Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Słowacja, Austria, Węgry - Trzy stolice dla seniora Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Słowacja

Austria

Węgry

Europa Środkowa

Podróże na emeryturze

Wypoczynek i zwiedzanie

Wycieczki w miejscowości

Trencin

Pieszczany

Wiedeń

Bratysława

Budapeszt


Słowacja, Austria, Węgry - Trzy stolice dla seniora
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Trenczyn - Pieszczany - Wiedeń - Bratysława - Budapeszt

- Średniowieczny Trenczyn
- Wypoczynek w Pieszczanach
- Cesarski Wiedeń
- Bratysława - miasto na styku Państw
- Naddunajski Budapeszt
- Zamki Słowacji



Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. W trakcie przejazdu zatrzymamy się na krótkie zwiedzanie Trenczyna - miasteczka słynącego ze średniowiecznego zamku, położonego na górze nad miastem. Przyjazd do Pieszczan - najsłynniejszego słowackiego uzdrowiska, zakwaterowanie, kolacja, nocleg.

2 - 6 dzień:
Pobyt wypoczynkowy w Pieszczanach. Kurort ten uznawany jest za jedno z najważniejszych uzdrowisk antyreumatycznych w całej Europie. W trakcie pobytu spotkanie integracyjne z przysmakami kuchni słowackiej i lampce lokalnego wina, korzystanie z atrakcji kurortu oraz wycieczki autokarowe:
Wiedeń: stolica i największe miasto w Austrii. Zobaczymy z zewnątrz Belweder i pospacerujemy po jego ogrodach. Następnie przyjrzymy się bajkowemu Domowi Hundertwassera, który zadziwia nawiązaniami do natury i ekologii. Objedziemy autokarem centrum Wiednia: Ringstrasse - wspaniały bulwar wiedeński z niezliczoną ilością zabytków, restauracji, hoteli i kawiarni; Wiedeńska Opera Państwowa otwarta w 1869 roku; Parlament, przypominający świątynię grecką; wieże neogotyckiego Ratusza wzorowanego na ratuszu w Brukseli. Następnie spacer z przewodnikiem po Starym Mieście: ogród różany, Plac Bohaterów, zimowa rezydencja cesarska Hofburg; gotycka katedra św. Szczepana; ulice handlowe Kohlmarkt, Graben oraz Kärntnerstrasse. Czas wolny (możliwość wejścia do katedry św. Szczepana).
Bratysława: stolica i największe miasto Słowacji. Jest jedyną stolicą na świecie, która graniczy z dwoma państwami, na południu z Węgrami, a na zachodzie z Austrią. Podczas spaceru zobaczymy z zewnątrz: Zamek Królewski, Ratusz, Pałac Prymasowski, Teatr Narodowy, katedrę św. Marcina oraz rynek i gapiącego się na turystów Czumila. Następnie przejedziemy zobaczyć jeden z najstarszych zamków na Słowacji, monumentalny historyczny zamek Dewin. Kolejnym punktem będzie olbrzymi i zachowany w dobrym stanie Zamek Czerwony Kamień. Pierwotnie był to zamek królewski, a jego historia sięga aż do XIII wieku. Obecnie na zamku mieści się muzeum historycznych mebli i kultury mieszkalnej.
Budapeszt: stolica Węgier, podczas spaceru po mieście zobaczymy: Plac Bohaterów, Park Miejski, z zewnątrz Zamek Vajdahunyad. Przejazd do Bazyliki św. Stefana i zwiedzanie wnętrz tego największego kościoła Budapesztu. Następnie dla chętnych rejs statkiem po Dunaju, podczas którego można zobaczyć najważniejsze zabytki miasta (m.in. Parlament, Zamek Królewski, Politechnikę, Węgierską Akademię Nauk, salę koncetową Vigadó) oraz główne mosty (Łańcuchowy, Małgorzaty, Elżbiety, Wolności). Następnie przejazd na Wzgórze Zamkowe (zobaczymy z zewnątrz m.in. Kościół Koronacyjny Macieja, Baszty Rybackie, stare kamieniczki Budy, Zamek Królewski).

7 dzień:
Po śniadaniu wyjazd w stronę granicy. Powrót do Polski w godzinach południowych.

Program fakultatywny

- rejs po Dunaju ok. 15 EUR



Świadczenia

Zakwaterowanie:
6 noclegów w hotelu o standardzie **/*** w dzielnicy rekreacyjnej Pieszczan - Banka. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami, TV.
Wyżywienie:
6 śniadań, 6 obiadokolacji. Napoje do posiłków dodatkowo płatne.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD i barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A.
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni) - orientacyjny koszt: ok. 30 EUR,
- programu fakultatywnego: rejs po Dunaju ok. 15 EUR,
- kosztów opłaty klimatycznej ok. 5 EUR,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Tych i Bielska-Białej.
Doba hotelowa rozpoczyna się o godzinie 16:00 w dniu przyjazdu, a kończy o godzinie 9:00 w dniu wyjazdu.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu.
Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego dowodu osobistego (dotyczy obywateli UE) lub paszportu.
Przejazd: Katowice - Pieszczany (ok. 280 km) – ok. 5 godz.
Trasa przejazdu: Katowice – Słowacja – Katowice - ok. 1400 km.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Słowacja, Austria, Węgry - Trzy stolice dla seniora     (skrót: TRZY STOLICE DLA SENIORA PAX HB)
Nr grupy Data Cena 
KSRP090101.09 - 07.091849 zł   1479 zł   Promocja Plan podróżyRezerwuj7 dni

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.