Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Zamrzenica - Mały Strzelec Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Polska

Jeziora

Morze

Aktywne

Interdyscyplinarny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Zamrzenica

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Zamrzenica


Zamrzenica - Mały Strzelec (wiek )
Informacje
Galeria


» przejdź do galerii

Zapraszamy na aktywne wakacje w samym sercu Borów Tucholskich, do Zamrzenicy - małej osady nad brzegiem Jeziora Koronowskiego. Będziesz miał możliwość bliskiego kontaktu z naturą, a różnorodne zajęcia obozowe dostarczą Ci niezapomnianych wrażeń. Będą one prowadzone pod bacznym okiem wykwalifikowanych instruktorów i wychowawców (ratowników wodnych, członków PZW, instruktorów strzelectwa, survivalu, paintballa i samoobrony) z zastosowaniem elementów zapewniających bezpieczeństwo (uprzęże asekuracyjne, kaski, kamizelki, gogle, maski ochronne, mundury, rękawice). Poza zajęciami specjalistycznymi czekają na Was również atrakcje wspólne dla wszystkich obozów: wędrówki piesze i rowerowe duktami leśnymi Borów Tucholskich, zajęcia sportowe i rekreacyjne - plażowanie i kąpiele w jeziorze, kajaki i rowery wodne, turnieje sportowe, zaprawy poranne, ogniska z pieczeniem kiełbasy, gitarą i gawędami, dyskoteki, "wakacyjne kino"- filmy mniej lub bardziej zwariowane, terenoznawstwo - "czytanie mapy", odnajdywanie północnego kierunku, nauka posługiwania się busolą, wędrówki na orientację, wyznaczanie azymutów, nocne podchody, strzelectwo - strzelanie z łuków i proc oraz krótkiej i długiej broni pneumatycznej (także z wykorzystaniem celowników optycznych), pierwsza pomoc - opatrywanie ran, wzywanie pomocy, konstruowanie noszy, transport rannego, symulacja akcji ratunkowej, gra samarytańska sprawdzająca zdobytą wiedzę. Poza tym techniki linowe - nauka wiązania węzłów i zasad asekuracji, pokonywanie mostów linowych, zjazdy na linie, wspinaczka, po skrzynkach i sieci wspinaczkowej.



Program

Mały Strzelec (8-13 lat)

Laser Tag: elektroniczny paintball – zajęcia z wykorzystaniem wojskowych, elektronicznych symulatorów broni. Karabiny, które będą używane są na wyposażeniu amerykańskich służb mundurowych. Służą do szkolenia taktyki i symulowania pola walki. Gra jest w 100 % bezpieczna. W porównaniu do klasycznego paintballa czy ASG, gracze widzą na bieżąco efekt gry. Każdy karabin ma wbudowany wyświetlacz informujący o ilości pozostałej amunicji, ilości trafień, likwidacji graczy przeciwnych i własnych strat. Każda replika wyposażona jest w celownik optyczny, a część we własne źródło światła, umożliwiające gry nocne. Broń laserowa może stać się w zależności od scenariusza karabinem snajperskim, shot gunem, czy karabinem maszynowym. W trakcie trwania obozu uczestnicy wezmą udział w 3 rozgrywkach realizując scenariusze z takich gier komputerowych jak: „Call of duty”, „Counter Strike”, „Battlefield”, czy „Medal of honor”. Potyczki odbędą się w różnych porach dnia i nocy, w terenie leśnym i opuszczonych budynkach. Zajęcia każdorazowo poprzedzi szkolenie z zasad bezpieczeństwa oraz ustalenie reguł gry. Zabawy będą dostosowane do wieku i możliwości graczy. Dodatkowo zajęcia uatrakcyjniać będą efekty pirotechniczne. Aktywna strzelnica ASG: strzelanie z różnych pozycji do improwizowanych, ruchomych celów Taktyka zielona: szyki patrolowe, pozycje obronne, obozy przejściowe, wykonywanie zadań pod ostrzałem, działania zaczepne i obronne, zacieranie śladów swojej bytności, bezgłośne poruszanie się w terenie leśnym w dzień i nocą. Taktyka czarna: działania w budynkach, zasady poruszania się w pomieszczeniach, nauka zachowań podczas szturmu na budynki, „czyszczenie pomieszczeń”, sygnały dowodzenia i komunikacja niewerbalna. Uczestnicy wezmą też udział w dostosowanych do wieku zajęciach i zabawach ze: szkolenia leśnego z elementami survivalu: rozpalanie ognia, nocleg w szałasie, nauka przygotowania posiłku na ognisku, biwak w lesie z nocnymi wartami, wędkowanie, zdobywanie wody i pożywienia w terenie leśnym; zwiadu: obserwacja osób i obiektów, zawody w zapamiętywaniu szczegółów, poszukiwanie puszek z informacjami za pomocą elektronicznych wykrywaczy metali, poruszanie się na terytorium wroga, nauka szyfrów, rozwiązywanie tajemniczych zagadek, grach terenowych i sprawnościowych, pokonywaniu wojskowego toru przeszkód. Każdy uczestnik otrzyma militarną odznakę i certyfikat potwierdzający odbycie szkolenia militarnego.

Zakwaterowanie

Ośrodek Wczasowy „Leśne Ustronie”
Ośrodek położony jest w Zamrzenicy na rozległym, ogrodzonym i oświetlonym terenie w sosnowym lesie, bezpośrednio nad czystym Jeziorem Koronowskim.
Zakwaterowanie w drewnianych domkach typu Brda, składających się z 2 pokoi 2-os. i 1 pokoju 2/3-os. oraz domkach typu Chata składających się z 2 pokoi 2-os. Wszystkie domki posiadają: werandy, łazienki oraz aneks kuchenny z podstawowym wyposażeniem i chłodziarką. Na terenie ośrodka: jadalnia, kawiarnia z salą dyskotekową i słonecznym tarasem, świetlica z TV, biblioteka, sklepik spożywczy, boiska, plac zabaw, pole paintballowe z fortyfikacjami, tenis stołowy, miejsce na ognisko. Nad jeziorem wydzielona plaża z kąpieliskiem oraz sprzętem sportowym i wodnym.



Świadczenia

Zakwaterowanie:
10 noclegów.
Wyżywienie:
Całodzienne (3 posiłki + podwieczorek), śniadania i kolacje w formie bufetu, obiad serwowany – w stołówce ośrodka.. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu oraz prowiant na drogę powrotną. Zapewniamy uczestnikom stały dostęp do wody pitnej na terenie ośrodka.
Transport:
Autokar turystyczny.
Ubezpieczenie:
NNW - 15.000 PLN.

Opieka pedagogiczna, instruktorska i ratownicza. Nagrody i pamiątki. Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Program zostanie odpowiednio dostosowany do panujących warunków atmosferycznych oraz stanu psychofizycznego większości uczestników.
Obóz Mały Strzelec: 1 wychowawca na 10 uczestników. Możliwość dokupienia dodatkowych zajęć: paintball – w cenie 30 zł/100 kul, paintball laserowy 25zł/godz. oraz zakupu mundurów wojskowych z demobilu – od 50zł (komplet bluza + spodnie) oraz akcesoriów militarnych i survivalowych. Uczestnicy w zależności od rodzaju obozu otrzymują blaszki identyfikacyjne, chusty, naszyjniki traperskie i survivalowe, militarne odznaki lub medaliony wędkarskie. Podział na grupy wiekowe we wszystkich typach obozów będzie realizowany przy minimum 10 osobach w danych przedziałach wiekowych. Zabierz ze sobą: mały plecak, śpiwór, karimat, ciepły sweter lub polar, dres, kurtkę przeciwdeszczową, odzież i buty do chodzenia w wodzie, po lesie i mokradłach, buty turystyczne, latarkę z zapasem baterii, letnie nakrycie głowy, scyzoryk, okulary słoneczne, strój kąpielowy; mile widziane: busole. Od każdego uczestnika pierwszego dnia pobytu pobierzemy kaucję w wysokości 30 zł na pokrycie ewentualnych strat spowodowanych przez niego w sprzęcie lub w wyposażeniu ośrodka.

Planowany przyjazd do ośrodka ok. godz. 16.00. Planowany wyjazd z ośrodka ok. godz. 10.00.
Dojazd własny: przyjazd nie wcześniej niż o godz.15.00, wyjazd nie później niż o godz. 11.00.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Zamrzenica - Mały Strzelec     (skrót: ZAMRZENICA LESNE USTRONIE MALY STRZELEC PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: KPKP~ZAMRZENICA_LESNE_USTRONIE_MALY_STRZELEC_PAX_FB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.