Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Grecja - Skotina - j. angielski Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Grecja

Morze

Językowe

Język angielski


Grecja - Skotina - j. angielski (wiek )
Informacje
Galeria




» przejdź do galerii

Kraina słońca, bogów i oliwek

Obóz j. angielskiego (13 - 18 lat)



Program

Zrelaksuj się i świetnie baw u wybrzeży Morza Egejskiego. W programie nie zabraknie pieszych wycieczek po okolicy, gier i zabaw na świeżym powietrzu, zajęć rekreacyjnych, plażowania, kąpieli w morzu i basenie, konkursów czy dyskotek. Jeżeli będziesz czuć niedosyt zawsze możesz skorzystać z programu fakultatywnego, który wzbogaci Twoją wiedzę na temat Grecji. Nie zwlekaj Riwiera Olimpijska czeka właśnie na Ciebie ! Uczestnicy odbędą 12 godzin lekcyjnych nauki języka angielskiego. Nauka prowadzona przez studentów filologii angielskiej lub lektorów języka angielskiego. Zajęcia teoretyczne odbędą się na terenie obiektu hotelowego, zaś praktyczne wzbogaca słownictwo podczas programu rekreacyjnego.

Program fakultatywny

Od Partenonu do Meteorów. Przemierz kraj przesiąknięty spuścizną antyku. Poznaj Grecję od najlepszej strony!

Ateny – dzięki tej wycieczce będziecie mieli okazję poznać stolicę, a zarazem największe miasto w Grecji, które słynie z bogactwa zabytków okresu starożytnego. Cena ok. 45 EUR/os.
Skiathos – rejs na jedną z najpiękniejszych wysp łączący zarówno zabawę oraz okazję poznania Grecji z innej strony. Cena ok. 40 EUR/os.
Meteory – jednodniowa wycieczka do świętych skał. Geologiczny fenomen, ogromne skały na szczycie
których znajdują się klasztory. Cena ok. 30 EUR/os.
Masyw Olimpu – Olimp jest najbardziej tajemniczą górą w Grecji, wyrastającą nad samym brzegiem Zatoki Termajskiej, według mitologii greckiej zamieszkiwał tu Zeus. W programie: spacer kanionem rzeki Enipeas, zwiedzanie „kamiennego” miasteczka Litochoro, wizyta w muzeum Dion. Cena ok. 25 EUR/os




Zakwaterowanie

8 Noclegów: Hotel Athina pokoje 3-, 4-osobowe z łazienkami, TV, klimatyzacją (w cenie), Wi-Fi. Na terenie hotelu znajduje się: bar, restauracja, basen. Hotel położony jest w odległości 700 m od strzeżonej piaszczystej plaży – warunkiem wypożyczenia leżaka na plaży jest zakup napoju.



Świadczenia

Zakwaterowanie: 8 noclegów: Hotel Athina pokoje 3-, 4-osobowe z łazienkami, TV, klimatyzacją (w cenie). Na terenie hotelu znajduje się: bar, restauracja, basen. Hotel położony jest w odległości 700 m od strzeżonej piaszczystej plaży – warunkiem wypożyczenia leżaka na plaży jest zakup napoju.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w formie bufetu. Pierwszy posiłek: lunch w dniu przyjazdu, ostatni posiłek: kolacja w dniu wyjazdu. Do śniadania podawane są: soki, mleko, herbata. Sok i woda do dyspozycji przez cały dzień. Istnieje możliwość zakupu suchego prowiantu na drogę powrotną (5 EUR) - należy zgłosić w przeddzień wyjazdu .
Transport: autokar z klimatyzacją, barkiem i toaletą.
Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.
Opieka pedagogiczna i medyczna. Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Do przekroczenia granic wymagany jest ważny paszport lub dowód osobisty. Cena nie zawiera: programu fakultatywnego, opłat za wstęp do dyskotek (bilet wstępu ok. 5 EUR), dopłat za wyjazd z miast wyszczególnionych w planie podróży, prowiantu na drogę powrotną (5 EUR), posiłków w trakcie podróży, opłaty klimatycznej (5 EUR/turnus) . Przyjazd do hotelu w godzinach porannych, zakwaterowanie od godz. 14:30, wykwaterowanie do godz. 09:00, po wykwaterowaniu uczestnicy składają bagaże w wydzielonym pomieszczeniu, a następnie realizują program; plażowanie, zakup pamiątek itp., wyjazd ok. godz 18:00.Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja zwrotna 20 EUR, zwracana w dniu wyjazdu, o ile nie zostaną wyrządzone szkody. Należy zabrać własny ręcznik. Zalecane kieszonkowe min. 100 EUR + kwota na wybrane wycieczki fakultatywne oraz kaucję zwrotną. W czasie przejazdu planowane są przerwy na posiłki.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Grecja - Skotina - j. angielski     (skrót: GRECJA SKOTINA J ANGIELSKI PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: LGOS~GRECJA_SKOTINA_J_ANGIELSKI_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.