Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Oferty letnie Obozy młodzieżowe Zagranica Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje

Obozy młodzieżowe Zagranica

Obozy młodzieżowe

Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Fit&FunBułgaria - Złote Piaski - Obóz Fit&Fun12 dni
Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Fun&Dance - Rekreacja (16-18 lat)Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Fun&Dance - Rekreacja (16-18 lat)12 dni
Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Rekreacyjny - Wylot WarszawaBułgaria - Złote Piaski - Obóz Rekreacyjny - Wylot Warszawa11, 12 dni
Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Sun&Fun - Rekreacja (13-15 lat)Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Sun&Fun - Rekreacja (13-15 lat)12 dni
Chorwacja - Crikvenica - Obóz aktywnyChorwacja - Crikvenica - Obóz aktywny12 dni
Chorwacja - Crikvenica - Obóz rekreacyjnyChorwacja - Crikvenica - Obóz rekreacyjny12 dni
Chorwacja - Crikvenica - Obóz zumbaChorwacja - Crikvenica - Obóz zumba12 dni
Czarnogóra - Ulcinj - Obóz rekreacyjnyCzarnogóra - Ulcinj - Obóz rekreacyjny12 dni
Grecja - Skotina - RekreacjaGrecja - Skotina - Rekreacja13 dni
Malta - Gzira - obóz rekreacyjnyMalta - Gzira - obóz rekreacyjny8 dni
Węgry - Hajduszoboszlo Obóz Wodna rekreacjaWęgry - Hajduszoboszlo Obóz Wodna rekreacja11 dni
Włochy - Cesenatico - kolonia  rekreacyjnaWłochy - Cesenatico - kolonia rekreacyjna10, 11 dni
Włochy - Cesenatico - kolonia język angielskiWłochy - Cesenatico - kolonia język angielski10, 11 dni
Włochy - Cesenatico - kolonia język włoskiWłochy - Cesenatico - kolonia język włoski10, 11 dni
Włochy - Cesenatico - kolonia taneczna - zumbaWłochy - Cesenatico - kolonia taneczna - zumba10, 11 dni
Włochy - Cesenatico - obóz  rekreacyjnyWłochy - Cesenatico - obóz rekreacyjny10, 11 dni
Włochy - Cesenatico - obóz język angielskiWłochy - Cesenatico - obóz język angielski10, 11 dni
Włochy - Cesenatico - obóz język włoskiWłochy - Cesenatico - obóz język włoski10, 11 dni
Włochy - Cesenatico - obóz taneczny - zumbaWłochy - Cesenatico - obóz taneczny - zumba10, 11 dni
Włochy - Kampania i Rzym - obóz rekreacyjnyWłochy - Kampania i Rzym - obóz rekreacyjny10 dni
Włochy - Rimini - kolonia rekreacyjnaWłochy - Rimini - kolonia rekreacyjna10, 11 dni
Włochy - Rimini - obóz rekreacyjnyWłochy - Rimini - obóz rekreacyjny10, 11 dni
Włochy - Toskania i Liguria - obóz rekreacyjnyWłochy - Toskania i Liguria - obóz rekreacyjny10 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.