Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Czechy - Czechy dla konesera Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Czechy

Europa Środkowa

Wycieczki w miejscowości

Moravsky kras

Telcz

Hluboka nad Vltavou

Holaszowice

Czeski krumlow

Romberk nad vltavou

Czeskie budziejowice

Zvikov


Czechy - Czechy dla konesera
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Morawski Kras - Telcz - Hluboka nad Wełtawą - Holaszowice - Czeski Krumlov - Rožmberk nad Wełtawą - Czeskie Budziejowice - Żvikov

- Miasta z listy UNESCO
- Uroki Morawskiego Krasu
- Najpiękniejsze zamki Czech
- Barokowa wioska Holaszowice
- 600 - letni Czeski Piwowar
- Rejs po Zalewie Orlickim



Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. Przejazd przez Cieszyn do Morawskiego Krasu – malowniczego obszaru skał wapiennych i zwiedzanie jednej z jaskiń. Przejazd do wpisanego na listę UNESCO Telcza, zwanego „Morawską Wenecją”, spacer po Starym Mieście z renesansowymi i barokowymi kamienicami. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.

2 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Hlubokiej nad Wełtawą – zwiedzanie neogotyckiego zamku. Następnie odwiedzimy Holaszowice - wioskę słynącą z domów w stylu „ludowego baroku”, wpisaną na listę Światowego Dziedzictwa UNESCO, Kolejno przejedziemy do Czeskiego Krumlova - miasta z listy UNESCO, jednego z najpiękniejszych miast Republiki Czeskiej. Zwiedzanie kopalni graftu oraz wspaniałego zamku z jedyną w swoim rodzaju kolorową wieżą. Wiele osób na pewno skojarzy to miejsce z malowanym dzbankiem z krumlovskiego zamku, o którym śpiewała Helena Vondrackova. Spacer uliczkami średniowiecznego miasta: starówka, XVI - wieczny ratusz, kościół św. Wita, dom Kaplanka. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.

3 dzień:
Po śniadaniu przejazd do miejscowości Rožmberk nad Wełtawą - zwiedzanie zamku, który był pierwszą rodową siedzibą znaczącego rodu Rosenbergów. Następnie przejedziemy do Trzebonia. Podczas spaceru po mieście odwiedzimy Czeski Piwowar z 600 - letnią tradycją. Później udamy się do Czeskich Budziejowic - miasta wpisanego na listę UNESCO. Na trasie naszego spaceru znajduje się: Plac Przemysława Ottokara II - jeden z największych placów Europy, fontanna Samsona, renesansowy ratusz, katedra św. Mikołaja, Czarna Wieża (punkt obserwacyjny i dzwonnica), Kościół Ofiarowania NMP, mury obronne. Przejazd do hotelu, kolacja, nocleg.

4 dzień:
Po śniadaniu przejazd do Żvikova nad Wełtawą - zwiedzanie zamku Żvikov, rejs po zalewie Orlickim do zamku Orlik, gdzie udamy się do pięknych barokowych i rokokowych wnętrz. Oba te zamki należą do jednych z najwybitniejszych budowli świeckich czeskiej architektury z okresu średniowiecza. Wyjazd w drogę powrotną. Przyjazd do Polski w godzinach popołudniowych.

Świadczenia

Zakwaterowanie:
3 noclegi w hotelach o standardzie **/*** w okolicy Czeskiego Krumlova lub Czeskich Budziejowic. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
3 śniadania w formie bufetu, 3 obiadokolacje serwowane.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, system Alma Tour Guide, rejs po Zalewie Orlickim) - orientacyjny koszt: ok. 1.750 CZK,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu.
Koszty płacone za całą grupę są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Morawski Kras (ok. 260 km) - ok. 5 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 1200 km.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Czechy - Czechy dla konesera     (skrót: CZECHY DLA KONESERA PAX HB)
Nr grupy Data Cena 

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.