Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Ukraina - Weekend we Lwowie Wakacje

OFERTY ZIMOWE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Wycieczki

Ukraina

Europa Wschodnia i Północna

Wycieczki w miejscowości

Lwów


Ukraina - Weekend we Lwowie
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Lwów

- Lwów - miasto wielu kultur
- Pomnik Mickiewicza
- Gmach Teatru Wielkiego i Opery
- Cmentarz Łyczakowski
- Cmentarz Orląt Lwowskich
- Wysoki Zamek



Program

1 dzień:
Wyjazd z Polski według rozkładu jazdy. W trakcie przejazdu planowane są krótkie postoje i przerwa na posiłek. Przejazd do Lwowa - miasta usytuowanego, podobnie jak Rzym, na siedmiu wzgórzach. Jego położenie sprawia, że miasto pod względem klimatu, flory i fauny jest miastem Wschodu i Zachodu, miastem na styku cywilizacji, świata łacińskiego i prawosławia, miastem zbudowanym przez Rusinów, Polaków, Ormian, Żydów, Niemców, Greków i inne narody. Pierwsze spotkanie z miastem - krótki spacer, podczas którego zobaczymy: Prospekt Swobody, który jest miejscem manifestacji politycznych i parad wojskowych, Gmach Teatru Wielkiego i Baletu - jest to nie tylko dzieło sztuki architektonicznej, ale także rzeźby i malarstwa, Plac Mickiewicza - najsłynniejszy plac Lwowa z pomnikiem Adama Mickiewicza. Przejazd do hotelu, zakwaterowanie, kolacja, nocleg.

2 dzień:
Po śniadaniu wyjazd na zwiedzanie Lwowa z przewodnikiem: Cmentarz Łyczakowski - jeden z największych cmentarzy w Europie nazywany „lwowskim Pere - Lachaise”, cmentarz Orląt Lwowskich, greckokatolicka katedra św. Jura. Zobaczymy również Wysoki Zamek z Kopcem Unii, skąd roztacza się piękna panorama miasta i okolicy. Spacer po starówce. Udamy się do wnętrz katedry łacińskiej - jeden z dwóch czynnych kościołów katolickich we Lwowie, Kaplicy Boimów - pomnik architektury i rzeźby manierystycznej, Katedry Ormiańskiej - budowla nawiązująca swym stylem do architektury kolonii ormiańskich na Krymie. Zobaczymy Cerkiew Uspieńską, Wieżę Prochową, kościół św. Andrzeja i klasztor Bernardynów - jeden z najpiękniejszych kościołów Lwowa, zachwycający swą zgrabną sylwetką i bogato dekorowaną fasadą. Czas wolny, kolacja. Powrót do hotelu na nocleg. Dla chętnych nocne zwiedzanie Lwowa.

3 dzień:
Po śniadaniu wykwaterowanie z hotelu. Dokończenie zwiedzania Lwowa. Czas wolny. W godzinach południowych wyjazd w drogę powrotną. Przyjazd do Polski w godzinach południowych.

Program fakultatywny

- nocne zwiedzanie Lwowa ok. 10 EUR (min. 15 os.)
- degustacja ekskluzywnych likierów lwowskich ok. 10 EUR (min. 10 os.)



Świadczenia

Zakwaterowanie:
2 noclegi w hotelu o standardzie **/*** w okolicy Lwowa. Pokoje 2, 3 osobowe z łazienkami.
Wyżywienie:
2 śniadania, 2 obiadokolacje.
Transport:
Autokar z klimatyzacją, toaletą, DVD, barkiem.
Ubezpieczenie:
Signal Iduna S.A..
Realizacja programu turystycznego. Opieka pilota.



Informacje praktyczne

Cena podstawowa nie zawiera:
- kosztów realizacji programu turystycznego (wstępy, przewodnicy lokalni, system Alma Tour Guide) - orientacyjny koszt: ok. 15 EUR,
- programu fakultatywnego: nocne zwiedzanie Lwowa ok. 10 EUR (min. 15 os.), degustacja ekskluzywnych likierów lwowskich ok. 10 EUR (min. 10 os.),
- opłat za pozostałe posiłki nie ujęte w programie - koszt gorącego posiłku ok. 7-10 EUR,
- dopłat za dojazdy z wybranych miejscowości w Polsce, podanych w rozkładzie jazdy.
Cena podstawowa dotyczy wyjazdów z Katowic, Krakowa, Tarnowa i Rzeszowa.
Pilot rozlicza się z grupą z pobranych kwot na realizację programu.
Koszty płacone za całą grupę (np. za lokalnych przewodników) są dzielone na wszystkich jej uczestników.
Pilot nie oprowadza po obiektach muzealnych i centrach historycznych.
Kolejność realizacji programu może ulec zmianie.
Przekroczenie granic na podstawie ważnego paszportu.
Przejazd: Rzeszów - Lwów (ok. 180 km) - ok. 4 godz.
Trasa wycieczki liczona od granic Polski - ok. 250 km.
Podczas zwiedzania prawosławnych świątyń obowiązkowy strój dla kobiet to długa spódnica, zakryte ramiona, nakrycie głowy - najlepiej chusta; dla mężczyzn: długie spodnie, zakryte ramiona.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Ukraina - Weekend we Lwowie     (skrót: WEEKEND WE LWOWIE PAX HB)
Nr grupy Data Cena 

kod imprezy: KUTL~WEEKEND_WE_LWOWIE_PAX_HB
Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.