Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-17
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Polska - Odkrywamy Jurę Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Polska

Podróże na emeryturze

Wycieczki w miejscowości

Częstochowa

Olsztyn

Zarki

Bobolice

Podzamcze

Chechlo


Polska - Odkrywamy Jurę
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii
Program

Dzień 1. Wyjazd z poszczególnych miast według rozkładu jazdy. Zwiedzanie Sanktuarium na Jasnej Górze.

Dzień 2. Śniadanie. Pojedziemy do śląskiego Olsztyna, gdzie zwiedzimy Zamek Królewski. Czas wolny na rynku. Po przerwie przejdziemy do Ruchomej Szopki Olsztyńskiej Jana Wewióra, zobaczymy tam wiele ręcznie wyrzeźbionych figurek oraz udamy się w podróż do małego piekła. Odwiedzimy gospodarstwo agroturystyczne lub zagrodę edukacyjną. Biesiada przy ognisku lub degustacja lokalnych potraw. Powrót do hotelu.

Dzień 3. Śniadanie. Odwiedzimy Żarecki Jarmark, podczas którego zapoznamy się z lokalnymi produktami i rzemiosłami. Następnie pójdziemy do Starego Młyna – interaktywnego Muzeum Dawnych Rzemiosł, spróbujemy tam samodzielnie zrobić mąkę oraz wykonamy drobne prace związane z rzemiosłami. Skosztujemy tam także regionalnego chleba – tatarczucha. Później pojedziemy do Leśniowa, gdzie zobaczymy Sanktuarium Matki Bożej Leśniowskiej oraz poznamy leczniczą wodę z Leśniowskiego Źródełka. Przeżyjemy niepowtarzalną wycieczkę Gazikiem. Czas wolny. W Wiosce Żywej Historii dowiemy się co jadano w czasach Kazimierza Wielkiego oraz spróbujemy pisać gęsim piórem. Powrót do hotelu na obiadokolację.

Dzień 4. Śniadanie. Przejazd do Bobolic, mieści się tam zamek, na którym kręcono serial Korona Królów. Później pojedziemy do Podzamcza, zwiedzimy tam Zamek Ogrodzieniec oraz dawny gród królewski – Gród na Górze Birów. Czas wolny. Następnie udamy się do Chechła, gdzie mieści się polska Sahara, czyli Pustynia Błędowska. Powrót do hotelu na obiadokolację.

Dzień 5. Śniadanie. Wyjazd w drogę powrotną.

Świadczenia

Zakwaterowanie: 4 noclegi w pensjonacie lub hotelu o standardzie **/*** w okolicy Częstochowy. Pokoje 2,3,4-osobowe z łazienkami, TV.

Wyżywienie: 4 śniadania oraz 4 obiadokolacje.

Transport: autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD.

Ubezpieczenie: Signal Iduna S.A.

Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.

Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:

-obowiązkowych opłat na miejscu: przewodnicy lokalni, taksy klimatyczne, wjazdy do miast, parkingów, biletów wstępu – koszt: 300 zł

-dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.

-minimalna liczba osób wymaganych, aby impreza turystyczna się odbyła: 20

Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.

Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.

Świadczenia rozpoczynają się obiadokolacją w dniu przyjazdu i kończą śniadaniem.

» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Polska - Odkrywamy Jurę     (skrót: ODKRYWAMY JURE PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
APSJ090202.09.2019 - 06.09.20191598 zł   1199 zł Promocja Plan podróżyRezerwuj5 dni

kod imprezy: APSJ~ODKRYWAMY_JURE_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.