Klauzula informacyjna

Jakich Twoich danych dotyczy przetwarzanie i kto jest ich administratorem?

Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.

Administratorem, czyli podmiotem decydującym o tym, które Twoje dane osobowe będą przetwarzane oraz w jakim celu, i jakim sposobem, jest Biuro Podróży i Turystyki „ALMATUR-ŁÓDŹ” Sp. z o.o.. (dalej „Almatur”) z siedzibą i adresem w Łodzi przy ulicy Piotrkowska 59

Jaki jest cel i podstawa przetwarzania Twoich danych osobowych przez Almatur?

ALMATUR przetwarza Twoje dane osobowe, aby umożliwić korzystanie z serwisów prowadzonych przez ALMATUR, dopasowywać wyświetlane treści i reklamy do Twoich zainteresowań, prowadzić pomiary jakości i skuteczności, ulepszać treści oraz usługi, informować Cię o treściach i usługach ALMATUR i naszych Partnerów („Partnerzy”), których lista znajduje się tutaj, udostępniać w serwisach przestrzeń reklamową, prowadzić działania marketingu bezpośredniego, zapewniać bezpieczeństwo przetwarzania informacji, zarządzać systemami teleinformatycznymi oraz ochroną lub dochodzeniem roszczeń [sprawdź tutaj].

Podstawą przetwarzania danych osobowych jest prawnie uzasadniony interes ALMATUR Obejmuje on ulepszanie usług, zapewnienie ich najlepszej jakości oraz informowanie o nich Użytkowników. Wyświetlanie w serwisach oferty dopasowanych do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). W niektórych naszych serwisach podstawą przetwarzania danych osobowych może być zgoda, o czym zawsze zostaniesz poinformowany. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Partnerzy, jako odrębni administratorzy danych osobowych, przetwarzają Twoje dane osobowe na podstawie ich prawnie uzasadnionego interesu lub zgody. Niektórzy z naszych Partnerów mogą również przetwarzać Twoje w taki sposób, aby wyświetlić Ci treści lub reklamy dopasowane do Twoich zainteresowań, dzięki zautomatyzowanemu porównaniu Twoich zainteresowań i preferencji z modelowymi zainteresowaniami i preferencjami użytkowników internetu (profilowanie). Potwierdzając zapoznanie się z niniejszą informacją, poprzez kliknięcie na „Przejdź do serwisu” lub zamknięcie tego okna jednocześnie zgadzasz się na to, aby Twoje dane osobowe były przetwarzane w taki sposób jak tu zostało opisane. Możesz zarządzać swoją zgodą, w tym ją cofnąć [sprawdź tutaj].

Podanie danych osobowych jest dobrowolne.

Jakie masz uprawnienia wobec ALMATUR w zakresie przetwarzanych danych?

Możesz żądać od ALMATUR: dostępu do danych, ich sprostowania, usunięcia, przenoszenia, a w niektórych przypadkach do ograniczenia przetwarzania oraz niepodlegania zautomatyzowanemu podejmowaniu decyzji, w tym profilowaniu, a także masz prawo wyrazić sprzeciw wobec przetwarzania Twoich danych osobowych, wtedy, gdy dane osobowe przetwarzane są na podstawie prawnie uzasadnionego interesu administratora [sprawdź tutaj].

Masz prawo wnieść skargę dotyczącą przetwarzania Twoich danych osobowych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.

Komu ALMATUR udostępnia Twoje dane osobowe?

ALMATUR, co do zasady nie udostępnia osobom trzecim Twoich danych osobowych, za wyjątkiem sytuacji, w których ALMATUR posiada ku temu podstawę prawną, w tym na żądanie podmiotów uprawnionych, lub kiedy jest to niezbędne do wykonania usług oferowanych przez ALMATUR, np. przedsiębiorcom zapewniającym hosting naszych serwisów.

Jak długo ALMATUR przechowuje Twoje dane osobowe?

ALMATUR przechowuje dane osobowe Użytkowników jedynie przez czas, jaki jest niezbędny dla zrealizowania celów, dla których dane zostały zebrane oraz pod warunkiem zachowania aktualności jednej z opisanych powyżej podstaw prawnych, bądź, gdy pojawiła się nowa podstawa, np. przepis prawa lub konieczność realizacji roszczeń w postępowaniu sądowym.

Z kim możesz się skontaktować, aby uzyskać więcej informacji o przetwarzaniu danych osobowych przez ALMATUR?

Jeśli masz pytania związane z przetwarzaniem Twoich danych osobowych w serwisach prowadzonych przez ALMATUR albo chciałbyś zgłosić zagadnienie związane z przetwarzaniem danych osobowych przez ALMATUR, możesz się skontaktować z przedstawicielem ALMATUR, wykorzystując dane kontaktowe: iod@Almatur.pl

Jeśli jesteś naszym zarejestrowanym użytkownikiem serwisów ALMATUR, informacje na temat ochrony Twoich danych osobowych znajdują się tutaj: przeczytaj pełną treść klauzuli

X
INFOLINIA:
42 637 11 22, pn. - pt. 10-18, sob 10-14
SKORZYSTAJ Z PORADY KONSULTANTA

Czechy, Niemcy, Austria - Żelezna Ruda - obóz rekreacyjny Wakacje

OFERTY LETNIE OBOZY I KOLONIE PROMOCJE LAST MINUTE POLECAMY OBOZY REKREACYJNE SPORTY WODNE O NAS KONTAKT
Dla młodzieży
Dla dorosłych
Informacje
Strona główna

Oferty Almatur

Obozy młodzieżowe

Czechy

Niemcy

Austria

Rekreacyjne

Ogólnorekreacyjny

Obozy młodzieżowe w miejscowości

Elezna Ruda

Monachium

Salzburg

Praga

Obozy i kolonie blisko miejscowości

Elezna Ruda


Czechy, Niemcy, Austria - Żelezna Ruda - obóz rekreacyjny (wiek )
Informacje
Galeria



» przejdź do galerii

Na styku trzech kultur

Obóz rekreacyjny 10 - 18 lat



Program

Aż 3 kraje są na wyciągnięcie ręki. Zobaczymy Pragę – miasto, które robi ogromne wrażenie pod względem architektonicznym i kulturowym. Pokażemy Wam Bawarię, w której odkryjesz sekrety największej samochodowej marki. Wybierzemy się również do Austrii, gdzie zobaczymy magiczny Salzburg. Będziemy zwiedzać, podziwiać i dobrze się bawić. Czas wyruszyć na wyprawę! Przecież nie chcesz tego przegapić.

1 dzień:
Wyjazd z Polski wg planu podróży. Przejazd przez Polskę.
2 dzień:
Kontynuacja jazdy przez Polskę i Czechy. Przyjazd do hotelu. Kwaterowanie od godz. 14:00. Spotkanie organizacyjne. Zajęcia zapoznawcze. Kolacja.
3-9 dzień:
Realizacja programu. Całodzienna wycieczka do stolicy Bawarii – Monachium: Marienplatz, Stary Ratusz, Hofgarten, Kościół Mariacki, wizyta w Muzeum BMW – które jest wielka atrakcją nie tylko dla miłośników motoryzacji, wizyta w Parku Olimpijskim. Całodzienna wycieczka do Salzburga oraz zamku Ludwika Bawarskiego na wyspie Herreninsel w Bawarii. W Salzburgu zobaczymy między innymi: Stare Miasto – Katedra Św. Ruprechta oraz Kościół Św. Piotra, wyjście na Wzgórze Kapucynów, skąd rozpościera się wspaniały widok na cały Salzburg, twierdza Hohensalzburg, dom Mozarta. Następnie przejazd do Priem nad jezioro Chiemsee, przeprawa stateczkiem na wyspę Herreninsel, na której znajduje się największy z zamków Ludwika Bawarskiego. Wycieczki piesze po Bawarskim Parku narodowym w Niemczech (Bawarski Las) oraz Szumawskim Parku Narodowym w Czechach (wjazd kolejka na górę Pancir). Poza bogatym programem zwiedzania program rekreacyjny: gry, zabawy, kąpiele w basenie oraz możliwość skorzystania z bogatej oferty wycieczek fakultatywnych.
10 dzień:
Wykwaterowanie z hotelu, pobranie lunch pakietów za obiad i wyjazd do Pragi. Rejs statkiem po Wełtawie w trakcie, którego zobaczymy panoramę Pragi. Wizyta w praskim ogrodzie zoologicznym, który jest uważany za jeden z najlepszych ogrodów zoologicznych na świecie. Na 60 hektarach znajdują się między innymi „Dżungla Indonezyjska”, „Wyspa Małp” czy „Dolina Słoni”. Możecie w nim zobaczyć 670 gatunków zwierząt m. in.: goryle, słonie, niedźwiedzie polarne, tygrysy, gepardy, mrówkojady, żyrafy i wiele innych. Przejazd do hotelu w okolicy Pragi, zakwaterowanie, kolacja i nocleg.
11 dzień:
Wykwaterowanie z hotelu. Śniadanie, całodzienne zwiedzanie Pragi – jednej z najatrakcyjniejszych stolic Europy: Zamek Praski na Hradczanach, Most Karola, Ratusz ze słynnym zegarem „Orloj”, Starówka Praska, Plac Wacława. W trakcie zwiedzania, za dodatkową opłatą obiad.
12 dzień:
Powrót do Polski wg planu podróży.

Program fakultatywny

Park Rozrywki Bayern Park w Reisbach w Niemczech – kolejki szynowe, rafting, rynny – zjeżdżalnie, Zamki Bawarskie w miniaturze – 39 EUR (cena obejmuje bilet wstępu).
Aquapark Caprima w Dingolfing w Niemczech – baseny kryte i odkryte, zjeżdżalnie, atrakcje wodne – 30 EUR (cena obejmuje bilet wstępu).
Szklane miasteczko Joska – wizyta w hucie szkła, galerii pucharów i medali olimpijskich, wystawa szkła. W programie również wejście na Srebrna Górę. Możliwość zakupu szklanych pamiątek w atrakcyjnych cenach – 10 EUR.



Zakwaterowanie

9 noclegów (8 noclegów w Hotelu Górskim Belveder w Żeleznej Rudzie, 1 nocleg w hotelu w okolicach Pragi). Pokoje 3-, 4-, 5-osobowe z łazienkami. Hotel Belveder pięknie położony na wzgórzu, 800 metrów od centrum miasteczka. Przed hotelem do dyspozycji gości: basen odkryty, plac zabaw.



Świadczenia

Zakwaterowanie: 9 noclegów.
Wyżywienie: całodzienne (3 posiłki) w restauracji hotelowej. Śniadania w formie bufetu, obiad i kolacja serwowana do stolika z możliwością dokładek. Napoje do posiłków w cenie. Pierwszy posiłek: kolacja w dniu przyjazdu. Ostatni posiłek: śniadanie w dniu wyjazdu + prowiant za obiad na drogę powrotną. Przed wyjazdem do Polski, przedostatniego dnia imprezy, obiad w porze kolacji ujęty w cenie dopłaty obowiązkowej. W trakcie całodziennych wycieczek prowiant za obiad.
Transport: autokar turystyczny z WC, video i klimatyzacją.
Ubezpieczenie: KL - 20.000 EUR, NNW - 15.000 PLN.
Opieka pedagogiczna.
Realizacja programu.



Informacje praktyczne

Cena nie obejmuje: dopłat za transport z miast w Polsce wyszczególnionych w planie podróży, obowiązkowej opłaty na bilety wstępu i realizację programu oraz obiad w Pradze: 25 EUR i 800 CZK.
Do przekroczenia granicy czeskiej, niemieckiej i austriackiej konieczny jest paszport lub dowód osobisty.
Sugerowane kieszonkowe: 600 CZK i 15 EUR na drobne wydatki + obowiązkowa dopłata za bilety wstępu i realizację programu + opłaty na wybrane wycieczki fakultatywne.
Planowany przyjazd do hotelu ok. godz. 11.00 drugiego dnia imprezy. Planowany wyjazd z hotelu ok. godz. 09.00 przedostatniego dnia imprezy.



» Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje do 30.06.2018)     » Warunki uczestnictwa i Informacje dodatkowe (obowiązuje od 01.07.2018)     » Warunki promocji     » OWU Signal Iduna     » Obowiązek informacyjny    

Terminy i ceny Czechy, Niemcy, Austria - Żelezna Ruda - obóz rekreacyjny     (skrót: ZELEZNA RUDA BELVEDER REKREACJA PAX FB)
Nr grupy Data Cena 

Klauzula informacyjna Gdy korzystasz z naszych serwisów, danymi osobowymi, które przetwarzamy mogą być, np. adres IP Twojego urządzenia, dane pozyskiwane na podstawie plików cookies lub podobnych mechanizmów zapisywania informacji w urządzeniach Użytkowników, o ile pozwolą one na zidentyfikowanie Ciebie. Więcej informacji na temat zakresu danych osobowych oraz cookies znajdziesz w Polityce prywatności.