Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Albania - Saranda - obóz rekreacyjny Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Albania

Morze

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Saranda

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Saranda


Albania - Saranda - obóz rekreacyjny (wiek )
Informacje
Galeria




» przejdź do galerii

Wakacje pełne słońca

Obóz rekreacyjny 12-18 lat



Program

Zapraszamy do jeszcze nieodkrytej Albanii – kraju, który przez wiele lat był na peryferiach Europy, ale szybko nadrabia swoje zaległości. To jeden z najmodniejszych kierunków wakacyjnych, który przyciąga turystów z całej Europy. Zachwyca nieskażoną przyrodą, nieodkrytymi miejscami i życzliwością mieszkańców. Ten niedoceniany do tej pory kierunek zdobywa serca odwiedzających. Tutaj turystyka nie wkroczyła jeszcze na masową skalę. Wyjazd ten będzie prawdziwą eskapadą po Południowej Europie. Naszym celem jest perła Albanii – nadmorski kurort Saranda, który niczym nie ustępuję tym na Lazurowym Wybrzeżu. Ludzie tu są bardzo gościnni i otwarci. Krystalicznie czyste i ciepłe morze oraz lato pełne słońca, powodują, że kraj ten z roku na rok podwaja liczbę przyjmowanych gości. Saranda ma szansę zostać przebojem tegorocznego sezonu.

Wypocznij aktywnie nad lazurowym, ciepłym Morzem Jońskim. Prywatna hotelowa, piaszczysta plaża z leżakami i parasolami będzie do Waszej dyspozycji. Słońce jest tu zagwarantowane. Ale nie samym plażingiem, żyje człowiek – w trakcie pobytu będziemy mieli zwiedzanie tego najładniejszego w Albanii nadmorskiego kurortu. Spacer po Sarandzie, w trakcie którego poznamy ciekawą historię tego egzotycznego dla nas kraju. Zobaczymy port, promenadę oraz wejdziemy na punkt widokowy Twierdzy Lekursi skąd rozciąga się piękny widok na Sarandę. Ale to tylko niektóre z przygotowanych przez nas atrakcji… W ramach programu fakultatywnego młodzież zapraszamy do skorzystania z oferty dyskotek i klubów, których wiele znajdziemy w tętniącym życiem kurorcie jakim jest Saranda. Tutejsze kluby i dyskoteki przyciągają wieczorem odpoczywającą w Sarandzie młodzież z całej Europy.

Program fakultatywny

Korfu/Grecja + wypoczynek na greckiej plaży (wycieczka całodniowa) – Rejs wodolotem/statkiem na grecką wyspę. Zwiedzanie starego miasta, kościół św. Spirydona patrona wyspy, stara i nowa forteca, ratusz, pałać św. Michała i Jerzego, plac Esplanada, reprezentacyjna ul. Liston. Wypoczynek + kąpiel w jednej z zatok greckich. Czas wolny na zakupy. Cena ok. 69 EUR. Wycieczka możliwa tylko do zarezerwowania u sprzedawców, nie ma możliwości zapisu na miejscu u kierownika. Ze względu na wymogi dotyczące przekraczania granicy morskiej między Albanią a Grecją, osoby, które zarezerwują tę wycieczkę muszą bezwzględnie zabrać ze sobą wypełnione i potwierdzone notarialnie oświadczenie dotyczące zgody rodziców na udział dziecka w wycieczce (druk dostępny u sprzedawców). Bez tego dokumentu uczestnictwo w wycieczce na Korfu nie będzie możliwe.

Butrint ,,Bałkańskie Pompeje’’+ Ksamil (wycieczka całodniowa) – nazywanego Bałkańskimi Pompejami. To starożytne miasto portowe leżące na wzgórzu, z trzech stron otoczone wodą, jest jednym z najciekawszych stanowisk archeologicznych w tej części Bałkanów (wpisane na listę UNESCO). W programie, m.in. pozostałości rzymskich łaźni, agora, amfiteatr, świątynia Asklepiosa, aleja ceremonialną oraz świątynia Minerwy. Na koniec wycieczki pobyt na plaży w Ksamil, określanej mianem raju na ziemi. Cena ok. 32 EUR.
Gjirokastra + Niebieskie oko (wycieczka całodniowa) – Gjirokastra, „miasto srebrnych dachów”. Rodzinna miejscowość Envera Hodży i znanego w Polsce pisarza – Ismaila Kadare. Gjirokastra jest miastem-muzeum, nazywanym również miastem tysiąca schodów. Miejsce z pewnością warte odwiedzenia i zwiedzenia, ze względu na liczne zabytki i tradycyjną zabudowę. Z twierdzy roztacza się przepiękny widok na całą okolicę. Wycieczkę zakończymy przy źródle Niebieskie Oko. Jest to miejsce hipnotyzujące swoją urodą i niezwykle niebieskim odcieniem wody. Cena ok. 45 EUR.
Wyjście na profesjonalną dyskotekę (dla uczestników od 16 lat) – cena ok. 10 EUR.



Zakwaterowanie

8 noclegów w świetnie ocenianym hotelu Epirus ***, położnym w kurorcie Saranda przy prywatnej hotelowej plaży. Zakwaterowanie w pokojach 3-, 4-, 5-, 6-osobowych z łazienkami. W pokojach do dyspozycji uczestników: klimatyzacja, sejfy, telewizory, ręczniki (zmieniane raz w turnusie). W hotelu bezpłatne Wi-Fi. Do dyspozycji: dwa hotelowe bary, jeden w ogrodzie, a drugi przy prywatnej plaży, możliwość wymiany waluty na recepcji. Nieopodal hotelu znajduje się sklep spożywczy. Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 10 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody.



Świadczenia

Zakwaterowanie: : 8 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w restauracji hotelowej: śniadania w formie bufetu, obiad i kolacja serwowane do stolika. Napoje do posiłków w cenie. Między posiłkami dostęp do wody pitnej. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu do hotelu, ostatni posiłek śniadanie po ósmym noclegu oraz prowiant na drogę powrotną. Prowiant stanowi ekwiwalent za ostatni posiłek. Z uwagi na długi czas przejazdu należy zaopatrzyć dzieci w środki na zakupienie dodatkowego jedzenia podczas postojów.
Transport: autokarem z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie: KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna.
Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Cena nie zawiera: za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, obowiązkowej opłaty za serwis plażowy – 12 EUR za cały pobyt, kosztów uczestnictwa w programie fakultatywnym.
Przy zakwaterowaniu pobierana jest kaucja w wysokości 10 EUR, która zwracana jest w dniu wyjazdu, o ile nie zostały wyrządzone szkody. W przeciwnym wypadku uczestnik ponosi odpowiedzialność za zwrot pełnych kosztów naprawy lub wymiany sprzętu.
Prosimy zabrać ręczniki plażowe. Doba hotelowa rozpoczyna się o godzinie 15.00 drugiego dnia imprezy, a kończy się o godzinie 10.00 w dniu wyjazdu z Albanii.
Trasa przejazdu: Czechy – Słowacja – Węgry – Serbia – Macedonia – Grecja – Albania (ok. 1600 km) ok. 30 godz. Walutą w Albanii jest lek (LEK), 1 EUR = ok. 140 Lek. W trakcie podróży przerwy na posiłek (płatny indywidualnie), np. na Słowacji i w Serbii (ok. 5-7 EUR), na Węgrzech (ok. 1500 HUF).
Zalecane kieszonkowe ok. 50 EUR – nie obejmuje programu fakultatywnego.
Do przekroczenia granic konieczny jest ważny paszport lub dowód osobisty. Planowany
przyjazd do hotelu ok. godz. 16.00 drugiego dnia imprezy. Planowany wyjazd z hotelu ok. godz. 10.00 przedostatniego dnia imprezy.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Albania - Saranda - obóz rekreacyjny     (skrót: SARANDA EPIRUS REKREACJA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: OABS~SARANDA_EPIRUS_REKREACJA_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.