Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Oferty letnie Obozy młodzieżowe Rekreacyjne Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje

Obozy młodzieżowe Rekreacyjne

Obozy młodzieżowe
Polska
Bocheniec - kolonia i obóz podróżników i poszukiwaczy przygód Bocheniec - kolonia i obóz podróżników i poszukiwaczy przygód 11 dni wiek
Borne Sulinowo - obóz na patent sternika motorowodnego Borne Sulinowo - obóz na patent sternika motorowodnego 11 dni wiek
Cetniewo - rekreacja Cetniewo - rekreacja 10, 11 dni wiek
Ciechocinek - pobyt leczniczo-profilaktyczny dla dzieci i młodzieży z problemami górnych dróg oddechowych Ciechocinek - pobyt leczniczo-profilaktyczny dla dzieci i młodzieży z problemami górnych dróg oddechowych 11 dni wiek
Ciechocinek - pobyt odchudzająco-rehabilitacyjny Ciechocinek - pobyt odchudzająco-rehabilitacyjny 11 dni wiek
Ciechocinek - pobyt rehabilitacyjno-leczniczy dotyczący wad postawy i narządów ruchu Ciechocinek - pobyt rehabilitacyjno-leczniczy dotyczący wad postawy i narządów ruchu 11 dni wiek
Czaplinek - obóz rekreacyjny Czaplinek - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Dąbki - obóz Japońska Przygoda Dąbki - obóz Japońska Przygoda 11 dni wiek
Dąbki - obóz ratowniczy z kursem PCK Dąbki - obóz ratowniczy z kursem PCK 11 dni wiek
Dąbki - obóz rekreacyjny Dąbki - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Dziwnówek - obóz rekreacyjny Dziwnówek - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Dźwirzyno - obóz rekreacyjny Dźwirzyno - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Dźwirzyno - rekreacja Dźwirzyno - rekreacja 11 dni wiek
Janów Lubelski - Kolonia Janów Lubelski - Kolonia 11 dni wiek
Jarosławiec - Rekreacja Jarosławiec - Rekreacja 11 dni wiek
Jastrzębia Góra - rekreacja Jastrzębia Góra - rekreacja 10, 11 dni wiek
Karpacz - obóz Karkonoskie Parki Wodne Karpacz - obóz Karkonoskie Parki Wodne 11 dni wiek
Karpacz - obóz rekreacyjny Karpacz - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Kołobrzeg - Kolonia Kołobrzeg - Kolonia 11 dni wiek
Kołobrzeg - Rekreacja Kołobrzeg - Rekreacja 11 dni wiek
Kołobrzeg - Sportowy Kołobrzeg - Sportowy 11 dni wiek
Kołobrzeg - Zachodniopomorskie Parki Wodne Kołobrzeg - Zachodniopomorskie Parki Wodne 11 dni wiek
Kortowo - FunFestival - rekreacja Kortowo - FunFestival - rekreacja 10, 11 dni wiek
Kortowo - FunFestival - zdrowie i ruch Kortowo - FunFestival - zdrowie i ruch 10, 11 dni wiek
Krasiejów - obóz rekreacyjny Krasiejów - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Krynica Morska - kolonia Krynica Morska - kolonia 10, 11 dni wiek
Krynica Morska - rekreacja Krynica Morska - rekreacja 10, 11 dni wiek
Lesko Zamek - Kolonia Lesko Zamek - Kolonia 11 dni wiek
Lesko Zamek - Rekreacja Lesko Zamek - Rekreacja 11 dni wiek
Lądek Zdrój - rekreacja Lądek Zdrój - rekreacja 11 dni wiek
Łeba - kolonie rekreacyjne Łebskie wakacje Łeba - kolonie rekreacyjne Łebskie wakacje 11 dni wiek
Łeba - kolonie rekreacyjne Wypoczynek Bez Kitu Łeba - kolonie rekreacyjne Wypoczynek Bez Kitu 11 dni wiek
Łeba - obóz rekreacyjny Wypoczynek Bez Kitu Łeba - obóz rekreacyjny Wypoczynek Bez Kitu 11 dni wiek
Międzyzdroje - Kolonia Międzyzdroje - Kolonia 11 dni wiek
Międzyzdroje - Wychowawca kolonijny Międzyzdroje - Wychowawca kolonijny 11 dni wiek
Mrzeżyno - Obóz rekreacyjny Mrzeżyno - Obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Murzasichle - kolonia rekreacyjna Murzasichle - kolonia rekreacyjna 11 dni wiek
Murzasichle - obóz rekreacyjny Murzasichle - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Niechorze - Fitwakacje I turnus Niechorze - Fitwakacje I turnus 11 dni wiek
Niechorze-kolonie,obóz młodzieżowy I turnus Niechorze-kolonie,obóz młodzieżowy I turnus 11 dni wiek
Niedzica-Wakacyjna Akademia Relaksu Niedzica-Wakacyjna Akademia Relaksu 11 dni wiek
Poddąbie - kolonie Akademia Rozmaitości Poddąbie - kolonie Akademia Rozmaitości 11 dni wiek
Poddąbie - obóz młodzieżowy Poddąbie - obóz młodzieżowy "Wakacje na luzie..:)" 11 dni wiek
Rewal - fitwakacje II turnus Rewal - fitwakacje II turnus 11 dni wiek
Rewal - Fitwakacje IV-VI turnus Rewal - Fitwakacje IV-VI turnus 11 dni wiek
Rewal - kolonie, obóz młodzieżowy II turnus Rewal - kolonie, obóz młodzieżowy II turnus 11 dni wiek
Rewal - kolonie, obóz młodzieżowy IV - VI turnus Rewal - kolonie, obóz młodzieżowy IV - VI turnus 11 dni wiek
Rowy - obóz Bałtyckie Aquaparki Rowy - obóz Bałtyckie Aquaparki 11 dni wiek
Rowy - obóz rekreacyjny Rowy - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Szklarska Poręba - obóz rekreacyjny Szklarska Poręba - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Trójmiasto - obóz podróżnika Trójmiasto - obóz podróżnika 11 dni wiek
Uniejów - obóz rekreacyjny Uniejów - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Ustka - kolonie, obóz rekreacyjny Ustka - kolonie, obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Ustroń - Obóz rekreacyjny Ustroń - Obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Ustroń - Parki Rozrywki Ustroń - Parki Rozrywki 11 dni wiek
Węgierska Górka - Pasjonaci zabawy Węgierska Górka - Pasjonaci zabawy 11 dni wiek
Zakopane - kolonie Tatrzańskie Parki Wodne Zakopane - kolonie Tatrzańskie Parki Wodne 11 dni wiek
Zakopane - obóz Tatrzańskie Parki Wodne Zakopane - obóz Tatrzańskie Parki Wodne 11 dni wiek
Zakopane - obóz Tatrzańskie Parki Wodne Zakopane - obóz Tatrzańskie Parki Wodne 11 dni wiek
Zawoja - Rekreacja Zawoja - Rekreacja 11 dni wiek
Świnoujście - Kolonia Świnoujście - Kolonia 11 dni wiek
Świnoujście - MultiSPORT Świnoujście - MultiSPORT 11 dni wiek
Świnoujście - Rekreacja Świnoujście - Rekreacja 11 dni wiek

Zagranica
Albania - Saranda - obóz rekreacyjny Albania - Saranda - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Austria, Węgry, Słowacja - Okolice Wiednia/Budapeszt - obóz rekreacyjny Austria, Węgry, Słowacja - Okolice Wiednia/Budapeszt - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Fun&Dance - Rekreacja (16-18 lat) Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Fun&Dance - Rekreacja (16-18 lat) 12 dni wiek
Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Rekreacyjny - Wylot Katowice Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Rekreacyjny - Wylot Katowice 11, 12 dni wiek
Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Rekreacyjny - Wylot Warszawa Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Rekreacyjny - Wylot Warszawa 11, 12 dni wiek
Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Sun&Fun - Rekreacja (13-15 lat) Bułgaria - Złote Piaski - Obóz Sun&Fun - Rekreacja (13-15 lat) 12 dni wiek
Chorwacja - Crikvenica - Obóz rekreacyjny Chorwacja - Crikvenica - Obóz rekreacyjny 12 dni wiek
Czarnogóra - Ulcinj - Obóz rekreacyjny Czarnogóra - Ulcinj - Obóz rekreacyjny 12 dni wiek
Czechy, Niemcy, Austria - Żelezna Ruda - obóz rekreacyjny Czechy, Niemcy, Austria - Żelezna Ruda - obóz rekreacyjny 12 dni wiek
Francja - Paryż - obóz rekreacyjny Francja - Paryż - obóz rekreacyjny 8 dni wiek
Grecja - Skotina - Rekreacja Grecja - Skotina - Rekreacja 13 dni wiek
Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny 10 dni wiek
Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny Hiszpania - Lloret de Mar - obóz rekreacyjny 10 dni wiek
Macedonia - Ochryda - obóz rekreacyjny Macedonia - Ochryda - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Macedonia - Ochryda - obóz rekreacyjny Macedonia - Ochryda - obóz rekreacyjny 11 dni wiek
Malta - Gzira - obóz rekreacyjny Malta - Gzira - obóz rekreacyjny 8 dni wiek
Niemcy - Saksonia - obóz rekreacyjny Niemcy - Saksonia - obóz rekreacyjny 9 dni wiek
Słowacja - Rużomberok -Tatralandia- obóz rekreacyjny Słowacja - Rużomberok -Tatralandia- obóz rekreacyjny 10 dni wiek
Węgry - Hajduszoboszlo Obóz Wodna rekreacja Węgry - Hajduszoboszlo Obóz Wodna rekreacja 11 dni wiek
Włochy - Cesenatico - kolonia  rekreacyjna Włochy - Cesenatico - kolonia rekreacyjna 10, 11 dni wiek
Włochy - Cesenatico - obóz  rekreacyjny Włochy - Cesenatico - obóz rekreacyjny 10, 11 dni wiek
Włochy - Rimini - kolonia rekreacyjna Włochy - Rimini - kolonia rekreacyjna 10, 11 dni wiek
Włochy - Rimini - obóz rekreacyjny Włochy - Rimini - obóz rekreacyjny 10, 11 dni wiek

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.