce na ognisko, bezprzewodowy dostęp do internetu. Teren ogrodzony i monitorowany.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 10 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki z napojami plus podwieczorek, serwowane w stołówce ośrodka). Śniadania i kolacje w formie bufetu, obiady serwowane. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. W trakcie całodziennych wycieczek lunch pakiet.
Transport: autokar turystyczny.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka pedagogiczna. Realizacja programu.

Informacje praktyczne
Kolejność zajęć ustali kadra obozu w zależności od pogody i predyspozycji psychofizycznych uczestników.
Możliwość przesiadki na trasie przejazdu.
Należy zabrać ze sobą: legitymację szkolną, nakrycie głowy, krem z filtrem UV, wygodne buty na piesze wycieczki i do uprawiania sportu, klapki na basen, dres sportowy, mały plecak na wycieczki, nieprzemakalną kurtkę, ciepły sweter lub polar, strój sportowy.
Wszelkie życzenia dotyczące zakwaterowania będą rozpatrywane w miarę możliwości.
Prosimy pamiętać o zabraniu wypełnionej karty kwalifikacyjnej z wpisanym numerem PESEL oraz o podpisaniu bagaży podróżnych dzieci.
Na kolonii dzieci nie korzystają z urządzeń elektronicznych. Telefony oddają do depozytu - mogą korzystać z nich raz dziennie.
Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 19.15. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 07.45.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz. 19.00, wyjazd nie później niż o godz. 07.45.
Informacje o cenie

Cena nie obejmuje:
- dopłat za transport z miast wyszczególnionych w planie podróży,
- opłat za program fakultatywny,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Gwarancyjny – 2 zł,
- obowiązkowej składki na Turystyczny Fundusz Pomocowy – 2 zł.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » Warunki promocji     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny:   Murzasichle - Klub Urwisa Akademia Przygody   (skrót: MURZASICHLE KLUB URWISA 2022 PAX FB)
08.08 - 18.08.2022
 11 dni / OPOM0808
Impreza w trakcie realizacjiPlan podróżyRezerwuj
19.08 - 29.08.2022
 11 dni / OPOM0819
Sprzedaż zakończonaPlan podróży

kod imprezy: OPOM~MURZASICHLE_KLUB_URWISA_2022_PAX_FB
Murzasichle jest miejscowością podhalańską położoną w województwie małopolskim. Miejscowość popularna jest głównie w okresie zimowym, gdyż znajduje się w niej wiele ośrodków, wyciągów czy stacji narciarskich, oferujących swoje usługi w czasie ferii zimowych. Miejsce to słynie i pozwala na uprawiania rożnego rodzaju sportów zimowych, jak np. jazdy na nartach czy desce. Podczas pobytu w Murzasichlu, nie można pominąć skosztowania tradycyjnej kuchni podhalańskiej, czy wybrania się do tamtejszych muzeów, w celu przybliżenia sobie podhalańskiego stylu i tradycji.
Szukasz pięknych krajobrazów? Chcesz obcować z dziką naturą, przebywając w rozległych lasach i w okolicach malowniczych jezior? A może interesuje Cię pokonywanie szlaków turystycznych? Kolonie w Tatrach będą strzałem w dziesiątkę. W tym regionie możesz podziwiać wspaniałe, górskie jeziora, potężne wodospady, wyniosłe szczyty i bystre potoki. Przeżyjesz przygodę rodem z filmu, wyruszając na tatrzański szlak i obserwując fantastyczne formy i bramy skalne, rozległe polany, wąwozy, jaskinie, urwiska i zbocza. Tak wyjątkowe okoliczności przyrody sprawiają, że nasze obozy dla dzieci i młodzieży w Tatrach oferują przede wszystkim aktywny wypoczynek. Poza licznymi jeziorami, rozległymi lasami, a także tajemniczymi podziemiami, można zapoznać się tutaj z wciąż żywym pasterstwem i związanymi z nim obrzędami. Na wielu polanach w okresie od wiosny do jesieni można więc zobaczyć pasące się owce, a także spróbować tradycyjnych wyrobów z mleka owczego. Do dyspozycji turystów pozostają również liczne muzea, restauracje, targowiska, obiekty sakralne, oraz inne, obowiązkowe punkty wycieczek, jak np. zakopiańskie Krupówki i słynna skocznia narciarska Wielka Krokiew.

Warto wiedzieć

Paintball to taktyczna gra zespołowa, w której dwie drużyny strzelają do siebie kulkami z farbą przy pomocy broni pneumatycznej. Każda rozgrywka odbywa się według scenariusza. Gracze realizują różne misje: ataki na posterunki, patrole terenu, zdobywanie informacji i rekwizytów, misje snajperskie, akcje obrony i ewakuacji.

Off road to sport motorowy, polegający na jeździe po nieutwardzonych drogach z przeszkodami, przy użyciu pojazdów takich jak quad, suv, skuter śnieżny, motocykl crossowy lub enduro. Podczas jazdy pokonuje się strone podjazdy, doły błotne, tereny pokryte wodą i trawersy (jazda w zdłużnym przechyle).

Park linowy to wędrówka po linach rozwieszonych między drzewami. Uczestnik zabawy dla bezpieczeństwa ma założony kasek i specjalną uprząż, pozwalająca na przypinanie się do lin zabezpieczających trasę. Podczas spaceru pokonuje drewniane mostki, sznurowane tunele, drewniane drabinki oraz wykonuje efektowne zjazdy na linie między drzewami przy pomocy tyrolki.




NASZA OFERTA
POLECAMY
DLA KLIENTA
INFORMACJE
Biuro Podróży Almatur
BPiT Almatur Łódź sp. z o.o.
90-417 Łódź, ul. Piotrkowska 59
tel. (42) 637 11 22
tel. (42) 632 93 73
fax. (42) 637 11 85
mail: lodz@almatur.pl
Biuro Podróży Almatur powstał w 1956 r jako biuro wyspecjalizowane w obsłudze ruchu turystycznego środowiska akademickiego. Do dziś głównymi Klientami naszego biura jest młodzież szkolna, dzieci i studenci, chociaż w swojej ofercie mamy oczywiście propozycje dla wszystkich. Mamy bardzo szeroką ofertę na obozy, kolonie, obozy młodzieżowe i wycieczki objazdowe. Biuro Podróży Almatur propaguje aktywne, rekreacyjne oraz sportowe formy wypoczynku, choć nie brakuje nam imprez o innym charakterze. Nie zapomnieliśmy również o tych, którzy w wakacje wypoczywając, chcieliby odpoczywać na obozach młodzieżowych czy koloniach dla dzieci. Bogata oferta kolonii i obozów młodzieżowych na naszych stronach to już tradycja - do wyboru, obozy sportowe w Polsce i za granicą. Bogate obozy rekreacyjne, sportowe, kolonie dla dzieci to bezstresowe wakacje. Obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci to klucz do sukcesu naszych imprez! Zainteresowanym obozami młodzieżowymi i koloniami letnimi polecamy nasz dział obozy młodzieżowe i kolonie dla dzieci oraz wycieczki objazdowe. Zapraszamy na obozy i kolonie letnie.

Klauzula informacyjna: Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.
pfr    Subwencja PFR